Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Advocaten » Auteursrecht Tekstschrijvers
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Auteursrecht tekstschrijvers en krijg online een antwoord van de specialist in Auteursrecht tekstschrijvers

Zelf een vraag over Auteursrecht tekstschrijvers? Klik hier.
Meer vragen over Auteursrecht tekstschrijvers.
De huidige beheerder van de rubriek Auteursrecht tekstschrijvers:
Naam: M.R. Krul
Bedrijf: Wisemen advocaten
Reactiesnelheid: 121 uur
Waardering: 8.8 (van max. 10)
Meer informatie over M.R. Krul vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Auteursrecht tekstschrijversVragen over Auteursrecht tekstschrijvers via RSS. Klik hier.
RSS over Auteursrecht tekstschrijvers op jouw website?Vragen over Auteursrecht tekstschrijvers op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Auteursrecht tekstschrijversVragen over Auteursrecht tekstschrijvers via E-mail. Klik hier.

Vertaler/Tekstbewerker van buitenlands lied

[Gesteld op: 10-08-2012]

Toelichting:
Welke rechten heb ik wanneer ik een duits lied vertaald/bewerkt heb met toestemming van oorspronkelijke schrijver en uitgever, echter zonder aandeel, en deze nederlandse tekst wordt zonder mijn toestemming door derden gebruikt, geproduceerd en gedistribueerd, en aan vierden afgestaan ?
Mijn songtekst wordt dus op een 30 tal cd albums ten gehore gebracht zonder mijn toestemming.

Hoe bepaal ik dan de waarde als schadevergoeding terwijl is niet het aantal verkochte exemplaren weet.
Is hier een of andere formule voor ?
Antwoord:
In beginsel bent u auteursrechthebbende ten aanzien van het bewerkte/vertaalde lied. U heeft in beginsel dus recht op een vergoeding. Een formule bestaat niet. Het zal neerkomen op een schatting van de door u gederfde inkomsten. U kunt in ieder geval ook een verbod vragen op verdere uitgifte/distributie. Dit soort zaken worden meestal geschikt. U zult daarvoor bijvoorbeeld eerst een bedrag kunnen noemen waar u recht op meent te hebben en vervolgens de reactie afwachten. Als men niet wil schikken, zult u een verbod kunnen eisen bij de rechter. Meestal geeft dit aanleiding voor de andere partij om alsnog een schikkingsaanbod te doen.
 
Reactie vraagsteller:
Beste Arnoud,ik heb op youtube al tot 2 keer toe een claim met betrekking tot schending auteursrecht ( vertoning zonder toestemming en zonder naamsvermelding ), Na de 2e claimde en verwijdering van de videoclip werd ik telefonisch benaderd door de inbreukmakende, deze wilde schikken.

Om deze schikking te voldoen heb ik hem 5 dagen de tijd gegeven.

Echter ging hij na de 10 gestelde dagen door Youtube niet over tot betaling, ook geeft inbreukmakende vervolgens geen gehoor meer op mijn claim.

Omdat het gestelde door Youtube, om binnen 10 dagen om inbreukmakende gerechtelijk te vervolgen verliep doordat inbreukmakende wellicht tot een schikking wilde komen, verwijt youtube mij nu dat ik mij niet gehouden heb aan de door hun opgedragen 10 dagen tot rechtsvervolging, met als gevolg dat zij de inbreukmakende videoclip weer online publiekelijk hebben gesteld en nu, betreffende deze videoclip, niets meer voor mij kunnen betekenen.Ik heb alles gedaan om duidelijk te maken dat ik Auteursrechthebbende ben, ook middels de door beschikbaar gestelde contents voor melding van schending auteursrecht.Mijns inziens speelt Youtube voor eigen rechter, en kan deze toch niet toestaan om inbreukmakend werk wel te publiceren middels hun site, gebaseerd op het feit dit ik mij niet heb kunnen houden aan de door hun gestelde tijd van 10 dagen om iemand gerechtelijk te vervolgen.Ik ben het eigenlijk een beetje zat temeer omdat de videoclip meer dan 3 miljoen keer is worden bekeken, hierdoor door youtube inkomsten worden gegenereerd door youtube zelf en youtube uploader, en ik geen enkele cent hiervoor ontvang.Wat kan ik als schadevergoeding van youtube eisen voor opzettelijk ( in de weet dat ) vertonen/ blijven vertonen van mijn videoclip.

Wat zou u als advocaat als schadevergoeding van youtube in eerste instantie eisen.Over hetgeen hierboven bezit ik alle bewijzen, en heb Youtube eerder al mede aansprakelijk gesteld voor de geleden en nog te lijden schade.PS : Op mijn eigen publiekelijk gestelde videoclip (het origineel) krijg ik zelfs nu geen Inhouds ID toegekend.
 
Antwoord Beheerder:
-
Beantwoord door:
M.R. Krul
profielpagina


Gerelateerde vragen aan Vertaler/Tekstbewerker van buitenlands lied :

vrouw uit marokko halen.
      [Gesteld in Marokkanen]
2009-08-25 16:20:42
was ik edith piaf in mijn vorig leven
      [Gesteld in Vorige Levens]
2010-02-03 17:20:48
Binnenlands of buitenlandsbelastingplicht icm Aow
      [Gesteld in Administratie]
2010-11-01 23:01:53
zambrano arrest, europese hof
      [Gesteld in Europees recht]
2011-04-12 18:21:39
ik weet niet hoe ik een liedjeje moet schrijven!
      [Gesteld in Muziek]
2011-06-07 19:09:42

Gemiddelde score Auteursrecht tekstschrijvers: 8.8 (12x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+