Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Wetenschap » Maatschappijwetenschappen » Psychologie » Dromen
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Dromen en krijg online een antwoord van de specialist in Dromen

Zelf een vraag over Dromen? Klik hier.
Meer vragen over Dromen.

Beheerder worden?

De rubriek Dromen heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Dromen Klik hier.

RSS over DromenVragen over Dromen via RSS. Klik hier.
RSS over Dromen op jouw website?Vragen over Dromen op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over DromenVragen over Dromen via E-mail. Klik hier.

betekenis droom

[Gesteld op: 14-08-2012]

Toelichting:
Hoi Kees,

ik hoop dat je me het e.a. mee kunt geven met de betekenis van mijn droom. Het was een heel bewuste droom, dit wil voor mij zeggen dat ik er voor mezelf iets mee mag. Ik heb het e.a. reeds opgezocht in boeken over dromenuitleg echter vind ik daarin niet was ik graag wil weten.

ik zit vast in mijn eigen lichaam. Ik kan me niet bewegen, mijn benen staan enorm gedraaid, ik voel me vreselijk en kan alleen maar intern huilen. Gelukkig vind mijn tante me en neemt me mee naar mijn woning. Hier zijn een aantal klasgenoten van me die me begripvol opvangen..

De les begint mijn leraar (tevens in real live) stelt DE vraag zodat ik zou kunnen "slagen". De vraagt luidt: "Hoeveel km per uur gaat een kogel?" Ik zou dit horen te weten. Ik zeg maar iets, 80km per uur... ik doe en gokje.. En ondanks dat ik voel dat het niet correct is, accepteerd hij het antwoord als goed zijnde.

Ik krijg mijn diploma en wil dit eigenlijk kapot scheuren omdat ik me realiseer dat dit toch niet echt is. Mijn leraar kijk me glimlachend aan en zegt:"Ik zou het niet doorscheuren als ik jou was, want dan weet je dadelijk de namen van je collega's niet meer.." Hij pakt het papier en schrijft mijn collega's van mijn (in real live) nieuwe baan op.

Ik loop verder en merk dat ik lichamelijk okÚ ben, nog een beetje stijfjes maar ik kom vooruit. Ik loop vanuit mijn ouderlijk huis richting de rotonde en bemerk dat er langs de weg allemaal groene smurrie ligt, het voelt als bloed, groen bloed? Ik zie afgehakte lichaamdelen in de groene smurrie liggen, met name een hand en een gedeelte van de onderarm los van elkaar.

Terwijl ik dit alles waarneem pik ik een kind op wat verwaarloosd is, zo voelt het voor me. Er lopen mensen met me mee. Vervolgens kom ik in een overdekt centrum. Hier komt de meeste groene smurrie vandaan. Hier zijn alle mensen gevestigd die een bepaalde "ziekte" hebben opgepikt en weten dat ze doodgaan. Ze zijn afgezonderd van de "gezonde" wereld. Ik kom een studiegenoot tegen... "O nee, jij ook?" vraag ik haar al kijkend verbaasd aan. Ik denk terug en gevoelsmatig wist ik dit al. Ze heeft groene lippen en ziet er vreselijk uit! Ik vraag haar of ik haar een knuffel mag geven, terwijl ik dit zeg voel ik in mijn buik dit beter niet te kunnen doen. Ze wil wel, maar zegt "Nee". Dan draait ze zich weg, terug naar de andere "groene" mensen..

Ik wordt wakker, en lig met grote ogen in bed. Bam, terug in mijn lijf.
Antwoord:

Hartelijk dank voor uw vraag.

De droom staat in jou situatie symbool voor het volgende.
Een nieuw pad staat op jou weg. Jij hebt het gevoel dat je dit pad niet verdient, om die reden voel jij je onzeker in deze nieuwe weg. Vanuit onzekerheid begin je deze weg en hier wordt tot jou verassing positief op gereageerd, wat er toe leidt dat jij je kant ontplooien in deze nieuwe weg(baan). Komt er op neer dat je gewoon jezelf mag zijn, ongeacht of je hier nu over twijfelt of niet. 

Hopelijk heb je iets aan mijn antwoord.
Als je nog vragen hebt stel ze gerust.

groeten
Kees

 
Reactie vraagsteller:
Hoi Kees,

dank voor je antwoord. Dat er een nieuw pad op mijn weg staat, ja dit klopt. Dat ik het niet zou verdienen.. dat kan ik op dit moment niet plaatsen. De onzekerheid om aan mijn nieuwe pad te beginnen heb ik wel ervaringen, en inderdaad het verraste mij bijzonder positief ;-)

Ik ga je laatste zin (dat ik mezelf mag zijn of ik twijfel of niet) ter harte nemen. Wel ben ik benieuwd naar de laatste alinea in mijn verhaal. Voor mijn gevoel staat dit los van de symboliek om een nieuw pad op te gaan. Waar staat dat groene slijm voor, en al die losse lichaamsdelen die me zo overrompelen? Vannacht heb ik wederom gedroomt dat ik niet meer kon lopen en in een rolstoel zat. Door te revalideren kon ik aan het einde van mijn droom weer lopen. Wat voor symboliek staat er voor niet meer kunnen lopen, en vooral ook, wat wil het mij zeggen dat ik daarna wel weer kan lopen (zoals ook in voorgaande droom?)

Wederom bedankt! Er vallen grote stukken puzzel op zijn plaats!

Groet.
 
Antwoord Beheerder:
Jij geeft eigenlijk al een beetje een antwoord op je vraag. 
De groene slijm staat symboliek dat je vastgelijmd zit in een oud patroon. Een pessimistisch gevoel naar de buitenwereld. Dit gevoel is een bekend gevoel bij heel veel mensen. Komt erop neer dat je gevoel van pessimisme aan het transformeren is naar een nieuw gevoel. Misschien is dit al reeds gebeurd, in ieder geval staat in jou dromen de transformatie op 1 lijn. 

Weet wel elke transformatie begint lastig, maar in jou zit een grote kracht vol met liefde naar jezelf. knuffel die angst in jouzelf en laat de flow beginnen :)

groetjes
Kees

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan betekenis droom:

Wat zijn de kenmerken van Rett?
      [Gesteld in Autisme]
2006-12-29 20:39:10
Ik droom mijn moeders gedachte, hoe kan dat??
      [Gesteld in Dood]
2008-01-22 11:18:01
droom
      [Gesteld in Geestelijke Stoornissen]
2009-09-01 06:06:20
Dromen over de dood,
      [Gesteld in Dood]
2010-12-17 21:28:38
" Kikkers "
      [Gesteld in Droomuitleg]
2017-09-28 13:53:28

Gemiddelde score Dromen: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+