Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Recreatie » Auto's
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Auto's en krijg online een antwoord van de specialist in Auto's

Zelf een vraag over Auto's? Klik hier.
Meer vragen over Auto's.

Beheerder worden?

De rubriek Auto's heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Auto's Klik hier.

RSS over AutoVragen over Auto's via RSS. Klik hier.
RSS over AutoVragen over Auto's op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over AutoVragen over Auto's via E-mail. Klik hier.

Is het garagebedrijf ook wat te verwijten?

[Gesteld op: 23-08-2012]

Toelichting:
Hallo Niels

Laat ik vast zeggen dat ik geen verstand heb van de techniek van een auto. Des te vervelender is het dat mijn motor twee keer achter elkaar "op hol is geslagen"; doordat de motor is gaan lopen op motorolie. Dat betekent ook dat de motor twee keer achter elkaar een behoorlijke schade heeft opgelopen (kosten van de eerste keer 5.000 euro). Ik zal hieronder aangeven wat mij is overkomen. Graag wil ik een reactie van jullie: schat je in dat dit gewoon pech is, of is wellicht de garage ook wat te verwijten.

Eerst wat gegevens over de auto. Deze is zes jaar oud en heeft bijna 200.000 kilometer gereden. Hij heeft alle beurten gehad. Het is een Volvo V50, 2 liter en een diesel.

Het begint medio juni. De auto verliest vermogen. De garage concludeert dat een druksensor deeltjesfilter kapot is. Deze wordt vervangen. Drie dagen later is het raak. Op de snelweg raakt de motor de weg kwijt en maakt ongelofelijk veel toeren. Een hels kabaal en veel grijze rook. Het kost moeite om de motor uit te krijgen. De motor is kapot. Oorzaak: de verstuivers. De garage zegt dat ik waarschijnlijke te lang met bijna lege tank ben doorgereden. Er wordt een compleet andere motor (gebruikte, 100.000 kilometer mee gereden), inclusief sproeiers, ingezet. Blijkbaar is ook de koppeling kapot: een nieuwe koppelingsset wordt ook gemonteerd.
Eind juni is de auto gerepareerd en 5.000 euro armer kan ik er weer mee rijden. Wat ons opvalt is dat de auto minder goed doortrekt dan voor de tijd. Reactie garage: verschilt van motor tot motor. Blijkbaar is er door de vorige eigenaar minder pittig mee gereden.
Vorige week ging het weer mis. Voordat het gebeurt heeft de auto weer minder vermogen (net als de vorige keer). Dan slaat de motor weer op hol. De wegenwacht checkt het oliepeil en zegt dat dit te hoog is. Hij vermoedt dat er wat mis is met de verdeler (wat dat ook moge zijn). De garage komt tot een andere conclusie: de turbo is kapot (om precies te zijn een lager). Volgens de garage is het puur toeval dat de motor twee keer achter elkaar op hol is geslagen. Je raadt het al: ik moet dus weer de knip trekken.

Graag je reactie. Wat ik me bijvoorbeeld afvraag is of de kapotte turbo niet de oorzaak, maar het gevolg is van de op hol geslagen motor.
Antwoord:
Het is denk ik de turbo die de oorzaak is. Eigelijk de enige manier waardoor de auto op zijn eigen olie kan gaan lopen is via de turbo, Dan slurpt deze de motorolie op op vol vermogen tot er geen smering meer is en de motor vastloopt. Ik weet niet welke garantie de garage gegeven heeft op de net vervangen motor? Normaak wellicht normale werkplaats garantie?


Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl

Subrubrieken binnen de rubriek Auto's:
Accessoires & Onderdelen
APK Keuring
Autoairco
Autoreparatie
Autorijbewijs
Campers & Caravans
Chiptuning
Elektrische Auto
Liefhebbers
Miniaturen
Modelbouw


Gerelateerde vragen aan Is het garagebedrijf ook wat te verwijten?:

Hoe kunnen we dit oplossen ?
      [Gesteld in Relaties]
2007-06-20 00:55:22
moeilijke relatie met mijn schoonmoeder
      [Gesteld in Relatieproblemen]
2009-04-15 22:24:10
Werkgeversverklaring vals?
      [Gesteld in Hypotheken-Zuid Holland]
2009-12-24 13:32:20
Is onderzoek van dringende reden mogelijk?
      [Gesteld in Huurrecht]
2010-07-02 13:14:31
Moet ik verder met mijn vriend!
      [Gesteld in Relaties]
2010-10-19 06:45:19

Gemiddelde score Auto's: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+