Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Kinderen & Tieners » Kinderbescherming » Jeugdzorg
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Jeugdzorg en krijg online een antwoord van de specialist in Jeugdzorg

Zelf een vraag over Jeugdzorg? Klik hier.
Meer vragen over Jeugdzorg.

Beheerder worden?

De rubriek Jeugdzorg heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Jeugdzorg Klik hier.

RSS over JeugdzorgVragen over Jeugdzorg via RSS. Klik hier.
RSS over Jeugdzorg op jouw website?Vragen over Jeugdzorg op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over JeugdzorgVragen over Jeugdzorg via E-mail. Klik hier.

mijn zus en kids worden vader vastgehouden/geslage

[Gesteld op: 07-09-2012]

Toelichting:
mijn zus en kinderen worden sinds kerst vastgehouden / geslagen door de man (servic/zigeuner) hij heeft alle contact met fam. hier verbroken en dreigt mijn zusmet van alles , hij wil de oudste dochter gaan verkopen. ze heeft al eens geprobeert weg te lopen met de kinderen maar hij kwam haar tegen wij hebben de politie daar ingeschakelt maar die gaan langs en zeggen ze doen niet open. nee duh !!! ze is doodsbang en belt soms stiekum even uit telefooncel hij blijft 24 uur per dag bij haar en vernederd en slaat haar en de kinderen, hoe krijgen we daar haar weg kunt U aub helpen het is hopeloos ze is zo bang en ongelukkig. en dan begint die over eerwraak overigens is hij zwaar alcolist. en belt mijn moeder midden in de nacht op en zegt dan jullie zien willeke nooit meer terug enz.. enz...het is vreselijk allemaal, het word allemaal bemoeilijkt omdat ze net over de grens in duitsland zitten.
Antwoord:
Als ik uw verhaal zo lees, kan ik mij voorstellen dat u zich zorgen maakt! Toch is het waarschijnlijk een geluk bij een ongeluk dat uw zus net over de grens in Duitsland zit. Want in Duitsland kunt u een beroep doen op het Jugendamt. Mijn ervaring met het Jugendamt is overwegend positief. Ze zijn misschien nog wel "gründlicher" dan de jeugdzorg in Nederland: Eerst de kinderen veilig stellen en dan pas praten!
Net als in Nederland bij het Advies- en Meldpunt Kindermishandeling (AMK) kunt u in Duitsland kindermishandeling bij het Jugendamt melden. Het kan alleen lastig zijn om het juiste Jugendamt te vinden. Elke "Landkreis" (zeg maar provincie) moet een Jugendamt hebben. Maar elke "kreisfreie Stadt" moet zijn eigen Jugendamt hebben.
Dus eerst moet u weten welke woonplaats moeder verblijft en onder welke "kreis" deze valt. Vaak is het Jugendamt plaatselijk ondergebracht bij de Sociale Dienst.
Als u onderstaande link kopieert ziet u telefoonnummers in Aken. Vraag daar naar het adres en telefoonnummer van de kreis waar moeder woont. Op Wikipedia staan ook gegevens, maar een aantal daarvan zijn inmiddels verouderd.
http://www.aachen.de/DE/stadt_buerger/politik_verwaltung/behoerdenwegweiser/einrichtunge n/index_detail.asp?searchId=45320
U kunt ze ook mailen: bezirksamt.haaren@mail.aachen.de

De website "jugendaemter.com is niet van het Jugendamt. Deze site verzameld vooral kritiek op de jeugdzorg in Duitsland en daar wordt u niet bepaald vrolijk van!

Wanneer u denkt dat de kinderen vanuit Nederland ontvoerd zijn en tegen hun wil worden vastgehouden, kunt u ook een beroep doen op de Centrale Autoriteit van het ministerie van justitie: De CA heeft dagelijks een telefonisch spreekuur van 09.00 tot 12.30. Het telefoonnummer is (070) 370 62 52.

Ik wens u veel succes en hoor graag nog hoe dit afloopt.

Met vriendelijke groet,

Peter Smits
telefonisch spreekuur ma t/m vrijdag 19.00-21.00 uur
0900-2121222 (€ 0,50 p/m)

 
Reactie vraagsteller:
dit is het adres:
prinz eugenstrasse 7
46397 Bocholt
 
Antwoord Beheerder:
Even een algemene opmerking over deze adviessite: gebruik zo weinig mogelijk gegevens die tot personen herleidbaar zijn. Dus liever ook geen adresgegevens. Want stel dat in dit geval vader meekijkt, dan kunt u de veiligheid van de mensen op dat adres in gevaar brengen!
(Misschien kan de moderator het alsnog verwijderen?).
Wat u nu moet doen is het telefoonnummer in Aken bellen en daar vragen onder welk Jugendamt deze woonplaats valt en het telefoonnummer vragen. Vervolgens belt u met dat Jugendamt en doet u uw verhaal. Met zoveel mogelijk controleerbare gegevens, zoals namen en geboortedata. Het Jugendamt zal dan zelf beslissen of ze uw melding gaan opvolgen.

Nogmaals succes!

Peter Smits
Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan mijn zus en kids worden vader vastgehouden/geslage:

vader / partnerkeuze
      [Gesteld in Relaties]
2008-10-04 23:03:42
ww uitkering stopt per februari 2009
      [Gesteld in Wet Werk en Bijstand]
2009-01-22 20:05:41
vragen seksueel misbruik
      [Gesteld in Geestelijke Gezondheid]
2009-09-03 13:47:31
Wel of geen alimentatie eisen en hoe.
      [Gesteld in Persoonsrecht en familierecht]
2010-10-22 22:06:06
fout in het testament door de notaris
      [Gesteld in Notaris-Zuid Holland]
2011-07-23 11:58:04

Gemiddelde score Jeugdzorg: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+