Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Voeding
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Voeding en krijg online een antwoord van de specialist in Voeding

Zelf een vraag over Voeding? Klik hier.
Meer vragen over Voeding.
De huidige beheerder van de rubriek Voeding:
Naam: Roel Wouters
Bedrijf: Personalpower
Reactiesnelheid: 216 uur
Waardering: 7.0 (van max. 10)
Meer informatie over Roel Wouters vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over VoedingVragen over Voeding via RSS. Klik hier.
RSS over Voeding op jouw website?Vragen over Voeding op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over VoedingVragen over Voeding via E-mail. Klik hier.

beste alternatief voor synthetische hormoonpillen

[Gesteld op: 22-10-2012]

Toelichting:
hallo en goede avond,
mijn dokter heeft me onlangs uit een recent bloedonderzoek iets gezegd dat mijn hormoon spiegel niet okÚ was, maar niet in gevaar, ofzoiets. Dit had ik zelf al een beetje kunnen raden omdat mijn borsten echt langzaam groeien, terwijl naar mijn idee grote borsten "in de familie" zit, mijn dokter stelde voor om mij synthetische vrouwelijke hormonen/hormoon pillen voor te schrijven, ik had nog wat info gevraagd over de bijwerkingen enzo (niet bepaald de gezelligste symptomen en verhoogde kans op weet ik wat allemaal), het gebruikelijke eigenlijk zowel gevraagd, op dat moment zelf dacht ik "ja okÚ zal wel goed zijn, hij zal er wel alle verstand van hebben" natuurlijk zoals iedereen tegenwoordig wel doet begon ik te googlen, en 2 dagen erna moest ik langs voor controle gesprek ofzo, in principe enkel en alleen om mijn besluit te maken bij mijn huisarts (of ik wel of niet een recept kreeg voorgeschreven) ik had al niet zo'n goed gevoel er bij, tot dat ik een 2de keer alle bijwerkingen vroeg, waarop hij zei "dat verschilt per persoon" dit klonk zoals U misschien kunt begrijpen niet prettig in mijn oren (met een waslijst aan mogelijke bijwerkingen dus ik weigerde het recept, mijn dokter gaf me als advies om mijn voedingspatroon en nog wat andere dingen aan te passen, zodat ik meer natuurlijk oestrogeen binnen kreeg , uiteindelijk snapte ik er steeds minder en minder van, en zoek ik op dit moment wat makkelijkere uitleg wat ik moet doen, en of iemand me iets kan vertellen hoe ik makkelijk mijn hormoonspiegel weer in orde krijg (en ik hopelijk eindelijk borstgroei krijg) op dit moment kan ik net zo goed gewoon jongens kleren aan doen, en bh's heb ik niks aan, ik ben op dit moment ergens aan het schommelen tussen cup AA en AAA
ik ben overigens 19 jaar en 3 maandjes :) (geboortedatum 16 juni 1993) ik zit op dit moment niet meer aan de pil, tijdje wel gehad, maar daardoor had ik enorme schommeling in mijn stemming (ik raakte snel despressief of neerslagtig bijv.) met af en toe misselijkheid tussendoor
ik heb niet bepaald om de 3 weken een nieuwe relatie en/of seks, overigens ben ik lesbisch (heb 1x relatie en veilige seks gehad met een jongen toen ik aan de pil zat) dus zwangerschap is niet echt iets waar ik bang voor ben
conclusie: ben dus opzoek naar iets van eten/drinken/massage of wat dan ook dat mijn oestrogeen peil een beetje een boost geeft :)
mijn schuilnaam kan opzich wel vlinder ofzo zijn denk ik :D
alvast bedankt
Antwoord:
Hallo Vlinder :)

Ik snap je probleem en ik denk dat dit voedingsgerelateerd kan zijn. Goed dat je dokter je advies geeft om eens op je voeding te gaan letten. Ik weet niet hoe zwaar je bent maar ik neem even aan dat je lichtelijk ondergewicht hebt? Als dat zo is dan weet ik bijna zeker dat het met voeding op te lossen is.

