Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Huis & Tuin » Interieur » Interieur-Noord Holland
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Interieur-Noord Holland en krijg online een antwoord van de specialist in Interieur-Noord Holland

Zelf een vraag over Interieur-Noord Holland? Klik hier.
Meer vragen over Interieur-Noord Holland.

Beheerder worden?

De rubriek Interieur-Noord Holland heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Interieur-Noord Holland Klik hier.

RSS over Interieur-Noord HollandVragen over Interieur-Noord Holland via RSS. Klik hier.
RSS over Interieur-Noord Holland op jouw website?Vragen over Interieur-Noord Holland op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Interieur-Noord HollandVragen over Interieur-Noord Holland via E-mail. Klik hier.

te gebruiken kleur wit bij grijs en taupetinten

[Gesteld op: 22-08-2012]

Toelichting:
ons n ieuwbouwhuis nadert voltooiing; voor de
plafonds en muren die we niet direct een kleur geven, hadden we RAL 9010 gekozen (niet te kil en neutraal dachten we) nu las ik dat je dit niet moet gebruiken bij taupe. Op de vloer
liggen tegels Provenze re-use Fango Sand. De keuken Is Leicht, kastenwand in steeneiken, eiland in hoogglans zandgrijs. De kamer is een lLvorm : keuken en eetgedeelte in lange poot op oosten Eetgedeelte en zitgedeelte gescheiden door open haar partij die we de kleur F2.05.65 willen geven, voor de muren zoeken we een lichtere versie. De kozijnen F6.03.87(hoogglans). Voor de eettafel denken we aan een grijzige eiken of teak met stoelen in leder Senso 1290 mist. Voor de bank stof Oda zwart, grijs of taupe (Fanny Aronson).
Graag advies over de wit en grijs. Als we snel zijn kunnen we het hopelijk nog wijzigen
Antwoord:

Beste vragensteller,

RAL 9010 is een heel vaak gebruikte wit, met een klein beetje geel erin. Niet kil en te wit inderdaad, en redelijk neutraal. Hoe de kleur precies overkomt, hangt erg af van het licht in de ruimte, de overige kleuren die er voorkomen en de smaak van de bewoners. Sommige mensen vinden RAL 9010 te geel. Soms ook komt de kleur te geel over. En geel en taupe gaan wat minder goed samen. Op basis van een beschrijving is het helaas niet te zeggen hoe RAL 9010 in een ruimte overkomt. De kleuren van tegels, keuken en stoelen kan ik zo niet beoordelen. Evenmin de kleur van de stof. Dan zou ik echt langs moeten komen om ze te zien in combinatie met RAL 9010. Wat jullie kunnen doen, is de kleur zelf ter plekke beoordelen. Koop een proefpotje in RAL 9010 en schilder er een groot stuk behang mee. Op een groter vlak is de kleur veel beter te beoordelen. Bekijk de kleur door ‘m tegen de wand te houden. Kleuren voor de wand nooit van boven bekijken. Als de kleurstalen op tafel liggen valt er meer licht op, en lijken de kleuren wat lichter.

Bekijk de kleur op verschillende plaatsen in de ruimte en kijk wat het licht en de overige kleuren (vooral van de vloer omdat dat het grootste oppervlak in de ruimte is) voor invloed heeft. Als de vloertegels wat gelig zijn, past het prima bij RAL 9010, maar het zal de muurkleur geler doen ogen. De vraag is niet alleen of dat past bij taupe, maar of jullie dit mooi vinden. Bekijk ook hoe RAL 9010 combineert met het grijs van de keuken en de stof voor de bank. Of vraag de schilder om een proefvlak te maken, bij voorkeur op behang of een plaatmateriaal, zodat je de kleur op verschillende plaatsen kunt bekijken en beoordelen.

De warm grijze tint F2.05.65 bevat ook wat geel en combineert goed met RAL 9010. F6.03.87 is een roomkleur, ook gelig, en combineert daardoor prima met F2.05.65. Met RAL 9010 gaat ’t ook samen, maar ik vraag me af of jullie niet liever een neutralere kleur op de kozijnen (en deuren?) willen. Een die ook past als je in de toekomst een hele andere (muur)kleur wilt toevoegen. Voor de kozijnen zou je een neutralere wittint kunnen overwegen. Kijk voor een neutrale niet kille wittint eens naar mijn blog http://havenaarinterieurs.wordpress.com/2011/10/07/welke-kleur/. Daar staan meer goed bruikbare wittinten. Of Delicate Greige uit de Pure serie van Flexa, ook een  neutrale niet kille en goed toepasbare wittint.

