Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version française: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versión española : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Advocaten » Advocaten-Gelderland
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Advocaten-Gelderland en krijg online een antwoord van de specialist in Advocaten-Gelderland

Zelf een vraag over Advocaten-Gelderland? Klik hier.
Meer vragen over Advocaten-Gelderland.
De huidige beheerder van de rubriek Advocaten-Gelderland:
Naam: UwJurist.nl mr. Monique Doomernik
Bedrijf: Uwjurist.nl
Reactiesnelheid: 5 uur
Waardering: 8.1 (van max. 10)
Meer informatie over UwJurist.nl mr. Monique Doomernik vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Advocaten-GelderlandVragen over Advocaten-Gelderland via RSS. Klik hier.
RSS over Advocaten-Gelderland op jouw website?Vragen over Advocaten-Gelderland op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Advocaten-GelderlandVragen over Advocaten-Gelderland via E-mail. Klik hier.

Mag mijn huisbaas zomaar mijn woning betreden?

[Gesteld op: 05-09-2012]

Toelichting:
Mijn verhuurder is bezig met onderhoud aan de woning. Gisteren mailde hij me dat voor schilderwerkzaamheden de deuren en ramen open moeten zijn. Hij zou aangeven welke dagen dat zouden zijn. Toen ik vandaag uit mijn werk thuiskwam sprak de verhuurder me aan voor de deur. Hij zei dat hij morgen in de woning moet zijn en dat de deuren en ramen open moeten. Hij zei dat ik de sloten heb verwisseld dat hij er dus niet in kon. Ik vroeg hem hoe hij dit wist hij zei het te hebben geprobeerd maar dat de sleutel niet paste. Hij was erg dreigend en zei dat ik als huurder mijn medewerking moest verlenen. Ik heb aangegeven dat hij het had kunnen aankondigen via brief mail of tel. Maar dat ik het niet normaal vond dat hij had geprobeerd binnen te komen.ik was bereid om medewerking te verlenen als ik had geweten wanneer hij in de woning moest zijn, het is toch normaal dat je dan vrij kan nemen van je werk of iemand regelt die bij je thuis is?. Ook heb ik hem verschillende dagen en tijden gegeven waarop ik thuis ben en dat hij de werkzaamheden kan uitvoeren. Gezien de verhuurder nogal opgefokt en bedreigend was in zijn houding heb ik hierbij het gesprek beëindigd en ben ik naar de politie gegaan omdat ik bang ben dat hij zich morgen alsnog toegang tot mijn woning verschaft. De politie heeft alleen een mutatie opgenomen omdat zij geen overtreding kunnen vastleggen. Hij is nog niet binnen geweest en poging tot. Word blijkbaar niet erkend. Ik betaal de huur altijd op tijd en heb al meerdere conflicten gehad met mijn verhuurder. Hij zet bijvoorbeeld bij hem de thermostaat uit terwijl mijn woning daar ook op draait en ik dan dus geen verwarming heb ( dat was ook bij -15! Van de winter) vraag aan juridisch adviseur is: pleegt hij nu wel of geen huisvredebreuk en wat kan ik hier het beste mee doen? Ik voel mij niet meer veilig in mijn woning dat was ook de reden van de verwisselde sloten ik hoorde snachts vaker een sleutel ìn mijn deur....snap dat hij voor calamiteiten als gesprongen waterleiding het beste een reserve sleutel kan hebben maar durf t niet als vrouw alleen met zo'n enge dreigende huisbaas.
Antwoord:

Geachte vraagsteller,
Zoals u het omschrijft lijkt het op poging tot huisvredebreuk. De politie kan daar inderdaad nog niets mee, helaas voor u. Het is is dat u de verhuurder gaat (laten) aanschrijven met een sommatie dit gedrag te staken en gestaakt te houden en werkzaamheden etc. op correcte wijze aan te kondigen. We helpen u daar graag bij. Daarom kunt u ons – met de stukken bij de hand - vrijblijvend bellen voor meer informatie, van maandag tot en met vrijdag van 9.30 tot 17 uur. Zie www.uwjurist.nl, voor telefoonnummer, tarieven, klanttevredenheid enz. We helpen u graag.
Met vriendelijke groet,
UwJurist.nl
mr. Monique Doomernik
Dit advies is vrijblijvend en enkel gebaseerd op de vaak summiere vraagstelling. Het kan geen volwaardig juridisch advies vervangen. We zijn niet aansprakelijk voor eventuele gevolgen van handelen/nalaten naar aanleiding van dit beknopte antwoord.

Beantwoord door:
UwJurist.nl mr. Monique Doomernik
profielpagina


Gerelateerde vragen aan Mag mijn huisbaas zomaar mijn woning betreden?:

Verjaring 20 of 30 jaar ????
      [Gesteld in Tuin]
2008-12-01 20:19:05
Hoe zit het fiscus omtrent de verhuur van huis
      [Gesteld in Vastgoed]
2009-01-16 18:37:03
Vraag over huurtoeslag en eigen woning
      [Gesteld in Belastingen-Zeeland]
2011-02-23 16:55:53
Hebben huurders koopwoning minder rechten?
      [Gesteld in Notaris-Friesland]
2011-03-07 19:50:59
expartner met nwe vriendin in mijn koophuis wonen?
      [Gesteld in Familierecht]
2011-10-18 14:19:06

Gemiddelde score Advocaten-Gelderland: 8.1 (419x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+