Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Advocaten » Scheidingsadvocaat
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Scheidingsadvocaat en krijg online een antwoord van de specialist in Scheidingsadvocaat

Zelf een vraag over Scheidingsadvocaat? Klik hier.
Meer vragen over Scheidingsadvocaat.
De huidige beheerder van de rubriek Scheidingsadvocaat:
Naam: Herman Albersen
Bedrijf: De rechtspratkijk nederland
Reactiesnelheid: 81 uur
Waardering: 8.5 (van max. 10)
Meer informatie over Herman Albersen vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over ScheidingsadvocaatVragen over Scheidingsadvocaat via RSS. Klik hier.
RSS over Scheidingsadvocaat op jouw website?Vragen over Scheidingsadvocaat op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over ScheidingsadvocaatVragen over Scheidingsadvocaat via E-mail. Klik hier.

Stoppen betalen hypotheeklasten en/of alimentatie

[Gesteld op: 21-08-2012]

Toelichting:
Mijn ex en ik zijn ruim twee jaar uit elkaar. Officieel zijn wij nog niet gescheiden. Ik heb twee jaar geleden een eigen woning gekocht en mijn ex woont zolang de woning nog niet verkocht is in ons gezamenlijke huis met de kinderen. Eens in de twee weken heb ik mijn kinderen een weekend.

Al ruim twee jaar betaal ik mee aan de hypotheeklasten voor mij ex. De fiscale regeling geeft aan dat ik geen tegemoetkoming meer krijg. Ik kan op dit moment niet meer bijdragen aan deze lasten, aangezien ik ook mijn eigen woning moet financieren. Ik ben wel zo netjes richting mijn kinderen om haar bij te staan in deze kosten.
De dubbele hypotheeklasten is niet meer haalbaar voor mij en deze wil ik stop zetten. Het convenant moet nog opgesteld worden en getekend worden. Ik wil laten beschrijven dat ik slechts meebetaal aan deze lastenpost voor slechts 2 jaar en dat nadien een afbouwregeling is werking treed voor slechts de helft van mee betaling voor deze lasten en vanaf januari 2013 deze gehele kosten voor haar rekening zijn. Een andere optie is het meebetalen van hypotheeklasten en zodra de woning verkocht is, ik pas kinderalimentatie hoef te gaan betalen. Deze regeling wil ik vanaf het moment dat ik elders ben gaan wonen laten beschrijven in het convenant.

Mijn ex partner heeft vanaf het moment dat wij niet meer samenwonen veel meer uren gewerkt, terwijl onze scheidingsplanner een alimentatie berekening heeft gemaakt op basis van 18 uur werken van mijn ex. Ruim een jaar heeft zij nadien 30 uur per week gewerkt. Begin dit jaar zeker 27 uur per week en zonder dat ze mij hier persoonlijk over ingelicht heft gaat zij vanaf 1 september elders werken met een contract van zeker 26 uur. Nooit heeft zij mij hierover ge´nformeerd en kom hier bij toeval achter.
Zij eist wel de volledige betaling van mij (op basis van haar oude contract van 18 uur) maar geeft niet aan dat ze meer gaat werken en ergens anders gaat werken.

Graag ontvang ik uw advies hierover en hoe ik dit het beste kan laten beschrijven. De huidige betalingen van mijn kant kan ik niet meer opbrengen. Ook mijn eigen woning kost veel geld en ik wil de kindernen zodra ze bij mij zijn niet alles ontnemen. Trouwens mijn zoon is 14 en mijn dochter is 11 jaar
Antwoord:
Geachte heer,

Waarom wacht u zolang met de echtscheiding en de verdeling van de gemeenschap? U hoeft in principe niet mee te betalen aan de woonlasten van uw ex partner. Strikt juridisch is het iets gecompliceerder dan dat maar ik zal u de details bespraken.

U kunt ervoor kiezen om ipv mee te betalen in de woonlasten van uw ex kinderalimentatie aan haar te betalen. De hoogte hiervan is een kwestie van een draagkrachtberekening maken en je weet ongeveer hoeveel je per maand kwijt bent. hoogte van de kinderalimentatie wordt bepaald door de behoefte van de kinderen (nibud norm) en de eigenaandeel van elk van de ouders. Hiervoor dient men te beschikken over de actuele inkomsten en lasten van beide ouders. In uw geval, dus wat uw ex nu verdient.

met vriendelijke groet,
mr drs H Durdu
www.durducs.nl
Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl

Subrubrieken binnen de rubriek Scheidingsadvocaat:
Turkse Scheidingsadvocaat


Gerelateerde vragen aan Stoppen betalen hypotheeklasten en/of alimentatie:

Aantoonbare partnerallimentatie fraude!
      [Gesteld in Scheidingsadvocaat]
2011-01-26 18:12:57
Vraag over kinderalimentatie en studiebijdrage
      [Gesteld in Alimentatie mediation]
2013-05-15 20:08:55
recht op partneralimentatie ?
      [Gesteld in Advocaten]
2007-03-14 10:03:26
Herberekening partneralimentatie.
      [Gesteld in Persoonsrecht en familierecht]
2010-11-30 21:29:25
Ik betaal kinderalimentatie aan mn zoon
      [Gesteld in Alimentatie mediation]
2009-01-31 16:49:20

Gemiddelde score Scheidingsadvocaat: 8.9 (26x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+