Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version française: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versión española : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Advocaten » Contractenrecht
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Contractenrecht en krijg online een antwoord van de specialist in Contractenrecht

Zelf een vraag over Contractenrecht? Klik hier.
Meer vragen over Contractenrecht.
De huidige beheerder van de rubriek Contractenrecht:
Naam: UwJurist.nl mr. Monique Doomernik
Bedrijf: Uwjurist.nl
Reactiesnelheid: 5 uur
Waardering: 8.1 (van max. 10)
Meer informatie over UwJurist.nl mr. Monique Doomernik vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over ContractenrechtVragen over Contractenrecht via RSS. Klik hier.
RSS over Contractenrecht op jouw website?Vragen over Contractenrecht op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over ContractenrechtVragen over Contractenrecht via E-mail. Klik hier.

Ontheffing van relatiebeding of niet?

[Gesteld op: 22-08-2012]

Toelichting:
Ik heb 3 jaar als freelancer via een bureau bij hun opdrachtgever gewerkt. Dit contract tussen Bureau en Opdrachtgever, en dus ook tussen Bureau en mij, loopt ten einde. Verlengen kon opdrachtgever niet ivm Europese drempelgrens. Opdrachtgever wilde mij liever in dienst nemen dan opnieuw aanbesteding te moeten doen. Indiensttreding kwam mij ook wel uit. Een vaste basis met doorgroeimogelijkheden en op ander gebied mijn nieuwe onderneming opstarten.
Tijdens het evaluatiegesprek ca. 2,5 maand voor einde contractdatum is dit direct aangekaart bij de accountmanager van het bureau. Gesprek tussen de directeur van het bureau en opdrachtgever vond 1 maand later plaats. Tijdens dit gesprek wilde de directeur een afkoopsom van opdrachtgever. Opdrachtgever en Bureau zijn hier uit gekomen en opdrachtgever betaalt afkoopsom aan het bureau. Opdrachtgever heeft naar het bureau een brief gestuurd met bevestiging van afspraken, waar ook in staat dat ontheffing van relatiebeding door het bureau richting mij onderdeel is van de afspraak. De directeur van het bureau heeft deze brief ondertekend.
Nu heb ik een brief van het bureau gekregen. Zij ontheffen mij van het relatiebeding met betrekking tot de opdrachtgever. En in dezelfde brief stellen zij dat ‘als ik binnen 2 jaar toch weer als ZZP'er aan de slag ga bij de opdrachtgever het relatiebeding wederom van kracht zijn.’
Mijn 4 vragen zijn:
1. Mag het bureau dit doen? Zo heb ik toch geen ontheffing van relatiebeding gekregen?! En het bureau heeft toch een afkoopsom gekregen?!
2. Is ook de brief van opdrachtgever, die de directeur ondertekend heeft, rechtsgeldig? Hierin staan namelijk geen beperkingen ten aanzien van het relatiebeding tussen bureau en mij aangegeven.
3. geldt een relatiebeding altijd voor de aard van de werkzaamheden vermeld in het contract of horen daar alle mogelijke soorten werkzaamheden onder? Ik heb naast dit werk namelijk een onderneming met diensten die op een heel ander vlak dan het bureau liggen. Wat als opdrachtgever (zie ook 4.) mij zou vragen op mijn eigen gebied diensten te verlenen?
4. de zinsnede in de brief van het bureau 'ontheffing van relatiebeding met betrekking tot de opdrachtgever’ geeft mijns inziens aan dat het relatiebeding van kracht blijft voor andere relaties van het bureau. Wordt ik geacht te weten wie die andere relaties zijn? Geldt dit alleen voor werkzaamheden die het bureau aanbiedt of voor alle soorten werkzaamheden? (zie 3.)
Antwoord:

Geachte vraagsteller,
Uw omschrijving roept een aantal vragen op zoals hoe lang het beding van oorsprong geldt, wat er letterlijk in de door partijen getekende afsprakenbrief wordt geschreven over de ontheffing voor deze situatie. U kunt ons daarom beter bellen. Wel kan ik u vast aangegeven dat een beding als dit niet ruim mag worden uitgelegd, dus niet geldt voor andere dan de omschreven werkzaamheden. De ontheffing geldt alleen voor deze relatie, niet voor andere relaties. Het is het beste om vast te leggen wie de andere relaties zijn, zodat daarover geen onduidelijkheid kan bestaan. U kunt ons - met de stukken bij de hand - vrijblijvend bellen voor meer informatie, van maandag tot en met vrijdag van 9.30 tot 17 uur. Zie www.uwjurist.nl, voor telefoonnummer (normaal tarief), tarieven, klanttevredenheid enz. We helpen u graag.
Met vriendelijke groet,
UwJurist.nl
mr. Monique Doomernik
Dit advies is vrijblijvend en enkel gebaseerd op de vaak summiere vraagstelling. Het kan geen volwaardig juridisch advies vervangen. We zijn niet aansprakelijk voor eventuele gevolgen van handelen/nalaten naar aanleiding van dit beknopte antwoord.

Beantwoord door:
UwJurist.nl mr. Monique Doomernik
profielpagina


Gerelateerde vragen aan Ontheffing van relatiebeding of niet?:

Hoe lang mag een relatiebeding zijn?
      [Gesteld in Arbeidsrecht-Zuid Holland]
2009-02-08 19:44:13
relatiebeding
      [Gesteld in Arbeidsrecht advocaat-Overijssel]
2009-02-24 16:55:45
Mag een relatiebeding in de beveiligingsbranche.
      [Gesteld in Arbeidsrecht-Zuid Holland]
2009-06-06 14:10:25
relatiebeding omzeilen dmv positieverbetering
      [Gesteld in Contractenrecht]
2009-06-21 14:36:30
Relatiebeding na doorstart zonder overeenkomst?
      [Gesteld in Ondernemers advocaat]
2013-05-06 15:01:04

Gemiddelde score Contractenrecht: 8.4 (503x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+