Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Mens & Maatschappij » Misdaad » Geweld » Kindermishandeling
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Kindermishandeling en krijg online een antwoord van de specialist in Kindermishandeling

Zelf een vraag over Kindermishandeling? Klik hier.
Meer vragen over Kindermishandeling.
De huidige beheerder van de rubriek Kindermishandeling:
Naam: Yoeri Arends
Bedrijf: Juridische gabber
Reactiesnelheid: 157 uur
Waardering: 7.9 (van max. 10)
Meer informatie over Yoeri Arends vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over KindermishandelingVragen over Kindermishandeling via RSS. Klik hier.
RSS over Kindermishandeling op jouw website?Vragen over Kindermishandeling op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over KindermishandelingVragen over Kindermishandeling via E-mail. Klik hier.

Wat kan ik doen voor mijn kleinkind?

[Gesteld op: 30-08-2012]

Toelichting:
Geachte Yoeri,

Ik heb twee kinderen die volwassen zijn en een daarvan heeft een kindje gekregen. Haar vader is een alcoholist en toen ik een paar jaar bij hem weg was na 28 jaar huwelijk, kwam ik op internet erachter dat hij alle kenmerken van een narcistische persoonlijkheid heeft. Mijn kinderen behandelden mij ook erg slecht, maar ik wist niet dat het met beide kinderen (34 3n 36 jaar) ook niet best gesteld is. Al 8 jaar was ik weg en al die tijd hadden ze contact met hem, wat ik niet wist. Dat ze contact hebben vind ik niet erg, maar ze lieten me dat niet weten, zodat ze alles ana hem door konden geven en ik argeloos bleef. Ik kwam er achter toen ik op de steeds hoger wordende eisen van mijn jongste dochter (die een kindje heeft) nee zei voor de eerste keer. Dit omdat ik in de gaten begon te krijgen dat ze steeds erger werd. Toen ik nee zei zei ze als je niet doet wat ik zeg zie je je kleinkind niet meer. Toen wist ik genoeg. Doorgaan kan niet, want ze gaat op de zelfde manier als haar vader te werk en dat betekent voor mij het einde. Een tweede keer mezelf kwijt raken red ik niet meer. De stress echter om het kleinkindje is enorm. De volgende generatie word beschadigd. Mijn ex heeft kennelijk een veel grotere stempel gedrukt op mijn beide kinderen dan ik ooit kan bevatten. Mij heeft ie in het huwelijk zwaar mishandeld en geestelijk mishandeld. Nu ben ik geestelijk gezond, maar lichamelijk voel ik me vaak beroerd door de stress om mijn kleinkind. Mijn dochter lijkt volkomen aangepast. Ziet er goed uit en doet zich voor als een volkomen normaal mens. Maar ze is niet in staat om liefde te voelen voor haar kindje. Ze zal het gebruiken voor haar eigen ego. Ik heb de wijkverpleegster ingelicht dat ze zon vader had en ook die zei idd vaak gaat de mishandeling over naar de volgende generatie. geestelijke mishandeling is niet aan te tonen. Zeker niet bij een "model"gezin als dat van mijn dochter. Ze zal zich goed voor doen buitenshuis. Mijn ex deed exact hetzelfde. Ik ben van hem af., maar nu heb ik weer enorme zorg om mijn kleinkindje. Ik had mijn kleinkindje zo graag de liefde gegunt waar ze recht op heeft. Mijn hart bloed en huilt om haar. Ze is niet geboren in een veilig huis en ik domme vrouw dacht nog voordat ze geboren werd van wel. Sinds ze het kindje heeft merkte ik dat ze het kindje gebruikt als machtsmiddel. Ik weet niet wat ik moet doen?
Antwoord:
Beste,

Ik heb lang zitten nadenken. Mijn advies is ga het AMK bellen. Pure kindermishandeling is dit. Ook is het voor uw slim om hulp te gaan zoeken bij een betaalde psycholoog. 

Mocht u van mij hulp willen hebben dan hoor ik het graag.

Mvg,
 
Reactie vraagsteller:
Geachte Yoeri,

Ik had al vlak nadat ze het contact verbrak een adviesgesprek gehad met AMK. Zij weten het hele verhaal, maar zeggen dat ze weinig kunnen doen. Ze kunnen een gesprek met mijn dochter aangaan met openbariing van mijn melding.

Mijn dochter en haar man steunen elkaar in hun gestoorde gedrag. Ze zullen alles ontkennen en voordat het gesprek plaats zal vinden overleggen hoe ze zich zullen opstellen en hoe ze AMK om de tuin kunnen leiden. Ik weet het doordat ik er 28 jaar mee te maken heb gehad van haar vader. Zij gedraagd zich op dezelfde manier.

Ik moet denken aan wat ze een keer zei toen ik nog contact had. Ze begon erover dat ze niet wil dat jeugdzorg in haar huis zou komen. Haar man zei toen maakt mij niet uit.

Toen verdacht ik mijn docher nog niet van die gestoordheid , maar dacht wel hoe komt ze hierop? Ik vond het al wel een vreemde opmerking Dat gaat nu geregeld door mn hoofd. Dan denk ik weet ze dan precies waar ze mee bezig is? Dan vind ik het gewoon doodeng als dat de waarheid zou zijn.

U vraagt of ik uw hulp zou willen, maar waar kun u mij dan mee helpen?

Ik heb al gesprekken met een hulpverlener voor mezelf, omdat ik anders alles moet opkroppen. Maar ook hij kan niets doen voor mijn kleindochterje. Waar ik ook bang voor ben. Stel dat het wel uitkomt van mijn dochter en kindje word daar weggehaald. Waar komt kindje dan terecht? In een gezin waar ze op een andere maneir misbruikt word? Snapt u mijn angst om haar?

 
Antwoord Beheerder:

Goede middag,

Zulke situaties zijn lastig. Misschien zou u een email naar mij toe kunnen sturen?

Yoeriarends@hotmail.com

Mvg,

Beantwoord door:
Yoeri Arends
profielpagina


Gerelateerde vragen aan Wat kan ik doen voor mijn kleinkind? :

legaat aan kleinkinderen
      [Gesteld in Erfrecht]
2011-08-29 13:07:19
kleinkinderen zien
      [Gesteld in Recht-Zuid Holland]
2012-02-06 19:28:18
grond van eigenaar verwisselen
      [Gesteld in Notaris-Limburg]
2012-07-11 14:31:56
De rechten van kind 2 en correcte verdeling
      [Gesteld in Erfrecht]
2015-06-29 10:10:16
Aandeel per kleinkind verschillend?
      [Gesteld in Erfrecht]
2015-11-23 08:05:38

Gemiddelde score Kindermishandeling: 4.6 (7x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+