Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version française: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versión española : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Alternatieve Geneeswijzen » Orthomoleculaire Geneeskunde
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Orthomoleculaire Geneeskunde en krijg online een antwoord van de specialist in Orthomoleculaire Geneeskunde

Zelf een vraag over Orthomoleculaire Geneeskunde? Klik hier.
Meer vragen over Orthomoleculaire Geneeskunde.
De huidige beheerder van de rubriek Orthomoleculaire Geneeskunde:
Naam: Jack van Dijk
Bedrijf: Méderi
Reactiesnelheid: 114 uur
Waardering: 8.3 (van max. 10)
Meer informatie over Jack van Dijk vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Orthomoleculaire GeneeskundeVragen over Orthomoleculaire Geneeskunde via RSS. Klik hier.
RSS over Orthomoleculaire Geneeskunde op jouw website?Vragen over Orthomoleculaire Geneeskunde op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Orthomoleculaire GeneeskundeVragen over Orthomoleculaire Geneeskunde via E-mail. Klik hier.

Invloed wortelkanaalbehandeling op vruchtbaarheid.

[Gesteld op: 14-08-2012]

Toelichting:
Heeft een wortelkanaalbehandeling, gebruikte verdoving invloed op de hypofyse en vruchtbaarheid van de man?
Wat is de invloed van verdovingsstoffen gebruikt door een kaakchirurg, tandarts, op allergie voor penicilline t.a.v. vruchtbaarheid man?
Antwoord:
Beste heer, mevrouw, Tanden waarbij een wortelkanaalbehandeling wordt uitgevoerd zijn in wezen “dode” tanden, die stille broedplaatsen kunnen worden voor zeer giftige anaërobe bacteriën die, onder speciale omstandigheden, terecht kunnen komen in uw bloedsomloop, waar ze een aantal ernstige medische toestanden in kunnen veroorzaken. Soms pas tientallen jaren later…..De meeste van deze vergiftigde tanden voelen goed en zien er goed uit, wat het nog moeilijker maakt om hun rol in systemische ziekten op te sporen. Helaas is de overgrote meerderheid van de tandartsen zich niet bewust van de ernstige gezondheidsrisico’s waar ze hun patiënten aan blootstellen. Risico’s die gedurende de rest van de levens van hun patiënten blijven voortbestaan. De Amerikaanse beroepsvereniging van tandartsen, The American Dental Association ADA, beweert dat bewezen is dat wortelkanaalbehandelingen veilig zijn. Maar ze hebben daarover GEEN gegevens gepubliceerd, of recent onderzoek gedaan om deze bewering te onderbouwen. Als een tandarts een wortelkanaalbehandeling uitvoert holt wordt de tand uitgehold en wordt die holle ruimte gevuld met een stof, (Guttapercha), die de tand afsnijdt van de bloedtoevoer, waardoor vloeistof niet langer door de tand kan stromen. Maar het doolhof van buisjes blijft bestaan. En bacteriën, afgesneden van hun voedselvoorziening, verstoppen zich in deze tunnels, waar ze opmerkelijk veilig zijn voor de aanval door antibiotica, en voor de afweer van je eigen lichaam. Wortelkanaalbehandeling kan leiden tot hart-, nier-, bot- en hersenziekte.Zolang je immuunsysteem sterk blijft worden alle bacteriën die uit de geïnfecteerde tand waaieren “gevangen genomen” en vernietigd. Maar zodra je immuunsysteem is verzwakt door zoiets als een ongeval, of door ziekte of een ander trauma, kan je immuunsysteem soms niet meer in staat zijn om de infectie onder controle te houden.
Deze bacteriën kunnen dan migreren naar omliggende weefsels door mee te liften met je bloedbaan, waardoor ze vervoerd worden naar nieuwe locaties, om zich daar te vestigen. Die nieuwe locatie kan elk orgaan, elke klier (dus ook de hypofyse!) of weefsel zijn.
 Met betrekking tot de vruchtbaarheid van de man bepaald met name het aantal zaadcellen dat in het sperma aanwezig is, de kans dat de vrouw zwanger wordt. Deze zaadcellen worden geproduceerd door de testis (de geslachtsklier). Ook deze klier loopt risico om door de bacteriën van de wortelkanaalbehandeling te worden aangevallen. Met betrekking tot de verdovingsvloeistof bij wortelkanaalbehandelingen kan ik het volgende zeggen.Meestal gebruikt een tandarts Ultracain D-S, injectievloeistof. Deze stof geeft veel (soms nare) bijwerkingen.

