Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Kinderen & Tieners » Kinderbescherming » Jeugdzorg
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Jeugdzorg en krijg online een antwoord van de specialist in Jeugdzorg

Zelf een vraag over Jeugdzorg? Klik hier.
Meer vragen over Jeugdzorg.

Beheerder worden?

De rubriek Jeugdzorg heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Jeugdzorg Klik hier.

RSS over JeugdzorgVragen over Jeugdzorg via RSS. Klik hier.
RSS over Jeugdzorg op jouw website?Vragen over Jeugdzorg op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over JeugdzorgVragen over Jeugdzorg via E-mail. Klik hier.

vader laat zoon van 14 aan zijn lot over

[Gesteld op: 09-09-2012]

Toelichting:
Mijn zoon heeft toen hij 12 jaar was (nu is hij 14) gevraagd aan zijn vader en zijn vrouw of hij daar kon wonen. Zonder overleg en met dreiging dat mijn ex naar de rechter zou stappen als ik hier niet aan mee werkte, ben ik accoord gegaan ook omdat mijn zoon voor veel problemen zorgde toen hij bij mij woonde. Mijn zoon is een verstandige jongen en op zich gaat alles goed. Nu is mijn ex gescheiden, heeft een nieuwe vriendin en zit mijn zoon hem in de weg. Ex gaat 7 dagen per week naar zijn vriendin en stapt pas om 12.00 uur s,nacht binnen. Heeft veel financiele problemen en heeft de rekening van mijn zoon al leeg geplukt. Ik heb aan mijn ex laten weten dat hij dat geld wat ik stort op mijn zoons zijn rekening (zakgeld en kledinggeld)moet terug betalen en dat hij onze zoon niet zoveel alleen thuis moet laten. Ik kreeg toen als antwoord dat als ik het allemaal zo goed weet dat mijn zoon maar weer bij mij moet komen wonen, iets wat mijn zoon zelf niet wilt, hij heeft daar inmiddels zijn leventje opgebouwd en ook ik zie het niet zitten om mijn oudste weer in huis te nemen. Op zich, op de kleine probleempjes na zijn die 2 jaren goed verlopen. Mijn ex werkt ook nachtdiensten en dan is mijn zoon al alleen thuis, ik heb me daar toen bij neergelegd en mijn zoon loopt gelukkig niet in 7 sloten tegelijk. Maar nu loopt dit de spuigaten uit. Mijn ex en zijn nieuwe vriendin (met 3 kinderen) gaan een weekendje camperen met zijn allen, totaal 5 kids. Echter heeft mijn ex de keus aan mijn oudste gegeven: of je gaat mee of je blijft alleen thuis. Voor een kind van 14 is die keus natuurlijk niet moeilijk, hij wil alleen thuis blijven maar ik heb tegen mijn oudste gezegd dat ik dat absoluut niet wil en dat hij maar mee moet, ondanks dat zoon er geen zin in heeft. Nog zoiets: mijn ex heeft een gesprek gehad met zijn oudste en hem de keus gegeven: ik wil na het weekend horen waar je gaat wonen, zonder te overleggen met mij trouwens, ik voelde de bui al 2 weken geleden aankomen en heb te kennen gegeven aan mijn ex dat de oudste niet terug kan naar mij. Als ik aan mijn zoon vraag wrm mijn ex dit opeens wil, kan hij daar niet echt antwoord op geven, hij snapt het niet. Mijn zoon is puber en als hij nou een grote mond heeft krijgt hij te horen: dan pak je je koffer maar. Zo werkt dit natuurlijk niet. Wat kan ik doen tegen mijn ex, zonder dat mijn zoon hiervan de dupe van wordt ?
Antwoord:
Wat mij aan uw vraag opvalt is dat u in ieder geval eerlijk bent over uw eigen rol! Dat maakt het voor uw oudste zoon al een stuk duidelijker. Toch kan ik mij uw zorgen voorstellen. Een puber van 14 is meestal niet in staat om al voor zichzelf te zorgen. Tegelijkertijd zegt u dat uw zoon het helemaal niet slecht doet, ook al wordt hij veel aan zijn lot overgelaten. Naar u terug kan niet, al was het maar omdat u ook de verantwoordelijkheid hebt voor één of meer andere kinderen. ( Want dit is uw oudste zoon) De kans is groot dat een puber van 14 die weinig grenzen en regels heeft geleerd, bij u thuis problemen gaat veroorzaken.
De situatie bij vader lijkt onhoudbaar. Hij voedt niet op, is onvoldoende fysiek en sociaal voor hem beschikbaar en laat hem steeds vaker aan zijn lot over. Ook al is uw zoon nog zo verstandig, hij is de dupe van deze situatie. Alleen al het gevoel nergens meer welkom te zijn, moet voor hem afschuwelijk zijn! Aan u de taak om een moeilijke beslissing te nemen. Daar heeft u beslist hulp bij nodig. Kijk op de eerste plaats eens goed in uw omgeving rond: wie kan uw zoon (tijdelijk) opvangen? Ga naar een Centrum voor Jeugd en Gezin of vraag hulp bij het AMK of Bureau Jeugdzorg. Mocht namelijk na dit weekend uw zoon er bij vader uitgegooid worden, dan kan Bureau Jeugdzorg in ieder geval zorgen voor crisisopvang. Ook kunt u met Bureau Jeugdzorg bespreken onder welke voorwaarden u uw zoon wel (tijdelijk) in huis neemt. Bijvoorbeeld met ambulante pedagogische ondersteuning, om de problemen van een puber zonder regels en grenzen in goede banen te leiden. Kortom, als uw zoon zo verstandig is als u denkt, dan komt u er met een beetje begeleiding samen wel uit. Uw zoon mag blij zijn dat in ieder geval zijn moeder haar verantwoordelijkheid wel neemt.

Veel succes.

Peter Smits
Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan vader laat zoon van 14 aan zijn lot over:

hypotheekvoor een huis met boerderij als onderpanc
      [Gesteld in Erfrecht]
2011-01-19 19:00:32
Is co-ouderschap zonder gezag vader mogelijk?
      [Gesteld in Advocaten-Limburg]
2010-01-14 13:02:55
is een bezoekregeling een recht of een plicht?
      [Gesteld in Alimentatie mediation]
2010-05-09 19:30:27
zorgrecht vader tegen over zorgrecht grootouders
      [Gesteld in Kinderbescherming]
2013-10-20 02:03:42
omgang (nu 1dag) uitbreiden naar slapen. wanneer?
      [Gesteld in Kinderpsychologie]
2009-11-01 15:19:27

Gemiddelde score Jeugdzorg: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

 • Ron Jedema
  9.3
 • Ad Appel
  9.0
 • Anita
  9.0
 • Totalen:

  Vragen:  258136
  Beheerders:  1029

  Gemiddelden:

  Reeds beantwoord:  99 %
  Reactiesnelheid:  172 uur
  Waardering:  7.9
Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+