Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Kinderen & Tieners » Kinderbescherming » Jeugdzorg
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Jeugdzorg en krijg online een antwoord van de specialist in Jeugdzorg

Zelf een vraag over Jeugdzorg? Klik hier.
Meer vragen over Jeugdzorg.

Beheerder worden?

De rubriek Jeugdzorg heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Jeugdzorg Klik hier.

RSS over JeugdzorgVragen over Jeugdzorg via RSS. Klik hier.
RSS over Jeugdzorg op jouw website?Vragen over Jeugdzorg op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over JeugdzorgVragen over Jeugdzorg via E-mail. Klik hier.

Mijn zoon liegt wat te doen..???

[Gesteld op: 24-08-2012]

Toelichting:
Mijn zoon van 13 met adhd liegt heel makkelijk en veel...ik weet niet meer wat wel of niet te geloven...wat kan ik hier als moeder aan veranderen en hoe.....Als ik hem confronteer word hij alleen maar boos op me...
Antwoord:
Gelukkig heeft uw zoon een moeder die haar verantwoordelijkheid serieus neemt! En blijkbaar neemt u uw zoon ook serieus, ook al liegt hij de wereld bij elkaar. Daarmee heeft u de belangrijkste stappen al gezet. Ook al wordt hij boos op u, hij weet nu wel dat u zich zorgen maakt. (En dus impliciet aangeeft van hem te houden!). De volgende stap is te achterhalen waarom hij liegt. Dat kan vele oorzaken hebben, in combinatie met de onzekerheid die de puberteit met zich meebrengt. Oorzaken die ik in mijn werk in de jeugdzorg regelmatig tegenkom, zijn:
- belangrijke life-events. Verwerking van gebeurtenissen, zoals het verlies van een dierbare (echtscheiding, overlijden, etc.), een ongeval, of andere zaken die op een kind grote indruk kunnen maken. In ernstige situaties is het dan noodzakelijk er een professionele therapeut bij te halen.
- aangeboren en niet-aangeboren stoornissen. Niet alleen de ADHD. Kinderen die bijvoorbeeld meningitis (hersenvliesontsteking) hebben gehad, kunnen op latere leeftijd gedragsproblemen vertonen. Ook hier kan deskundig onderzoek nodig zijn.
- wisseling van school. Veel kinderen met ADD of ADHD, hebben moeite met het maken van de overstap naar het voortgezet onderwijs. Op de basisschool was alles lekker overzichtelijk: één meester of juf. Op de "grote school" is het heel verwarrend: veel leerlingen, telkens een andere leerkracht, etc. Ga dus ook eens met school praten, of zij dezelfde problemen zien.

Maar het liegen kan ook een heel eenvoudige tijdelijke oorzaak hebben. Belangrijkste is nu om de situatie niet verder te laten escaleren. Begin eenvoudig. Stap eens binnen bij een Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) en informeer naar opvoedondersteuning. Bijvoorbeeld Triple-P met belangrijke adviezen over een positieve manier van opvoeden. Zijn de problemen groter dan kan het CJG u helpen met een doorverwijzing naar de vrijwillige jeugdzorg. Triple-P kent vijf niveaus. Vanaf niveau 3 heeft u een verwijzing of indicatie van Bureau Jeugdzorg nodig. Bureau Jeugdzorg kan u ook helpen bij een onderzoek door het Jeugd Riagg, of verwijzen naar andere zorgaanbieders die bijvoorbeeld OLG aanbieden: Opvoeden met Liefde en Grenzen.
Kortom er zijn vele mogelijkheden om uw manier van opvoeden op een positieve manier te versterken. U staat er echter niet alleen voor. Vraag op tijd de juiste hulp en u zult verbaasd zijn hoe snel dat tot resultaat leidt.
Komt u er niet uit bel dan 's avonds naar mijn telefonisch spreekuur (0900-2121222, €0,50 p/m). Tussen 19.00 en 21.00 uur. Ik kan u dan een meer persoonlijk advies geven.

Veel succes!

Peter Smits
Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Mijn zoon liegt wat te doen..???:

oudst zoon bang voor puppy
      [Gesteld in Psychologie]
2009-02-12 11:37:47
Mag mijn zoon (12jr) beslissen bij wie die woont?
      [Gesteld in Familierecht]
2009-05-07 22:20:40
hoe verwerk ik dit zelf ?
      [Gesteld in Psychologie]
2009-10-04 21:04:33
Claim na vertraging vliegtuig
      [Gesteld in Europees recht]
2010-02-03 03:38:53
vader laat zoon van 14 aan zijn lot over
      [Gesteld in Jeugdzorg]
2012-09-09 08:51:25

Gemiddelde score Jeugdzorg: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+