Als jullie alleen de bank in een taupekleur overwegen, dan hangt het ervan af of taupe past bij de tinten met een gelige basis. Als ik bijvoorbeeld de taupekleur Forel van Histor bekijk naast de grijs F2.05.65, dan vind ik dat geen sterke combinatie. De kleuren liggen qua lichtsterkte en tint te dicht bij elkaar. Maar een vrij donkere taupe kleur als Mus of Kever staat wel fraai met de door jullie uitgekozen grijs. Maar een stof in taupekleur komt weer anders over, en het hangt er ook vanaf waar de bank komt te staan ten opzichte van de muurkleur. Lichte grijstinten als Mist of Fusie van Histor combineren weer wel goed met de taupekleur Forel. Dit zijn ook warme grijstinten met een rode basis. Voor meer grijstinten met een rode basis zie de kleurenwaaier van Histor strookje 108.

Hoop dat jullie er zo uitkomen. Lukt het niet en slaat de twijfel toch weer toe, bel me dan gerust. Ik kom graag met kleurstalen langs om jullie te helpen!

Wil je op de hoogte blijven van trends en nieuwe producten? Of vind je het leuk om woontips te ontvangen? Stuur dan naam en e-mail adres naar info@havenaarinterieurs.nl. Je ontvangt de 10 beste stylingtips en ontvangt een mail wanneer er een nieuw blog is. Uiteraard kun je je hiervoor altijd weer uitschrijven. Of volg mij op twitter www.twitter.com/puureco of facebook http://www.facebook.com/pages/Havenaar-Interieurs/217722671631359

Met vriendelijke groet,

Merel Havenaar

Havenaar Interieurs

Oranje Nassaulaan 123

2051 HL Overveen

t 023 - 5269002

f 023 - 5269004

e info@havenaarinterieurs.nl

w www.havenaarinterieurs.nl

 

 

 

 

 

 
Reactie vraagsteller:
Beste Merel, hartelijk dank voor je snell reactie. Ik ben in ieder geval blij dat de uitgezochte tinten goed bij elkaar passen. De vloer en keuken zijn ook een warme grijstint. We vinden zelf de kleur van de kozijnen best neutraal (hadden dieook in ons vorige huis. We zijn niet van de veranderaars en houden wel van neutraal. De kleuren voor assescoires zijn voor ons meestal deturkoois /jadegroen/appelgroen tinten. ik hoop maar dat dat ook goed kan.
Heb je nog een suggestie voor een lichtere grijzige tint op de muur die past bij
F2.05.65? Er is overigens veel daglicht in de ruimte met ramen/deuren op het Oosten, Zuiden en Westen.
Met vriendelijke groet,
Imke
 
Antwoord Beheerder:

Beste Imke,

Alle warmere groen tinten bevatten geel (de een wat meer dan de ander), en dat gaat  prima samen met geeltinten of tinten waar geel in zit. Turkoois is een blauwgroene tint en ook hier bevatten de warmere tinten geel en combineren daardoor goed met tinten die ook geel in zich hebben. Turkoois combineert ook prachtig met oranje (zijn elkaars complement en versterken elkaar).

Wat denk je van de kleur FN.02.77 van Flexa als muurkleur in combinatie met F2.05.65? Of FN.02.82 (zelfde kleur maar nog lichter, lijkt op kleine kleurstrook minder grijs, meer beige maar op een groot vlak zal het weer anders ogen) Of kijk nog eens naar de hiervoor genoemde tint Mist van Histor (een warme grijs met rood erin) als lichte grijs voor de muur. Vergeet ook niet te beoordelen hoe de muurtinten bij de vloer passen. Bekijk de kleurstalen altijd ter plekke, veel daglicht zorgt ervoor dat de kleur lichter lijkt. En onder invloed van zonlicht veranderen kleuren gedurende de dag. Dus als je precies wit weten hoe de kleur er uit ziet bekijk ‘m dan ook op verschillende tijdstippen op de dag, bij verschillend weer en ook ’s avonds bij kunstlicht! Veel succes!

 

Met vriendelijke groet,

Merel Havenaar

Havenaar Interieurs

Oranje Nassaulaan 123

2051 HL Overveen

t 023 - 5269002

f 023 - 5269004

e info@havenaarinterieurs.nl

w www.havenaarinterieurs.nl

 

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan te gebruiken kleur wit bij grijs en taupetinten:

Advies over mijn woonkamer
      [Gesteld in Interieur-Noord Holland]
2009-03-26 21:55:38
Woonkamerkeuken met trap, kleurgebruik?
      [Gesteld in Interieur-Noord Holland]
2009-11-12 19:56:21
welke kleur grijs past het best bij strak wit?
      [Gesteld in Interieur-Noord Holland]
2010-03-07 19:02:29
Welke kleur vloer en kleuren op de muur
      [Gesteld in Interieur-Noord Holland]
2010-11-10 12:09:11
Welke wand met welke type grijskleur verf
      [Gesteld in Interieur-Noord Holland]
2011-04-02 17:03:21

Gemiddelde score Interieur-Noord Holland: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+