Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Huis & Tuin » Interieur » Verwarming » Vloerverwarming
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Vloerverwarming en krijg online een antwoord van de specialist in Vloerverwarming

Zelf een vraag over Vloerverwarming? Klik hier.
Meer vragen over Vloerverwarming.
De huidige beheerder van de rubriek Vloerverwarming:
Naam: Heatnet Vloerverwarming
Bedrijf: Heatnet vloerverwarming
Reactiesnelheid: 8 uur
Waardering: 9.0 (van max. 10)
Meer informatie over Heatnet Vloerverwarming vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over VloerverwarmingVragen over Vloerverwarming via RSS. Klik hier.
RSS over Vloerverwarming op jouw website?Vragen over Vloerverwarming op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over VloerverwarmingVragen over Vloerverwarming via E-mail. Klik hier.

Vloerverwarming in badkamer werkt niet (goed)?

[Gesteld op: 14-08-2012]

Toelichting:
Wij hebben vloerverwarming in onze badkamer laten aanleggen. Nu bleek in de winter dat wanneer wij het verwarmingselement in de badkamer vol aan zetten en de thermostaat op 26 graden hadden gezet, dat na 6 uur de vloer nog steeds niet warm was. De tegels waren alleen niet meer ijskoud. Is dit normaal? Horen de tegels echt warm teworden? Hoe lang moet het duren voordat het warm wordt? Ik hoop dat iemand deze vragen voor mij kan beantwoorden.
Vr. gr. Peter
Antwoord:

U geeft hier niet aan of het een elektrische vloerverwarming betreft. Als dat het geval is, zal er (als alles goed is geïnstalleerd) ook een vloersensor in de vloer aangebracht zijn. Deze is aangesloten is op een thermostaat. De thermostaat meet de temperatuur van het verwarmingslelement in de vloer en regelt daarop het aan of uit gaan van de verwarming. Zet u dus de temperatuur te laag, dan zal de vloer nauwelijks warm kunnen worden. Om een vloer lekker behaaglijk te maken, zeker in een badkamer, zal deze aan de oppervlakte  toch zo'n ca 24-25 graden C. moeten worden (hoger is weer niet aangenaam). Dat kan alleen als de verwarming in de vloer op een hogere temperatuur wordt afgesteld (ca 40 graden C : de elektrische verwarming kan dat allemaal wel hebben en zal echt niet kapot gaan)

Als de vloerverwarming juist is aangebracht zal het ca 15-30 minuten duren voordat de vloer op temperatuur is. (ligt de vloerverwarming dieper in de vloer dan kan het wel langer duren, maar 6 uur........dat is eigenlijk energie verspillen)

Bij het installeren van een elektrische vloerverwarming kan er veel fout gaan: nadien is dat niet meer te herstellen, ook niet door de thermostaat hoger af te stellen (is de vloersensor op een verkeerde plaats gemonteerd, dan zal het ook neit lukken)

Even spelen met de instellingen van de thermostaat zal mogelijk eens het juiste resultaat bieden. (als 26 graden te weinig is, gewoon hoger zetten) 

 
Reactie vraagsteller:
Hartsikke bednakt voor uw snelle reactie.Voor zover ik weet ligt er een buizensysteem onder de vloer. Geldt in dat geval ook dat het sneller dan 6 uur warm moet zijn? Hoe warm moet de vloer zijn? Hij wordt bij ons amper lauw.
 
Antwoord Beheerder:

Als het geen elektrische vloerverwarming is, zullen er waarschijnlijk wel "een paar lusjes" in de vloer zijn gelegd, die zijn aangesloten op de retourleiding van de radiator, via een zgn RTL ventiel.  Een favoriete oplossing, die echter in veel gevallen niet goed werkt, omdat er te weinig verwarmingsbuizen in de vloer liggen, de buizen te ver uit elkaar liggen of ze te diep in de vloer zijn verwerkt. (en het RTL ventiel niet goed is afgesteld)

Meestal veel te weinig capaciteit, wat nog eens gevoed wordt door het water wat eerst door de radiator heeft gestroomd en daar z'n warmte heeft afgegeven.

Als alles goed is aangelegd en ingesteld, moet zo'n vloerverwarming ook binnen een half tot heel uur wel warm worden. Hoe warm die vloer dan wordt is afhankelijk van het aantal buizen in de vloer en de temperatuur van het water wat er door stroomt. Bij en goed werkende vloerverwarming wordt de vloer zo'n 23-25 C. graden warm. Het is wel zaak om de temperatuur van de vloer eens goed te meten om exact te weten wat er gebeurt: warm, amper warm,. lauw etc, zijn begrippen die m.i. nog niet veel zeggen over de juiste temperatuur van de vloer. 

Als het een systeem is met een eigen verdeler, kunt u op die verdeler de juiiste temperatuur instellen van het water wat door de vloer stroomt. Degene die de vloerverwarming heeft aangelegd, zal toch wel meer info kunnen verstrekken over hoe e.e.a. is aangelgd en bediend moet worden.......??

Beantwoord door:
Heatnet Vloerverwarming
profielpagina


Gerelateerde vragen aan Vloerverwarming in badkamer werkt niet (goed)?:

Wat doe ik met deze badkamer?
      [Gesteld in Interieur-Zuid Holland]
2008-01-10 10:11:11
hoe kom ik uit me 2de leven (prositutie)
      [Gesteld in Prostitutie]
2010-05-10 22:05:25
Vraag over de zedenpolitie, en mijn rechten?
      [Gesteld in Prostitutie]
2013-05-16 01:25:50
Vraag over de zedenpolitie, en mijn rechten?
      [Gesteld in Prostitutie]
2013-05-16 01:25:59
Vloerverwarming badkamer niet genoeg capaciteit
      [Gesteld in Vloerverwarming]
2013-12-24 07:23:14

Gemiddelde score Vloerverwarming: 9.0 (261x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+