Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Geneeskunde » Psychiatrie
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Psychiatrie en krijg online een antwoord van de specialist in Psychiatrie

Zelf een vraag over Psychiatrie? Klik hier.
Meer vragen over Psychiatrie.
De huidige beheerder van de rubriek Psychiatrie:
Naam: Jan Duits
Bedrijf: ReŰel
Reactiesnelheid: 38 uur
Waardering: 8.7 (van max. 10)
Meer informatie over Jan Duits vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over PsychiatrieVragen over Psychiatrie via RSS. Klik hier.
RSS over Psychiatrie op jouw website?Vragen over Psychiatrie op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over PsychiatrieVragen over Psychiatrie via E-mail. Klik hier.

Wat als ik niet geloof in psychische hulp?

[Gesteld op: 10-08-2012]

Toelichting:
Sinds maart 2010 ben ik via de huisarts-naar de psychologe-dan via deze naar een psychotherapeut (dec 2011) geweest- geen resultaat-daarna door een longarts van mijn abneuklachten naar azm psychiatrie verwezen- na drie keer tabletten geprobeerd en kort daarna geweigerd te hebben en een klacht ingediend te hebben-daarna vervolgens bij azm psychologie allerlei testen gedaan te hebben en een diagnose-medisch noodzakelijke diagnose voor persoonlijkheidsprobleemathiek-verwezen naar het riagg (me hier drie keer aangemeld voor intake en vroegtijdig weer afgemeld te hebben)- en daarna als alternatief omdat riagg me niet meer zonder meer zonder overleg wilde aanmelden heb ik me via de huisarts naar amacura laten verwijzen (deze waarschuwde me dat dat de laatste keer was) en uiteindelijk na drie intake gesprekken bij macura (geleen) weer op niks uitgelopen is- en een brief door de amacura psychiater geschreven is naar mijn huisarts omdat ik weerspannig ben en de diagnose van het azm niet met feiten onderbouwd is, is het dossier gesloten, tot heden kan ik me niet schikken en ben gestopt en geloof nergens in wat is met me aan de hand, nu wil niemand me meer helpen door dat ik telkens me afmeld en niet meer spreken wil en kan ik niet zo maar zonder zware problemen over het verleden spreken, dat gaat gewoon niet meer, ik zit voordurend te tobben, zelfs medewerkers van het CZ waar ik telefonische raad gevraagt heb over een second opinium spreken me negatief tegen en ik heb het idee dat ik helemaal niet begrijp wat al deze hulpverlening eigenlijk voor mij betekenen kan en me geschaad voel door al deze doolhofachtige veels te lang durende ggz hulp waar ik met uiterste scepsis tegenover sta. Hierbij ben ik sinds juli 13e van dit jaar na twee jaar ziektewet voor nog eens twee jaar in een wga terecht gekomen via uwv vanwege psychische problemen en gaat uwv ervan uit dat ik onder psychische behandeling ben, maar er heeft nog geen enkele behandeling plaatsgevonden omdat ik ten eerste niet zo maar weer opnieuw praten kan over mezelf en ten tweede totaal het geloof verloren ben en het vertrouwen in de psychische hulpverlening.?????????? Wat moet ik doen, ik ben verdwaald en iedereen is nu natuurlijk niet meer bereid om iets te doen, ook ergens logisch omdat ik het niet meer kan.
Antwoord:
Hallo,
Lijkt me erg vervelend en teleurstellend na zoveel mensen/hulpverleners gesproken te hebben en onderzoek dat je bijna niets bent opgeschoten.
Er zijn veel mogelijkheden voor hulp, mede afhankelijk van je ziektekostenverzekering. in de 1e lijn moet je aanvullend verzekerd zijn. In de 2e lijn GGZ speelt dit geen rol en is het basispakket toereikend.
Je hebt natuur;loijk altijd recht op hulp, Je kunt je bij iedere GGZ instelling aanmelden, dus ook andere dan je nu geweest bent. In de 1e lijn kun je vrij kiezen bij wie je hulp wilt. Het is belangrijk dat het met je hulpverlener klikt, meteen. Iemand waar je het gevoel hebt dat hij/zij luistert en goede hulp geeft. Je kunt kennis maken, meestal gratis anders vraag je erom of het gratis kan.
Er zijn ook therapieën waar je niet zoveel hoeft te praten zoals Psycho Motorische Therapie en Hypnotherapie bijvoorbeeld. Overleg anders nog eens serieus met je huisarts over de gang van zaken?
Tot zover, hopelijk kun je er iets verder mee. Ik wens je sterkte.
Groet Jan
Beantwoord door:
Jan Duits
profielpagina


Gerelateerde vragen aan Wat als ik niet geloof in psychische hulp?:

Thuiswerkers hoe belasting betalen?
      [Gesteld in Belastingen]
2007-02-07 16:23:22
Zie toelichting voor vraag.
      [Gesteld in Taal]
2010-01-30 18:45:49
Wat als ik niet geloof in psychische hulp?
      [Gesteld in Psychiatrie]
2012-08-10 22:08:13
Wat als ik niet geloof in psychische hulp?
      [Gesteld in Psychiatrie]
2012-08-10 22:12:09
Wat als ik niet geloof in psychische hulp?
      [Gesteld in Psychiatrie]
2012-08-10 22:12:41

Gemiddelde score Psychiatrie: 8.2 (163x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+