Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Zorg
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Zorg en krijg online een antwoord van de specialist in Zorg

Zelf een vraag over Zorg? Klik hier.
Meer vragen over Zorg.

Beheerder worden?

De rubriek Zorg heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Zorg Klik hier.

RSS over ZorgVragen over Zorg via RSS. Klik hier.
RSS over Zorg op jouw website?Vragen over Zorg op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over ZorgVragen over Zorg via E-mail. Klik hier.

kan ik er een instantie of autoriteit bijroepen ?

[Gesteld op: 28-08-2012]

Toelichting:
een vriend van me heeft onlangs een kindje gekregen die reeds is opgenomen met kinkhoest in Oss, echter wil hij dat zijn kind word overgeplaatst naar een kinderziekenhuis te Nijmegen.
dit wegens zijn onvrede m.b.t. de behandeling van zijn kind, hij gaf aan aan mij dat de artsen in Oss niets meer doen dan komen kijken wanneer zijn kind een keertje hoest of iets dergelijks.
hij gaf me aan dat hem verder geen indicatie of diagnose geboden word, of een plan van aanpak of mogelijke opties, inmiddels ligt zijn kind al een ruime drie weken in het ziekenhuis.

hij zit dus in de situatie dat zijn kind (enkele weken oud)kinkhoest heeft, en de artsen hem verder geen informatie verschaffen en hij geen idee heeft over de toekomst met betrekking tot zijn kind

hij heeft aan ziekenhuis personeel gevraagd of een overplaatsing naar een kinderziekenhuis mogelijk is en zo ja hoe dat dan in werking zou moeten gaan.
daarop werd geen informatie verschaft over de mogelijkheden daarvan en hij weet nu niet of dat eventueel af te dwingen valt.

is er in een geval van onvrede als deze een instantie of autoriteit in te schakelen die druk op de ketel kan zetten ? en die een overplaatsing naar een kinderziekenhuis af kan dwingen ?

aangezien zijn kind zo jong is en kinkhoest mogelijk levensbedreigend is lijkt me een klacht indienen bij de klachten commissie van het betreffende ziekenhuis een nodeloze zet
de tijd dringt nogal en er moet actie ondernomen worden.

is er iemand die hierbij autoriteit kan uitoefenen of het ziekenhuis ? alvast hartelijke dank.

m.v.g. Stefan v. W.
Antwoord:

Hallo,

Kinkhoest is een viraal infect. Het nadeel van een virus is dat deze niet te verhelpen is met antibiotica. Dat maakt de aanpak van kinkhoest juist zo moeilijk. Voor zuigelingen is het echter noodzaak om ze goed te observeren. Er mogen immers geen complicaties optreden en men dient goed op te letten dat het kindje niet uitdroogt. 

Wat misschien nog niet aangegeven is maar toch ontzettend belangrijk is, is dat kinkhoes wel zeer besmettelijk is. Het RIVM (instantie welke de vaccinaties ontwikkelt en onderzoekt) is druk bezig om een nieuw vaccin te ontwikkelen. Toch is extra voorzichtigheid geboden voor zuigelingen, bejaarden en mensen met een medische voorgeschiedenis. Ik geef dit nog eens extra aan omdat ik niet weet of deze personen in de huidige omgeving zijn. Mensen zoals u of ik kunnen dit virus aanzonder ziekenhuisopname of medicatie  maar het is altijd raadzaam om uw omgeving hierover in te lichten.

Het hoesten kan drie tot zelfs vier maanden doorgaan dus de periode van herstel kan tijd in beslag nemen. Ik kan mij ontzettend goed voorstellen dat uw vriend als zorgzame ouder aangeeft dat hij zijn kindje over wil laten plaatsen. Die mogelijkheid moet dan ook ten alle tijden bestaan, evenals inzage in het medisch dossier van het kindje. Dat recht heeft hij gewoon. Maar als u mij om een bescheiden mening vraagt, ben ik bang dat een ziekenhuis elders niet veel anders kan doen om het kindje te helpen. Tegen kinkhoest bestaat geen medicijn en men kan alleen maar goed in de gaten houden.

Mocht uw vriend toch graag een overplaatsing willen, dan kan hij eventueel contact opnemen met het klachtenbureau van het ziekenhuis. Maar hij kan natuurlijk ook een duidelijk gesprek eisen van de artsen welke het kindje behandelen.

Hij kan ook tekenen voor ontslag uit ziekenhuis van het kindje en dan zelf naar het juiste ziekenhuis gaan, maar dat lijkt me voor de baby niet zo'n goede optie.

Ik hoop dat ik u toch goed te woorden kon staan, ookal blijft dit een moeilijke situatie. Ik wens uw vriend veel sterkte toe en raad hem aan om altijd te vragen waar hij recht op heeft.

Mvg Irene

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl

Subrubrieken binnen de rubriek Zorg:
Jeugd & Gezin
Jeugdzorg
Mantelzorg
Persoonsgebonden Budget (PGB)Gerelateerde vragen aan kan ik er een instantie of autoriteit bijroepen ?:

Hoe handel ik als mijn vriend vrij komt?
      [Gesteld in Verslaving]
2009-02-20 21:30:37
Hoe krijg ik een betere relatie met mijn moeder
      [Gesteld in NLP]
2009-02-25 09:41:02
Waar kunnen mijn zus en neef terecht ?
      [Gesteld in NLP]
2010-05-20 00:34:15
beslaglegging loon
      [Gesteld in schulden & inkomen]
2010-12-01 14:28:29
vraag herkeuring bijzondere bijstand wwb
      [Gesteld in Wet Werk en Bijstand]
2011-12-22 17:54:00

Gemiddelde score Zorg: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

 • Ron Jedema
  9.3
 • Ad Appel
  9.0
 • Anita
  9.0
 • Totalen:

  Vragen:  258156
  Beheerders:  1029

  Gemiddelden:

  Reeds beantwoord:  99 %
  Reactiesnelheid:  172 uur
  Waardering:  7.9
Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+