Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Huis & Tuin » Woningen » Woning Kopen
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Woning Kopen en krijg online een antwoord van de specialist in Woning Kopen

Zelf een vraag over Woning Kopen? Klik hier.
Meer vragen over Woning Kopen.
De huidige beheerder van de rubriek Woning Kopen:
Naam: Jaap Kampen
Bedrijf: Jaap de makelaar
Reactiesnelheid: 26 uur
Waardering: 7.9 (van max. 10)
Meer informatie over Jaap Kampen vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Woning KopenVragen over Woning Kopen via RSS. Klik hier.
RSS over Woning Kopen op jouw website?Vragen over Woning Kopen op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Woning KopenVragen over Woning Kopen via E-mail. Klik hier.

Er zijn gebreken aan de gekochte woning.

[Gesteld op: 07-09-2012]

Toelichting:
Op 1 juni 2012 heb ik met mijn vrouw een woning gekocht. Het gaat om een woning die gebouwd is in 1900, daarom er geen garantiebepaling in de koopovereenkomst is opgenomen. Ook is er geen conformiteitsgarantie opgenomen in de koopakte.

Op de dag van oplevering bleek al dat de woning niet geheel ontruimt was, in overleg met de verkoper en makelaar werd afgesproken dat zei dezelfde of de volgende dag de rest van de spullen zou komen halen. Ondanks 2 schriftelijke verzoeken heeft ze nog steeds haar spullen niet opgehaald.

Vrij snel nadat we waren begonnen met klussen kwamen wij erachter dat het huis helemaal niet in een goede staat was. Veel dingen waren ons niet door de verkoper verteld of er was foute informatie verstrekt.

1) de Cv-ketel was 3 jaar ouder dan vermeld, moest wekelijks worden bijgevuld door drukverlies en lekte gas. Hierdoor heb ik deze onmiddellijk moeten vervangen.
2) Er was sprake van daklekkage op 2 plekken in de woning. Ook hoorde wij van een plaatselijke aannemer dat er een nieuw dak op gezet is terwijl verkoper beweerde dat er geen problemen waren met het dak, het dak nooit vervangen was en er geen daklekkages waren.
3) De vloer van de woonkamer heb ik voor het grootste gedeelte moeten vervangen omdat de balken of waren aangevreten door houtworm of waren weg gerot als het gevolg van het dichtmetselen van de ventilatieroosters. Houtworm was bestreden maar de half weggevreten balken niet vervangen.
4) Het plafond van de woonkamer was zo instabiel dat het naar beneden kwam als je eraan ging hangen. Later bleek dat een deur naar de ruimte boven de woonkamer was dicht getimmerd en weggewerkt achter een wandje. Dat maakt het duidelijk dat men op de hoogte was van het instabiele plafond.

Wat betreft de onderzoeksplicht. Naar aanleiding van het taxatierapport was het volgens de taxateur niet nodig om een bouwkundig rapport te laten maken. Volgens hem was de woning in prima staat.

2 keer heb ik de verkopende partij aangeschreven, 1 keer met het verzoek tot herstellen van de gebreke en 1 keer met het aansprakelijk stellen van de gebreken en het eisen van financiŰle compensatie.

Daarom moet ik nu overgaan tot dagvaarding maar de kosten hiervoor zoals griffierechten en deurwaarders kosten moet ik allemaal voorschieten. De vraag is dan ook hoe groot de kans is dat we deze zaak winnen gezien het feit dat er geen garantiebepalingen zijn opgenomen in de koopakte.
Antwoord:

Geachte heer, mevrouw,

Er zijn een aantal dingen waar de u de verkoper direct op kunt aanspreken. Dit zijn dingen die hij/ zij heeft geweten. Voor deze zaken zult u het ook winnen.

De basisregel is dat iets een verborgen gebrek is (waar verkoper voor aansprakelijk is) indien de verkoper het wel wist, maar niet heeft verteld. U moet wel kunnen "bewijzen"dat de verkoper het inderdaad wist. Alleen indien u een schriftelijk bewijs heeft dat taxateur een bouwkundige keuring heeft afgeraden zal hij ook voor een deel aansprakelijk kunnen worden gesteld. Door hem/ haar heeft u verzaakt in de onderzoeksplicht. Probeer er via buren etc. achter te komen wat de verkoper wel en niet kon weten.

Ik ga ervan uit dat u het grootste deel van de rechtzaak zult winnen.

Succes, Jaap Kampen, Uw VBO Makelaar

Beantwoord door:
Jaap Kampen
profielpagina


Gerelateerde vragen aan Er zijn gebreken aan de gekochte woning.:

Verjaring 20 of 30 jaar ????
      [Gesteld in Tuin]
2008-12-01 20:19:05
Ivm meeneembaarheid - registratierechten ed.
      [Gesteld in Notaris-Belgie]
2008-12-20 12:24:07
Vraag over huurtoeslag en eigen woning
      [Gesteld in Belastingen-Zeeland]
2011-02-23 16:55:53
Bedrijf verkopen,maar verhuurder wil niet meewerke
      [Gesteld in Zakelijke Dienstverlening]
2012-03-27 21:45:55
Moet er in originele staat opgeleverd worden?
      [Gesteld in Huurrecht]
2013-10-25 01:11:49

Gemiddelde score Woning Kopen: 7.6 (78x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+