Om hormonen te kunnen maken heeft het lichaam bepaalde bouwstoffen nodig. De grondstof voor hormonen zijn aminozuren of eiwitten. Die moet je voldoende en gevarieerd (verschillende dierlijke en plantaardige soorten) binnen krijgen. Voldoende vitaminen en mineralen zijn voor het maken van hormonen absoluut onontbeerlijk. Om bijvoorbeeld de hypofyse en de bijnieren juist te kunnen laten functioneren moet het lichaam de beschikking hebben over voldoende vitamine B5. De schildklier is daarentegen afhankelijk van voldoende jodium en de dejodering van voldoende selenium. De thymus en de mannelijke geslachtshormonen kunnen niet fatsoenlijk functioneren zonder vitamine A en B12. De vrouwelijke geslachtsorganen in jouw geval hebben juist met name B3 en B6 nodig. En de alvleesklier komt in de problemen als er niet voldoende vitamine C aanwezig is. En geen van allen kunnen ze hun werk goed doen als ze niet voldoende vitamine E, magnesium en zink tot hun beschikking hebben.

 

Je kunt je inderdaad afvragen of hormonale klachten wel altijd veroorzaakt worden door het "niet" functioneren van hormoonklieren. Wellicht ligt het, gezien ons huidige voedingspatroon, ook wel aan het ontbreken van voldoende bouwstenen (eiwitten, vitaminen, mineralen).

Vitamine B6 zit bijvoorbeeld in bananen, maar onderzoek heeft aangetoond dat hier niet meer de grote hoeveelheid in zit als 20 jaar geleden, het is een feit dat onze voeding achteruit gaat. Om hetzelfde B6 gehalte van een banaan 20 jaar geleden zou je nu een hele tros bananen moeten eten. Dit komt doordat de bananen een lang transport hebben en vaak geen zon hebben gezien. Ze liggen groen in de winkel. En dan hebben we het nu alleen maar over bananen.

Mijn advies is om supplementen te gaan gebruiken, let daarbij wel op dat je de goede gebruikt. Van Herbalife zijn heel goed en daar staat een heel wetenschappelijk team achter om ze te ontwikkelen.

Kijk eens op mijn site: www.roelwouters.coach4everybody.nl hier vindt je meer informatie over Herbalife. Je kan een afspraak maken voor gratis body-analyse met proefpakket.

Met vriendelijke groet,

Roel Wouters
Beantwoord door:
Roel Wouters
profielpagina

Subrubrieken binnen de rubriek Voeding:
Cholesterol
DiŰtetiek
Kindervoeding
Natuurlijke Voeding
Overgewicht
SportvoedingGerelateerde vragen aan beste alternatief voor synthetische hormoonpillen:

kunnen we de reis annuleren?
      [Gesteld in Reizen]
2010-08-04 17:21:20
AUB hulp over een vraag m.b.t. El Ribba
      [Gesteld in Islam]
2008-09-05 21:52:28
Kan ik verven op een ondergrond van saus?
      [Gesteld in Schilderadvies]
2009-10-07 20:19:33
Heb ik recht op een beloofde (foutieve) prijs?
      [Gesteld in Recht-Zuid Holland]
2012-03-27 19:09:41
Mag je nog bieden na denkpauze partner ?
      [Gesteld in Bridge]
2013-07-12 20:11:05

Gemiddelde score Voeding: 7.0 (90x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

 • Ron Jedema
  9.3
 • Ad Appel
  9.0
 • Anita
  9.0
 • Totalen:

  Vragen:  258148
  Beheerders:  1029

  Gemiddelden:

  Reeds beantwoord:  99 %
  Reactiesnelheid:  172 uur
  Waardering:  7.9
Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+