Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Zakelijke Dienstverlening
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Zakelijke Dienstverlening en krijg online een antwoord van de specialist in Zakelijke Dienstverlening

Zelf een vraag over Zakelijke Dienstverlening? Klik hier.
Meer vragen over Zakelijke Dienstverlening.
De huidige beheerder van de rubriek Zakelijke Dienstverlening:
Naam: A.P.de Ruyter RA
Bedrijf: A+a voor accountancy & advies
Reactiesnelheid: 13 uur
Waardering: 7.3 (van max. 10)
Meer informatie over A.P.de Ruyter RA vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Zakelijke DienstverleningVragen over Zakelijke Dienstverlening via RSS. Klik hier.
RSS over Zakelijke Dienstverlening op jouw website?Vragen over Zakelijke Dienstverlening op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Zakelijke DienstverleningVragen over Zakelijke Dienstverlening via E-mail. Klik hier.

woning (terug) gekocht,financien niet op naam?

[Gesteld op: 21-08-2012]

Toelichting:
kort: ik heb een stichting,onze woning verkocht hieraan, die is faiiliet gegaan en voor het faillsement woning terug gekocht op onze naam om toen stichting te 'redden' en te verlichten. Nu hebben we pand op naam maar bank gaat niet akkoord met financiering op onze naam zetten! we betalen nu maandelijkse de kosten van deze hypotheek leningen wel netjes maar er veranderd niets. Indien we de 'stekker' eruit trekken en niet willen huren zegt de bank dat alle kosten hyptoheek op ons rusten en wij dan maar ons huidige huis prive moeten verkopen om alle kosten te betalen,mag dit? kan dit en klopt dit wel? Ze willen wel een nieuwe offerte aanbieden maar op advies willen we deze niet tekenen maar de oude overnemen zoals we die nu ook al betalen. Notaris zegt dat wij overal voor opdraaien als we niet betalen en de woning verkocht zou moeten worden, het gehele bedrag en anders tekort door verkoop ligt bij ons maar de financiering staat op naam van de stichting! accountant en wij komen niet verder maar er is duidelijk een adder onder het gras lijkt me! Hebben we dan recht op alle oude afspraken die bij de oude financiering horen en dat de bank daarom dit niet wil doen???????? blijft onduidelijk en ondertussen lossen we de hypotheek dus af elke maand op naam van failliete stichting, kan dit zo door blijven gaan?
Antwoord:

Als ik het goed begrijp had u een stichting opgericht, en heeft deze stichting uw woning gekocht, waarvoor een hypotheek is aangevraagd. Een vreemd verhaal, zeer ongebruikelijk, en daar zou u nog wel eens problemen over kunnen krijgen met de Belastingdienst. U heeft echter een accountant, dus u zal wel zijn geinformeerd over de risico's. Wat betreft uw vraag het volgende:

Als u de woning van de stichting heeft teruggekocht, dan heeft u daarvoor toestemming van de bank nodig, omdat de woning als onderpand van de hupotheek dient. Sterker nog, waarschijnlijk was de stichting verplicht om bij verkoop van de woning de hypotheek volledig af te lossen, afhankelijk van de leningsvoorwaarden. Kennelijk heeft de stichting de hypotheek echter niet afgelost, omdat u hier nog steeds rente en aflossing voor betaalt. U noemt nu dat de bank de financiering niet op uw naam wil zetten, maar dat kan formeel ook helemaal niet omdat de stichting en u als prive-persoon 2 hele verschillende zaken zijn, die apart behandeld moeten worden. U zal hiervoor een nieuwe aanvraag voor een hypotheek moeten indienen, uiteraard met overlegging van bijv. uw inkomensgegevens. Als het u lukt om een hypotheek bij een bank te verkrijgen kunt u met dt geld de andere hypotheek van de stichting aflossen. 

U noemt dat u al een offerte van de bank voor een nieuw hypotheek heeft ontvangen. Het staat u vrij om deze te accepteren, of bij een andere bank een hypotheek aan te vragen. Het verbaast mij wel dat het u is gelukt om de woning juridisch op uw naam te laten zetten zonder dit formeel te regelen. Dit zou niet moeten kunnen omdat de woning als onderpand voor de hypotheek dient.
Feit is wel dat u verplicht bent om de oude hypotheek af te lossen, en als u geen geld heeft om dit te doen, en als het u ook niet lukt om een hypotheek rond te krijgen, dan zal inderdaad de woning moeten worden verkocht. U heeft immers de woning op uw naam laten zetten zonder ervoor te betalen, en dat kan uiteraard niet.
Ik raad u dus aan om op korte termijn actie te ondernemen met een nieuwe hypotheek. Als u dat niet snel genoeg doet loopt u het risico dat de bank actie onderneemt, en dat kan dus betekenen: beslag en/of verkoop.

Beantwoord door:
A.P.de Ruyter RA
profielpagina

Subrubrieken binnen de rubriek Zakelijke Dienstverlening:
Administratieve Diensten
Bedrijfsautomatisering
Bedrijfsfusie
Bedrijfsoverdracht
Bedrijfsovername
Bedrijfstransacties
Bedrijfsverhuizing
Bedrijfsvoering
Conflictbemiddeling
Cursussen & Opleidingen
Debiteurenbeheer
Entertainment
Evenementenorganisatie
Financieel
Flora & Fauna
Fusies & Overnames
Gezondheidszorg
Juridisch
Juridische Splitsingen
Kinderopvang
Marketing
Mediation
Ondernemingsrecht
Onroerend Goed
Ontwerp
Secretarieel
Trainingsacteurs
Vennootschapsstructuren
Vertalen


Gerelateerde vragen aan woning (terug) gekocht,financien niet op naam?:

terugbetaling registratierechten
      [Gesteld in Notaris-Belgie]
2008-06-27 10:36:19
Verjaring 20 of 30 jaar ????
      [Gesteld in Tuin]
2008-12-01 20:19:05
Ivm meeneembaarheid - registratierechten ed.
      [Gesteld in Notaris-Belgie]
2008-12-20 12:24:07
Vraag over huurtoeslag en eigen woning
      [Gesteld in Belastingen-Zeeland]
2011-02-23 16:55:53
Hebben huurders koopwoning minder rechten?
      [Gesteld in Notaris-Friesland]
2011-03-07 19:50:59

Gemiddelde score Zakelijke Dienstverlening: 9.0 (900x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+