Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Wetenschap » Geesteswetenschappen
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Geesteswetenschappen en krijg online een antwoord van de specialist in Geesteswetenschappen

Zelf een vraag over Geesteswetenschappen? Klik hier.
Meer vragen over Geesteswetenschappen.
De huidige beheerder van de rubriek Geesteswetenschappen:
Naam: CeesWillem
Bedrijf: Sunvitalife - het beste leven
Reactiesnelheid: 20 uur
Waardering: 8.8 (van max. 10)
Meer informatie over CeesWillem vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over GeesteswetenschappenVragen over Geesteswetenschappen via RSS. Klik hier.
RSS over Geesteswetenschappen op jouw website?Vragen over Geesteswetenschappen op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over GeesteswetenschappenVragen over Geesteswetenschappen via E-mail. Klik hier.

Kan God mij vergeven?

[Gesteld op: 18-08-2012]

Toelichting:
Ik heb in het verleden veel tattoos laten zetten(18 klein)Nu jaren later en wijzer geworden heb ik mega veel spijt,Voel me lelijk,waardeloos,super dom,Durf de deur niet uit van schaamte,IK kan mezelf niet vergeven zo dom te zijn geweest,Ik was er toen verslaafd aan,Had een verkeerde vriend en ik bleef zetten in de tijd met hem samen,Ik heb God gevraagd me te vergeven,Ik bid geregeld.Ben zo bang dat God boos is.Ik was toen niet bezig met mijn geloof,Althans minder dan nou.
Antwoord:

Beste,

...ik voel me lelijk, waardeloos, super dom...

Die "waarderingen" voor jezelf zijn onbewust wellicht de reden geweest om jouw huid (de buitenkant!) te "verfraaien" met tattoos. Oftewel je komt opnieuw wat zaken tegen die onbewust de kwaliteit van jouw leven mede bepalen.Het lijkt mij belangrijk daar nu eens wat contructievers mee te gaan doen...

En wat "God" betreft: er zijn bepaalde stromingen die min of meer beweren dat er iets als een teleurgestelde, bestraffende God bestaat. Dat is helaas een jammerlijke dwaling. Waarschijnlijker is dat dat jouw Grote (innerlijke) Vriend(in) juist het beste met jou voorheeft en er waarschijnlijk aan mee heeft geholpen (jou heeft geassisteerd) om de destructieve relatie te (laten) beëindigen en jouw ogen te openen om onderscheid te maken tussen destructieve en constructieve zaken en invloeden.

Aangezien er niet zoiets bestaat als een bestraffende "God" en Hij/Zij jou beter kent dan wie dan ook, begrijpt God(delijke Wijsheid) heel goed wat jou heeft bewogen om de tattoos te laten zetten. Dat is nu eenmaal inherent aan het leerproces dat ieder mens heeft te doorlopen. Dus in die zin valt er voor God weinig te vergeven! Waarschijnlijker is Hij/Zij juist heel blij dat je tot inzicht bent gekomen!!!

Nog twee belangrijke zaken die kunnen meespelen:

Wat versta jij onder "bidden"? De meeste mensen zeuren alleen maar, dan wel willen ze van alles van God (gedaan) HEBBEN. Ik geef je in overweging om eens te gaan DANKEN voor het feit dat je tot inzicht bent gekomen en thans een andere - meer Goddelijk gerichte - weg bent ingeslagen. Danken heeft een helend en bijzonder positieve "Goddelijke" werking op ieder mens, dus ook op jou.

Zolang jij jezelf niet kunt vergeven wat jij - in jouw onwetendheid - hebt gedaan, zul je het idee/gevoel houden dat iets onvergevelijk is, terwijl het jou juist iets heeft geleerd! Dat kun je dus niet aan jouw God toeschrijven. Ik krijg de indruk dat het voor jou tijd wordt om eens jouw eigenwaarde te gaan versterken/opwaarderen. Dat kun je op eigen houtje gaan proberen, dan wel met behulp van anderen (bijv. een coach of psycholoog), dan wel God om leiding vragen om jezelf te leren herwaarderen. Wat het laatste betreft, kun je wellicht iets hebben aan Uw Wil geschiede in mijn aard. Dit kun je eenvoudig verwerken in jouw gebeden en je dan natuurlijk door meer Goddelijke invloeden laten leiden, dan door wat jij wellicht denkt wat de omgeving van jou vindt.

Mogelijk heb je daarbij iets aan de informatie op onze website onder het kopje Eigenwaarde (zie de volgende link: http://www.sunvitalife.com/leven/vijfelementen/eigenwaarde.htm). Daar staat nog een aantal zaken dat jou op weg zou kan helpen om een meer goddelijk leven te kunnen gaan leiden.

Veel sterkte en succes toegewenst.

CeesWillem

Beantwoord door:
CeesWillem
profielpagina

Subrubrieken binnen de rubriek Geesteswetenschappen:
FilosofieGodsdienstwetenschapTheologie


Gerelateerde vragen aan Kan God mij vergeven?:

verleden accepteren en loslaten
      [Gesteld in Bach Bloesem Remedies]
2007-01-11 15:53:58
Mijn poes geeft over,maar nu met een beetje bloed?
      [Gesteld in Kattengedrag]
2008-05-15 23:07:46
fobie voor overgeven, waar komt dat vandaan?
      [Gesteld in Vorige Levens]
2010-11-13 13:24:00
Hopelijk wordt het beantwoord!
      [Gesteld in Islam]
2013-01-26 22:32:03
Werkt de pil nog als je moet overgeven?
      [Gesteld in Seksualiteit]
2013-09-28 16:37:56

Gemiddelde score Geesteswetenschappen: 8.8 (23x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

 • Ron Jedema
  9.3
 • Ad Appel
  9.0
 • Anita
  9.0
 • Totalen:

  Vragen:  258133
  Beheerders:  1029

  Gemiddelden:

  Reeds beantwoord:  99 %
  Reactiesnelheid:  172 uur
  Waardering:  7.9
Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+