Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Financieel » Incasso
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Incasso en krijg online een antwoord van de specialist in Incasso

Zelf een vraag over Incasso? Klik hier.
Meer vragen over Incasso.
De huidige beheerder van de rubriek Incasso:
Naam: Merlon
Bedrijf: Merlon b.v.
Reactiesnelheid: 41 uur
Waardering: 8.9 (van max. 10)
Meer informatie over Merlon vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over IncassoVragen over Incasso via RSS. Klik hier.
RSS over Incasso op jouw website?Vragen over Incasso op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over IncassoVragen over Incasso via E-mail. Klik hier.

Rechten bedrijf en incasso-bureau's?

[Gesteld op: 10-09-2012]

Toelichting:
Hallo,

Ik zal proberen m'n verhaal en vraag zo kort mogelijk uit te leggen. 2/3 jaar geleden kreeg ik een conflict met een bedrijf omdat zij mij niet hadden ge´nformeerd over hun voorwaarden. Was ergens een halfjaar lidmaatschap (halfjaar lidmaatschap heette het dus ging er van uit dat halfjaar een halfjaar is) aangegaan die zij stilzwijgend iedere keer 2 maanden verlengden, mocht je 2 maanden van te voren niet opzeggen (moeten de klanten volgens dit bedrijf zelf ff bij houden wanneer het afloopt, zo niet betaal je in ieder geval ff 2 maanden extra etc.). Ik was niet op de hoogte gesteld van hun voorwaarden en principieel niet eens om 2 maanden extra te betalen omdat ik ruim op tijd van deze "halfjaar" lidmaatschap al schriftelijk had opgezegd en heb dit per brief aan hun uitgelegd. Kreeg geen antwoord terug, en ze bleven voor een tijdje doorgaan met auto-incasso.

2 brieven later werd een incasso-bureau op me afgestuurd, bezwaar gemaakt en ook geen antwoord terug van hun. Jaartje verder, werd er zomaar weer geld van me rekening gehaald, ik storneren en uiteindelijk opdracht gegeven aan de bank om hun te blokkeren.

Vorig jaar kreeg ik weer bericht, een aanmaning van een ander incasso-bureau die zij hebben ingeschakeld. M'n kopieŰn van bezwaren toegestuurd en kreeg weer geen antwoord terug.

Nu, inmiddels weer een jaartje verder heb ik weer een aanmaning gekregen en weer van een andere incasso-bureau. Ook aan hun heb ik inmiddels alle documenten toegestuurd.

Nu is mijn vraag, doen ze dit omdat ik bezwaar maak bij de ene incasso-bureau waarna zij een nieuwe inschakelen om de rente/invorderingskosten op deze manier te verhogen? Ik had ze al duidelijk gemaakt dat ik bereid ben, als het moet een rechter te laten beslissen, maar wat ik me afvraag is, is de werkwijze van dit bedrijf wel legaal? Indien wel legaal, is het na zoveel bezwaren handig om elke nieuwe brief die zal komen te negeren of ben ik verplicht om er iedere keer achter aan te gaan? Indien niet legaal, kan ik zelf een procedure beginnen tegen hun?
Antwoord:
Of iets legaal is, is een strafrechtelijk verhaal terwijl een geschil over een vordering civielrechtelijk is zodat beide zaken strikt genomen niet met elkaar in verband te brengen zijn.

Overigens was 2 jaar geleden de wet nog minder beschermend voor dergelijke abonnementen zodat ik verwacht dat er geen sprake is van fout handelen. En het inschakelen van diverse incassobureaus is - behalve dat het vreemd overkomt - niet strafbaar.

Kortom het gaat bij u alleen om het feit of u wel of niet een bepaald bedrag verschuldigd bent. Rechters gaan niet zo snel mee in een stelling dat de alg. voorwaarden niet meegeleverd werden als deze wel op internet in te zien zijn en als er op ander plekken wel verwijzingen staan.

Wellicht zullen ze in een proces zelfs betogen dat er geen enkele opzegging van u is ontvangen omdat u die wellicht ook niet 'bewijsbaar verstuurd' kunt overleggen.

Toch geeft het feit dat er meerdere incassobureaus zijn ingeschakeld dan wel hoop dat zij niet graag aan willen sturen op een rechtszaak en alleen op dreiging willen innen. Het is zeker vreemd dat er geen enkele reactie van hen is ontvangen.

Ik kan niet absoluut concluderen dat u sowieso het recht aan uw kant hebt staan. (afhankelijk van de eerst genoemde aspecten) Maar gezien hun werkwijze zou ik u adviseren om nog een keer een reactie te sturen dat u zich het recht voorbehoudt om in de toekomst niet meer te reageren op gelijkluidende stukken van hun kant. Om dit vervolgens ook niet meer te doen.
Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl

Subrubrieken binnen de rubriek Incasso:
Incasso Belgie


Gerelateerde vragen aan Rechten bedrijf en incasso-bureau's?:

Kan ik huurcontract vervroegd opzeggen?
      [Gesteld in Horeca en Toerisme]
2008-11-04 03:11:39
eigen kleding zaak beginnen
      [Gesteld in Detailhandel]
2009-05-04 15:51:43
Kan ik een woining met bedrijfsruimte financieren?
      [Gesteld in Accountancy]
2010-02-14 23:05:49
hypotheekvoor een huis met boerderij als onderpanc
      [Gesteld in Erfrecht]
2011-01-19 19:00:32
Contract zonder kennisgeving overgezet
      [Gesteld in Arbeidsrecht-Noord Holland]
2015-02-13 11:32:35

Gemiddelde score Incasso: 8.9 (65x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+