Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Mens & Maatschappij » Relaties
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Relaties en krijg online een antwoord van de specialist in Relaties

Zelf een vraag over Relaties? Klik hier.
Meer vragen over Relaties.
De huidige beheerder van de rubriek Relaties:
Naam: Thijs van den Brink
Bedrijf: Nvs-automatisering
Reactiesnelheid: 39 uur
Waardering: 6.2 (van max. 10)
Meer informatie over Thijs van den Brink vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over RelatiesVragen over Relaties via RSS. Klik hier.
RSS over Relaties op jouw website?Vragen over Relaties op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over RelatiesVragen over Relaties via E-mail. Klik hier.

Terug naar knipperlicht-ex?

[Gesteld op: 14-09-2012]

Toelichting:
Ik heb op mijn 17e een relatie gekregen met iemand van 27. Mijn ouders waren er fel tegen. Dat is na een tijdje weer uit gegaan (hij wilde stoppen). Ik vond het vreselijk. In de 5 jaar daarna hebben we allebei een aantal relaties gehad, waarbij we elkaar tussen de relaties door toch weer zagen. Vanaf mijn 21e toch weer een vaste relatie met hem gekregen. Ook toen waren mijn ouders er fel tegen door de geschiedenis en door het feit dat hij nÚt uit een familiebedrijf is gestapt om te bekijken wat hij nou echt wil qua werk. Dat is ruim een jaar geleden weer uit gegaan (hij wilde er mee stoppen omdat hij het gevoel kreeg dat ik teveel aan hem hing en hij mijn ontwikkeling / zelfstandigheid in de weg stond). Ik vond het vreselijk dat we uit elkaar gingen en heb veel steun bij mijn familie gezocht. Achteraf denk ik dat toen uit elkaar gaan het beste is wat me in lange tijd is overkomen. Ik heb een aantal gesprekken met een eerstelijnspsycholoog gehad en ben in een jaar tijd veel zelfstandiger en onafhankelijker geworden. Familie en vrienden zien en zeggen dat ik ben gegroeid. Nu heb ik sinds een paar maanden, na bijna een jaar geen contact, weer contact met mijn ex en merk dat we ons allebei flink ontwikkelt hebben en het nog een kans willen geven. Toen ik dit gisteren tegen mijn ouders vertelde gingen ze compleet door het lint. Ik denk deels doordat het niet een jongen van mijn leeftijd met een fulltime-baan met status is, maar ook voor een groot deel omdat ze (naar eigen zeggen) de 'stress' niet meer aankunnen en er van overtuigd zijn dat het toch weer misgaat en ik weer in een dal terecht kom. Mijn moeder is bang dat ze de sterke band die we het afgelopen jaar met elkaar hebben opgebouwd, nu weer kwijt raakt. Wat mij betreft helemaal niet nodig, maar wat haar betreft onoverkomelijk als ik weer wat met hem begin. Enderzijds begrijp ik de door angst en haat gevoedde reactie, anderzijds is het wel mijn leven en mijn geluk. Ik ben zelf ook wel bang dat het over een tijd toch weer mis kan lopen en ik weer onderuit ga, maar ik merk dat het nu zˇ ontzettend goed tussen ons gaat. Volgens vrienden en familie ben ik erg onzeker. Uit een ontwikkelassessment kwam onlangs dat ik niet autonoom ben en een verkeerd zelfbeeld heb. Wellicht heeft het daar iets mee te maken? Gisteren huilend onder de douche gewenst om een boek waar een onafhankelijk en onbevooroordeeld advies in staat aangaande wat ik nu het best kan doen. NaiŰf, dat weet ik. Wellicht kunt u me helpen?
Antwoord:
Beste anoniem,

Wijsheden uit een boek zijn nuttig, maar vetellen je nooit precies wat je nodig hebt... Sla de bijbel er maar eens op na, die weet ook niet hoe je goed leeft met een mobiele telefoon. ;-) Wel veel mooie verhalen, geen precieze oplossingen.

Je ex komt op me over als een man die goed weet wat hij wil, en die telkens het contact weer maakt, en weer verbreekt, en jij hobbelt er een beetje achteraan.

uit een ontwikkelassessment kwam onlangs dat ik niet autonoom ben en een verkeerd zelfbeeld heb.

Hmmm. Dus als jij denkt dat je zelfstandig bent,en verantwoord kunt besluiten weer met hem verder te gaan, dan zegt dat onderzoek dus eigenlijk dat dat niet waar is, en je ouders gelijk hebben.

Dat je ouders het niet meer trekken is hun probleem, maar wel iets dat je mee moet nemen in je besluit, en ik zou daar niet al te licht over denken. Je ex gaat je weer verlaten zodra hij daar zin in heeft, je ouders blijven altijd bij je.

Ik ben onafhankelijk en onbevooroordeeld,en ik adviseer je deze man te laten gaan, en ook geen contact meer met hem te hebben, want hij weet precies hoe hij je weer in een relatie kan zuigen.
Jouw leven, Jouw geluk, en dus niet van hem.

Doe het niet. echt.

Al je echt goede redenene hebt om het weer te proberen, dan moet je dat doen, maar geen enkele reden mag zijn dat HIJ.... blabla, de enige goede reden kan zijn dat JIJ.....
Dat, en dat je meeneemt dat je je ouders eg veel verdriet doet.
Beantwoord door:
Thijs van den Brink
profielpagina

Subrubrieken binnen de rubriek Relaties:
Alleenstaanden
Bemiddeling
Dating
Familie
Gezinstherapie
Huwelijk
Partnertherapie
Relatieproblemen
Relatietherapie
Gerelateerde vragen aan Terug naar knipperlicht-ex?:

hoe krijg ik dunne benen en een patte buik ?
      [Gesteld in Kickboksen]
2009-06-25 17:35:32
geldt het recht van voorkoop bij bouwgrond
      [Gesteld in Notaris-Belgie]
2008-09-29 18:37:27
Trainingsschema?
      [Gesteld in Fitness]
2009-01-08 15:17:05
Verjaring 20 of 30 jaar ????
      [Gesteld in Tuin]
2008-12-01 20:19:05
hond plast & poept soms in de zetel
      [Gesteld in Hondengedrag]
2013-08-22 10:27:02

Gemiddelde score Relaties: 6.7 (334x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+