Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Personeelsmanagement » Arbeidsvoorwaarden
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Arbeidsvoorwaarden en krijg online een antwoord van de specialist in Arbeidsvoorwaarden

Zelf een vraag over Arbeidsvoorwaarden? Klik hier.
Meer vragen over Arbeidsvoorwaarden.

Beheerder worden?

De rubriek Arbeidsvoorwaarden heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Arbeidsvoorwaarden Klik hier.

RSS over ArbeidsvoorwaardenVragen over Arbeidsvoorwaarden via RSS. Klik hier.
RSS over Arbeidsvoorwaarden op jouw website?Vragen over Arbeidsvoorwaarden op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over ArbeidsvoorwaardenVragen over Arbeidsvoorwaarden via E-mail. Klik hier.

Hoeveel loon mag werkgever inhouden?

[Gesteld op: 20-09-2012]

Toelichting:
Door domme fouten van mijn kant heeft mijn werkgever een behoorlijke schade geleden die terecht op mij verhaald wordt. Nu heb ik zelf een voorstel gedaan om per maand een klein deel te betalen, en met mijn vakantie geld volgend jaar het restant te betalen. Mijn werkgever wil echt de volledige schade voor het einde van het jaar binnen hebben. Dit houd in dat ik de komende maanden meer dan de helft van mijn salaris kwijt ben. Mag dit zomaar? Ik kan zo niet tot einde van het jaar rondkomen, heb niet genoeg reserves om dit op te vangen. Hun antwoord is dat ik dan maar bij vrienden/familie moet gaan lenen en hun maar terug betalen met me vakantie geld. Ik weet dat bij loon beslag er een maximum geld wat ingehouden mag worden, geld dat in deze situatie ook?
Antwoord:

Geachte heer/mevrouw,

Naar aanleiding van uw vraag, betreffende verrekening van schade cq loonbeslag, bericht ik u het volgende. 

Uw werkgever mag tijdens de duur van het dienstverband alleen in een aantal specifieke gevallen bedragen met uw loon verrekenen. Het moet dan namelijk gaan om een opeisbaar bedrag van uw werkgever dat verband houdt met in uw geval, een door u aan uw werkgever verschuldigde schadevergoeding. Dit is een uitzonderlijke situatie. Als u opzettelijk schade heeft toegebracht aan bedrijfseigendommen van uw werkgever, kan uw werkgever deze schade verrekenen met uw loon.

Daar bovenstaande zich voor doet, moet uw werkgever er op toezien dat de u een bepaald minimum inkomen blijft ontvangen, tenzij de arbeidsovereenkomst reeds is geëindigd. Dit bedrag moet elke werknemer van de overheid tenminste aan loon ontvangen.

Het gaat om een bedrag van 90 % respectievelijk 45 % voor de medewerker geldende bijstandsnorm, als de medewerker alleenverdiener respectievelijk tweeverdiener is. Deze bijstandsnorm is afhankelijk van de persoonlijke omstandigheden van de medewerker, namelijk (vanaf januari 2012); € 1336,42 voor gehuwden en samenwoners; € 935,49 voor alleenstaande ouders en € 668,21 voor alleenstaanden zonder inwonende kinderen. Deze norm voor de bijstand wordt verhoogd, wanneer de medewerker “vrijwillig” zijn ziektekosten verzekerd, namelijk met het bedrag dat hiermee gemoeid is. Verder dient de werkgever als voorheen de verplichte inhoudingen loonbelasting en premies af te dragen. Op het bedrag dat overblijft is beslag, overdracht, verpanding en verrekening mogelijk. Daarbij gaat het dus om het bedrag aan loon inclusief vakantiebijslag en mogelijk inclusief de premie voor de vrijwillige ziektekostenverzekering, wat wordt verminderd met 90 of 45 % van de bijstandsnorm. Over het totale brutoloon worden belasting en premies ingehouden en afgedragen zoals voorheen, welke naar evenredigheid worden toegerekend naar het loon dat wel en dat niet wordt uitbetaald. Deze berekeningswijze geldt zowel voor fulltimers als parttimers. Heeft de medewerker of zijn partner andere inkomsten die hij blijft ontvangen, dan betekent dit dat het uit te keren nettobedrag lager mag worden, waarbij ook rekening gehouden kan worden met de huur en huursubsidie of hypotheek en woonkostentoeslag.

Ik adviseer u dan ook om nogmaals met uw werkgever in overleg te treden en hierbij te vermelden dat deze gehouden is aan bovenstaande wettelijke regeling. Let wel! Uw werkgever kan niet meer loon inhouden dan wettelijk is toegestaan.

Heeft u nog verdere vragen dan verwijs ik u naar het contactformulier op onze website.

Hopende u hiermee voldoende geinformeerd te hebben.

Met vriendelijke groet,

E.A. Vonsee          & nbsp;                                                                           Specialist Arbeidsrecht www.expear.nl              ;                                                                       

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Hoeveel loon mag werkgever inhouden?:

Thuiswerkers hoe belasting betalen?
      [Gesteld in Belastingen]
2007-02-07 16:23:22
wie bepaalt hoe fooi wordt verdeeld?
      [Gesteld in Personeel & Organisatie]
2008-05-29 20:42:27
wanneer loon na ontslag?
      [Gesteld in Advocaten-Friesland]
2008-07-18 11:00:06
Mag een baas zich met de fooienpot bemoeien?
      [Gesteld in Personeel & Organisatie-Overijssel]
2009-07-02 14:45:27
beslaglegging loon
      [Gesteld in schulden & inkomen]
2010-12-01 14:28:29

Gemiddelde score Arbeidsvoorwaarden: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+