Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Mens & Maatschappij » Recht » Europees Recht
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Europees recht en krijg online een antwoord van de specialist in Europees recht

Zelf een vraag over Europees recht? Klik hier.
Meer vragen over Europees recht.
De huidige beheerder van de rubriek Europees recht:
Naam: Nic
Bedrijf: Europa correct
Reactiesnelheid: 32 uur
Waardering: 7.2 (van max. 10)
Meer informatie over Nic vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Europees rechtVragen over Europees recht via RSS. Klik hier.
RSS over Europees recht op jouw website?Vragen over Europees recht op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Europees rechtVragen over Europees recht via E-mail. Klik hier.

Bijstand met buitenlandse partner tijdens vvr

[Gesteld op: 17-09-2012]

Toelichting:
Ik wil gaan samen wonen met de vader van mijn kindje hij woont nog in Amerika en ik zit langdurig in de bijstand vanwege psychische klachten. Wat zijn mijn financiŰle rechten als ik hem hierheen haal met een vrijstelliing? Tijdens en na de vvr aanvraag? Alvast bedankt :)
Antwoord:
Beste mevrouw, mijn exuses dat U even moest wachten.
De vader van Uw kindje kan natuurlijk zonder visum naar NL komen. Voor U verandert er niets, mits Uw man niet aan het werk gaat, dan wordt zijn salaris verrekend met uw uitkering. Heeft U een langere vrijstelling voor werk? En hoe lang? U moet langer dan 2 jaar ziek zijn, met geen direct uitzicht op verbetering in de toekomst. Uw man kan hier een MVV aanvragen en dat kost hem dan 250, dat zou zo moeten, gezien de uitspraak van het Hof, maar helaas de IND houdt zich daar weer niet aan en dat zal dan wel weer bij de rechter terechtkomen als U daar tegen in bezwaar en beroep gaat. Hij hoeft als Amerikaan ook niet in te burgeren. En dat is maar goed ook, want U gaat daar dit jaar alle kosten zelf voor dragen, mocht dat wel het geval zijn. Maar dat terzijde. Hij heeft een relatie met U, die bewijsbaar is doordat jullie samen een kind hebben, dus dat zal geen problemen opleveren.

Lees dit even door, de links doen het hier niet, dus even copy and plakken in google.

Prijs verblijfsvergunning te hoog 
ANP 
Toegevoegd: donderdag 26 apr 2012, 11:25 
De Nederlandse overheid vraagt te veel geld voor een verblijfsvergunning. Dat heeft het Europees Hof vandaag beslist. 

De kosten variëren van 188 tot 830 euro. De gemiddelde prijs ligt volgens de website van de Immigratie en Naturalisatiedienst op 401 euro. Het hof vindt de Nederlandse prijzen "onredelijk en overdreven". Volgens het hof schrikken de huidige kosten mensen met weinig geld af. 

Een Europese richtlijn zegt dat de verblijfsvergunning gratis moet zijn of net zo duur als een identiteitskaart. Dat zou in Nederland neerkomen op 40 euro voor volwassenen en 30 euro voor kinderen. Er mogen daarbovenop wel administratiekosten gerekend worden. 

De zaak was aangespannen door de Europese Commissie, die vond dat de Nederlandse leges in vergelijking tot die in andere Europese landen veel te hoog zijn. 


Onder druk van het Europese Hof voor de Rechten van de Mens heeft minister Gerd Leers onlangs de aanvraagkosten van verblijfsvergunningen voor gezinsherenigers moeten verlagen van 1.250,- naar 250,- euro. Dat geldt alleen als de partner een bijstandsuitkering heeft. Volgens de rechter belemmerden de torenhoge legeskosten het recht op gezinsleven. 
De uitspraak van het Hof had een tamelijk principieel karakter, waaruit Leers de conclusie had moeten trekken dat de aanvraagkosten van alle soorten verblijfsvergunningen en ook van naturalisatie omlaag moeten. Zoals te verwachten viel, heeft de hardleerse minister dat nagelaten. Hij is de rechter zo minimaal mogelijk tegemoet gekomen door alleen maar een verlaging in te voeren op het gebied van verblijfsaanvragen vanwege gezinshereniging. 

De overheid houdt al jaren geen rekening met de inkomenssituatie van verblijfsaanvragers, ondanks brede protesten tegen de aanvraagkosten die de laatste jaren werkelijk tot gigantische proporties zijn gestegen. Wie van een bijstandsuitkering of een ander minimuminkomen moet zien rond te komen, kan die kosten onmogelijk ophoesten. Ook het nu door Leers ingevoerde nieuwe tarief van 250,- euro voor arme gezinsherenigers is nog steeds belachelijk hoog. Zo kunnen velen moeilijk verblijfsrecht krijgen, enkel en alleen omdat ze onvoldoende geld hebben om de aanvraagkosten te betalen. De Nederlandse legeskosten behoren tot de hoogste van Europa en vormen daarmee een naar middel om volgens de overheid “ongewenste” migratie van armere mensen tegen te gaan. Overigens blijken minimumlijders door hoog oplopende kosten op tal van andere terreinen ook steeds minder hun recht te kunnen halen. Dit treiteren van armen is binnen het kabinet Bruin I altijd een bijzonder populaire elitesport geweest. 
http://www.doorbraak.eu/?p=9680 

deel 2; 
Het Hof (Tweede kamer) verklaart: 

1) Het Koninkrijk der Nederlanden is de krachtens richtlijn 2003/109/EG van de Raad van 25 november 2003 betreffende de status van langdurig ingezeten onderdanen van derde landen, op hem rustende verplichtingen niet nagekomen, door van onderdanen van derde landen die de status van langdurig ingezetene in Nederland aanvragen en van hen die deze status hebben verkregen in een andere lidstaat dan het Koninkrijk der Nederlanden en hun verblijfsrecht in laatstgenoemde lidstaat wensen uit te oefenen alsook van hun gezinsleden die verzoeken hen te mogen vergezellen of zich bij hen te mogen voegen, overdreven en onevenredig hoge leges te vragen die een belemmering kunnen vormen voor de uitoefening van de bij die richtlijn toegekende rechten.== 
http://curia.europa.eu/juris/document/document.jsf?text=&docid=122161&pageIndex=0&doclan g=NL&mode=req&dir=&occ=first&part=1&cid=1249219

Beantwoord door:
Nic
profielpagina


Gerelateerde vragen aan Bijstand met buitenlandse partner tijdens vvr:

Gaan we het redden ondanks bindingsangst?
      [Gesteld in Psychologie]
2011-03-04 19:37:54
Heb ik bindingsangst?
      [Gesteld in Psychologie]
2011-03-28 17:27:51
zambrano arrest, europese hof
      [Gesteld in Europees recht]
2011-04-12 18:21:39
mijn vriend heeft adhd .i
      [Gesteld in Psychologie]
2011-05-02 14:28:05
bindingangst of niet?
      [Gesteld in Psychologie]
2011-06-21 14:32:29

Gemiddelde score Europees recht: 7.2 (62x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+