Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Financieel » Belastingen » Belastingen-Overijssel
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Belastingen-Overijssel en krijg online een antwoord van de specialist in Belastingen-Overijssel

Zelf een vraag over Belastingen-Overijssel? Klik hier.
Meer vragen over Belastingen-Overijssel.
De huidige beheerder van de rubriek Belastingen-Overijssel:
Naam: A.P.de Ruyter RA
Bedrijf: A+a voor accountancy & advies
Reactiesnelheid: 13 uur
Waardering: 7.3 (van max. 10)
Meer informatie over A.P.de Ruyter RA vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Belastingen-OverijsselVragen over Belastingen-Overijssel via RSS. Klik hier.
RSS over Belastingen-Overijssel op jouw website?Vragen over Belastingen-Overijssel op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Belastingen-OverijsselVragen over Belastingen-Overijssel via E-mail. Klik hier.

Inkomen uit Engeland.

[Gesteld op: 17-08-2012]

Toelichting:
Twee jaren geleden ben ik namens de Nederlands overheid in Engeland gaan wonen en werken en val ik onder de regeling "fictief in Nederland". Ik betaal dus gewoon in Nederland mijn loonbelasting, volksverzekeringen ed, verder heb ik ook een koopwoning in Nederland.

In de tussentijd heb ik in Engeland een onderneming opgezet (limited/BV). Aangezien het in Engeland geen verplichting is heb ik geen inkomen en ook geen dividend genoten maar alles in het bedrijf terug gestoken.

Binnenkort ga ik terug naar Nederland. Het plan is om mijn baan op te zeggen en volledig inkomen te ontvangen vanuit de onderneming die geregisteerd blijft in Engeland. Ik heb dus inkomen vanuit een buitenlandse onderneming.
Dit inkomen wil ik als volgt opbouwen:

8000 GBP per jaar als loon (onder Engelse regelgeving belastingvrij, volksverzekering is wel betaald, ik heb een National Insurance Number)
34000 GBP per jaar dividend (onder Engelse regelgeving 10% belast)

Mogelijk houd ik mijn Engelse bankrekening ook, daar ben ik nog niet over uit.

Mijn vraag is met welke Nederlandse belasting krijg ik te maken? Hoe is de regeling "aftrek ter voorkoming van dubbele belastingen" hier van toepassing?

Alvast bedankt!
Antwoord:

De internationale belastingheffing is gecompliceerd, omdat veel afhangt van het belastingverdrag dat Nederland met en aantal landen heeft afgesloten. Een belangrijke regel binnen Europa is: het werkland van de werknemer heeft het recht heeft belasting te heffen over het loon dat de werknemer daar verdient. Daarmee komt u in de problemen als u in Nederland woont en inkomen uit uw Ltd ontvangt, als ik er van uit ga dat uw werkzaamheden niet in Engeland plaatsvinden. Uw woonland is dan gelijk aan uw werkland, en dat is Nederland. Dat betekent dat uw Ltd verplicht is op uw inkomen Nederlandse loonbelasting in te houden en af te dragen. Dat is alleen anders als u meer dan 183 dagen aantoonbaar fysiek uw werkzaamheden in Engeland verricht. Meer hierover kunt u vinden op http://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/zakelijk/intern ationaal/personeel/werken_over_de_grens_loonbelasting/belastingheffing_bij_grensoverschrijdende_arbeid/belastingverdragen_en_eenachtdrie_dagenregeling/belastingverdragen_en_eenachtdrie_dagenregeling

Als dat niet het geval is, dan bent u gewoon een Nederlandse belastingplichtige waarvan de werkgever toevalling in Engeland is gevestigd, maar heeft u niets met de Engelse belastingwetgeving te maken. U valt dan uiteraard ook onder de Nederlandse sociale verzekeringen, voor zover van toepassing.

U kan dan ook nog een ander probleem krijgen: u noemt dat uw Ltd geregistreerd blijft in Engeland. registratie bij de Engelse Kamer van Koophandel blijft voor een Ltd altijd verplicht, inclusief deponeringsplicht en belastingaangifte, maar als u naar Nederland verhuisd en in Nederland uw activiteiten verricht, dan moet de Ltd zich ook registreren bij de Nederlandse Kamer van Koophandel, maar ook Nederlandse vennootschapsbelasting betalen over de winst. Uiteraard behoeft dan in Engeland geen belasting meer te worden betaald.
Dit geldt alleen als u enig werknemer bent in de Ltd; als het gaat om bijvoorbeeld een produktie-onderneming met diverse personeelseden en een fysiek adres in Engeland, dan blijft de onderneming vallen onder de Engelse wetgeving.

Voor de volledigheid: als u jaarlijks wel meer dan 183 dagen in Engeland werkt, dan bent u in Engeland inkomstenbelasting verschuldigd over uw inkomen. U bent echter Nederlands belastingplichtige, en bent verplicht uw Engelse inkomen ook in uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting te vermelden. U betaalt dan in Nederland hier belasting over, maar krijgt wel korting i.v.m. belasting die u in Engeland heeft betaald. Ook het dividend moet u in Nederland aangeven in Box 2, u betaalt daar 25 % belasting over. Ook daarbij krijgt u korting als in Engeland al belasting is betaald.

Beantwoord door:
A.P.de Ruyter RA
profielpagina


Gerelateerde vragen aan Inkomen uit Engeland.:

Waar belasting en social verzekeringen betalen?
      [Gesteld in Belastingen-Overijssel]
2009-10-08 13:51:35
Was ik in een vorige leven Engels?
      [Gesteld in Vorige Levens]
2010-06-03 14:23:59
waar woonde ik en wie was ik in een vorig leven
      [Gesteld in Vorige Levens]
2010-06-25 09:18:23
recht op kinderbijslag
      [Gesteld in Familierecht]
2012-03-13 08:57:28
Loonheffingsplicht in Engeland
      [Gesteld in Belastingen-Overijssel]
2014-02-28 15:50:25

Gemiddelde score Belastingen-Overijssel: 7.1 (672x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

 • Ron Jedema
  9.3
 • Ad Appel
  9.0
 • Anita
  9.0
 • Totalen:

  Vragen:  258138
  Beheerders:  1029

  Gemiddelden:

  Reeds beantwoord:  99 %
  Reactiesnelheid:  172 uur
  Waardering:  7.9
Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+