Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Verslaving
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Verslaving en krijg online een antwoord van de specialist in Verslaving

Zelf een vraag over Verslaving? Klik hier.
Meer vragen over Verslaving.
De huidige beheerder van de rubriek Verslaving:
Naam: John
Bedrijf: Nvt
Reactiesnelheid: 8 uur
Waardering: 5.6 (van max. 10)
Meer informatie over John vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over VerslavingVragen over Verslaving via RSS. Klik hier.
RSS over Verslaving op jouw website?Vragen over Verslaving op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over VerslavingVragen over Verslaving via E-mail. Klik hier.

mijn vriend is verslaafd geweest aan cocaine

[Gesteld op: 11-09-2012]

Toelichting:
mijn vriend heeft 1 jaar isd gehad en zit sinds kort bij jellinek minnesota, nu vertelde hij gisteren dat ze het daar beter vonden om tijdelijk een stop op de relatie te zetten zodat hij voor 100 procent aan zichzelf kan werken, aan de ene kant kan ik dat heel erg goed begrijpen maar aan de andere kant heb ik daar moeite mee. ik heb hem altijd gesteund, geholpen, luisterend oor geweest, opgevangen bij terugval, begrip getoont alleen door alles wat er gebeurd is heb ik geen vertrouwen meer, hij heeft heel veel gelogen. ik krijg de indruk dat hij zelf niet meer weet wat hij nu eigelijk wilt, hij blijft zeggen dat hij heel veel van mij en de kinderen houd, ik wil met hem een toekomst opbouwen maar ik voel me soms net een speelbal. hij blijft wel contact houden met mij omdat hij weet dat mijn lichaam stopt met eten als hij dat niet doet. dan ga ik piekeren en me zorgen maken, ik weet dat ik dat niet moet doen maar het gaat automatisch. hij moest het van mij zelf aan 1 van mijn kinderen vertellen daar was hij niet echt blij mee maar het is zijn keuze en verantwoordelijkheid, als hij van de week weer belt kan hij het nog 1x vertellen tegen mijn andere zoon. hij zei dat hij een brok in zijn keel had waarop ik zei ik vertel het ze niet meer dat laat ik geheel aan jou over, ik weet dat het veel moeite kost om kinderen verdriet aan te doen door een misstap van iemand waarvan ze houden. de kids hebben beide hulp via altra en ik zelf loop daar ook om meer inzicht in mezelf te krijgen. ik heb eigelijk een dubbelleven, een leven met mijn vriend (tot voor kort) en een leven met mijn kinderen. na de jellinek gaat hij voor 6 maanden naar het savehouse in amsterdam daarna is de bedoeling exodus bij vondelpark begeleidend wonen, hij wilde eerst gelijk bij mij intrekken maar dat wilde ik niet dit ivm teleurstellingen. hij zegt dat hij de relatie heeel rustig opnieuw wilt opbouwen, ben ik mee eens in begin van onze relatie ging alles erg snel is niet goed voor de kinderen. geen idee hoe deze relatie tussen hem en mij gaat verlopen ben er best wel bang voor. hoe kan ik hem zo goed mogelijk ondersteunen dat is eigelijk waar ik mee rondloop. ik weet dat hij de rest van zijn leven terug kan vallen hoe weer hou ik hem ervan om naar de stad te gaan, kan ik dat upperhaupt. gr
Antwoord:
Hallo,

Jellinek Minnesota werkt volgens het Minnesota model waarin de 12-stappen verwerkt zitten.
Ik kan helaas de beweegredenen om een (tijdelijke) stop op de relatie te zetten niet met zekerheid vaststellen, maar stel me voor dat de behandelaren van uw partner dit niet voor niks adviseren.
In uw verhaal lees ik verschillende kanten. U voelt zich verward en uw vertrouwen is beschaamd, ook lees ik dat u zoveel voor hem heeft gedaan en altijd voor hem heeft klaar gestaan.
Ik kan me voorstellen dat u zich dan verlaten gaat voelen als uw partner "voor zichzelf" moet kiezen. Want u heeft toch al zoveel in hem geïnvesteerd, dan kan hij u toch niet zomaar in de steek laten!

Deze dynamiek, dit proces, is een logisch gevolg bijna van leven met iemand met een verslaving. We noemen dat ook wel mede-afhankelijk zijn (codependent).

Ik denk dat u er zelf goed aan doet om contact te zoeken met lotgenoten, partners van mensen met een verslaving gaan vaak door dezelfde processen en moeten allemaal op een bepaald punt hun geliefde meer verantwoordelijkheid geven voor hun daden, ook als dat betekent dat u zelf teleurgesteld zult worden.

U kunt lezen dat u uw partner "los moet laten", zo simpel wil ik het niet stellen. Dit loslaten is iets anders dan iemand volledig laten vallen. Omdat dit niet zo makkelijk is, aangezien u al een bepaalde tijd een relatie heeft, is meer gespecialiseerde hulp een advies.

Ik raad u daarom aan om uw zorgen bij de hulpverlenende instantie uit te spreken en te vragen of zij iets voor U kunnen betekenen, zodat u ook zelf geholpen kunt worden met deze situatie.
Beantwoord door:
John
profielpagina

Subrubrieken binnen de rubriek Verslaving:
Alcoholverslaving
Drugsverslaving
Eetverslaving
Gokverslaving
Jongeren En Verslaving
Nicotineverslaving
SexverslavingGerelateerde vragen aan mijn vriend is verslaafd geweest aan cocaine :

Is het terecht dat ik me blijf schamen?
      [Gesteld in Mensen]
2011-05-10 16:56:25
Is mijn wantrouwen in mijn vriend terecht?
      [Gesteld in Relatieproblemen]
2011-06-20 15:59:18
Wat kan ik hieraan doen?
      [Gesteld in Relatieproblemen]
2012-05-05 22:35:06
hoe krijg ik mijn beste vriend terug?
      [Gesteld in Relaties]
2012-05-31 23:39:36
Moet ik deze relatie aanhouden?
      [Gesteld in Relaties]
2012-11-04 19:39:03

Gemiddelde score Verslaving: 4.9 (54x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+