De Nederlandse Vereniging tot bevordering van de Bio-energetische Tandheelkunde (NVBT) raadt haar leden aan om Ultracain D-S met als hoofdbestanddeel articaïne niet meer in de praktijk te gebruiken. Dit is het advies nadat een tandarts voor de rechter is gedaagd door een patiënt die ernstige bijwerkingen van het middel ondervond.
Ultracaïn is een veelgebruikt verdovingsmiddel in de tandartspraktijk. Maar liefst 80% van de verdovingen vindt plaats met dit middel. Articaïne is een neurotoxische stof die mogelijk de boosdoener is. Gebruik ervan kan leiden tot aangezichtspijn, pijn die gelijktijdig optreedt in de boven- en onderkaak, pijn rond de ogen, paresthesie van de tong, doof gevoel in het gezicht, tintelingen tot in de benen, lichtovergevoeligheid, hartritmestoornissen, oorpijn, zwellingen en diarree. Een aantasting van de nervus trigeminus veroorzaakt veelal de klachten in het hoofd. Bijkomend probleem is dat de klachten zich niet altijd direct na een behandeling manifesteren en tot wel een jaar aanwezig kunnen zijn. Hierdoor wordt de link met de verdovingsbehandeling vaak gemist in de reguliere tandartspraktijk.

Ik hoop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.   Met vriendelijke groet, 

Jack van Dijk, orthomoleculair therapeut

 
Reactie vraagsteller:
Hartelijk dank voor uw reactie.
Ik stuur het door naar mijn zoon.
Ik denk, dat het meer invl;oed heeft, dan dat de tandarts/artsen beseffen, omdat alles met alles in verbinding staat in het lichaam, de cellen, moleculen en atomen.

Met vrindelijke groet
 
Antwoord Beheerder:

Beste Aafke,

Graag gedaan!
Als u, of uw zoon nog meer informatie wenst hoor ik het graag...

U heeft ook helemaal gelijk met het feit dat alles met elkaar in verbinding staat. Dit geldt zeker voor het gebit. Er lopen meridianen vanuit het gebit (de tanden, kiezen etc) naar vrijwel alle organen.

Met vriendelijke groet,

Jack van Dijk, orthomoleculair therapeut

 

Beantwoord door:
Jack van Dijk
profielpagina


Gerelateerde vragen aan Invloed wortelkanaalbehandeling op vruchtbaarheid.:

wortelkanaalbehandeling bij plaatsing kroon?
      [Gesteld in Tandheelkunde]
2008-02-22 17:16:37
laat ingedaalde teelballen.
      [Gesteld in Onvruchtbaarheid]
2010-01-13 10:22:35
Composietvulling, kroon of wortelkanaalbehandeling
      [Gesteld in Tandheelkunde]
2011-10-13 11:53:34
Hoe vaak problemen na plaatsen kroon?
      [Gesteld in Tandheelkunde]
2012-09-29 12:03:37
Vergoeding voor half uitgevoerde behandeling.
      [Gesteld in Tandheelkunde]
2013-01-08 13:04:53

Gemiddelde score Orthomoleculaire Geneeskunde: 7.6 (44x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

 • Ron Jedema
  9.3
 • Ad Appel
  9.0
 • Anita
  9.0
 • Totalen:

  Vragen:  258148
  Beheerders:  1029

  Gemiddelden:

  Reeds beantwoord:  99 %
  Reactiesnelheid:  172 uur
  Waardering:  7.9
Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+