Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Wetenschap » Geesteswetenschappen
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Geesteswetenschappen en krijg online een antwoord van de specialist in Geesteswetenschappen

Zelf een vraag over Geesteswetenschappen? Klik hier.
Meer vragen over Geesteswetenschappen.
De huidige beheerder van de rubriek Geesteswetenschappen:
Naam: CeesWillem
Bedrijf: Sunvitalife - het beste leven
Reactiesnelheid: 20 uur
Waardering: 8.8 (van max. 10)
Meer informatie over CeesWillem vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over GeesteswetenschappenVragen over Geesteswetenschappen via RSS. Klik hier.
RSS over Geesteswetenschappen op jouw website?Vragen over Geesteswetenschappen op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over GeesteswetenschappenVragen over Geesteswetenschappen via E-mail. Klik hier.

Welke betekenis kan ik uit mijn droom halen?

[Gesteld op: 06-08-2012]

Toelichting:
Sinds een jaar heb ik een relatie met een getrouwde man. Was niet de bedoeling en toen ik hem leren kennen wist ik dat ook niet. Werd verliefd en toen ik hoorde (vermoedde had ik al maar negeerde het gevoel) dat hij getrouwd was en moest ik kiezen. Het ging tegen mijn principe in om iets te hebben met een getrouwde man maar.......

Heb het redelijk geaccepteerd dat hij getrouwd is maar wil eigenlijk wel dat hij uiteindelijk voor mij en mijn kinderen kiest. Nu is onze lat relatie ook wel handig. Ben nog steeds eigenbaas over mijn huis en kinderen.
Hij is (woont) gemiddeld 3 dagen in de week bij ons. Zijn vrouw weet niets van ons af maar ik vermoed dat ze wel een idee heeft dat hij zijn genot elders haalt. Kan me niet voorstellen dat ze het niet weet of altans vermoedt.

Gisteren hebben we een heerlijke dag gehad samen met mijn jongste zoon. Voor het eerst op een zondag. Weekenden is hij namelijk nooit bij ons. Maar vanmorgen heb ik ontzettend liggen dromen.
Nu droom ik vaker omdat ik te veel in mijn hoofd bezig ben. Mar het gevoel van de droom achtervolgt me.
Het was geen nare droom maar wel heel confronterend.
Droom: Was bij de vrouw van mijn vriend en heb tot op zekere hoogte eerlijk verteld dat we samen een fijne dag hebben gehad. Vriend was er bij en we deden als waren we collega's. gegeven moment ging ik weg en nam uit de winkel aan de overzijde van het huis van mijn vriend en zijn vrouw twee grote vellen met kleurstalen mee. twee tinten geel. beetje eigeel en een tint lichter meer naar zandkleur. Zou ik mijn huis mee gaan schilderen. Mijn vriend liep met me mee naar de winkel hij zei daar nog wat tegen me (wat weet ik niet meer). Ben toen weggegaan en zag toen zijn vrouw in de deuropening van hun huis staan. ze stond te praten met de buurvrouw. Ze vroeg of ik wist waar haar man was en ik gaf antwoord in de winkel. Ze vroeg naar mijn stalen en ik liet het haar zien. Ze werd boos omdat ze nu begreep waarom de tegels voor hun huis ook lichtgeel waren. Ze is boos naar binnen gegegaan en mijn vriend is achter haar aan gegaan. Ik ging toen weg met een gevoel dat hij haar wel weer naar de mond zal praten en niet eerlijk zou zeggen wat onze relatie is.

Ik heb het vermoeden dat ik diep binnen in me de droom wel begrijp. Maar wil het niet toegeven. Iedereen zegt dat een relatie met een getrouwde man nergens toe leidt. Het is ook ontzettend vervelend om onzichtbaar te zijn in zijn leven. Maar ik hou van die heerlijke lieve moeilijke man.
Antwoord:

Beste,

Om met het laatste te beginnen en zonder te willen moraliseren: Het lijkt mij een heel tegenstrijdige situatie. Je weet blijkbaar de betekenis van de droom wel, maar blokkeert die kennis vanwege het "eigen gewin". Maar wat hij namelijk ten opzichte van zijn officiële partner doet, kan jou - in relatie met hem - ook overkomen. Lijkt mij weinig bevordelijk voor jouw innerlijke stabiliteit en werkelijk "geluk" ook op de lang termijn.

Wat mij intrigeert in jouw droom is (natuurlijk) de kleur geel. Sommige mensen beweren dat het de kleur van de haat is, anderen hebben daar weer een andere, eigen invulling voor. Wat betekent de kleur geel voor jou??

Je geeft zelf aan dat de droom heel confronterend voor jou was. De vrouw van jouw "maatje" staat echter ook voor de vrouwelijke (yin)kant in jezelf (de buitenwereld wordt hierbij beschouwd als de weerspiegeling van jouw innerlijke wereld). Jouw "vriend" staat in die zin voor de mannelijke (yang)kant in jezelf.

Het beste is jouw droom opnieuw op te schrijven en dan in de tegenwoordige tijd (dus: ik ben bij de vrouw... enzovoorts). Voor de vrouw van jouw "vriend" vul je in: mijn vrouwelijke kant en voor jouw vriend vul je in mijn mannelijke (rationele?) kant. Dan zal de droom al heel wat helderder/begrijpelijker worden, lijkt mij.

Dan hebben we nog de kleur geel in eigeel en zandgeel. Ongeacht de kleur betreft het hier verf om jouw huis mee te gaan schilderen... Welnu, daarmee bereik je wellicht iets - uiterlijk gezien (let ook op diezelfde kleur tegels van jouw "vriendje". Ook hier betreft het iets zichtbaars...aan de buitenkant (oppervlakte/oppervlakkig). Jouw innerlijke, vrouwelijk kant is daar helemaal niet blij mee (boos/teleurgesteld).

Zoals je zelf (aan het einde van jouw droom) beschrijft, zal hij haar wel weer naar de mond praten en niet eerlijk zeggen wat jullie relatie is. Met andere woorden: jouw (innerlijke) mannelijke/rationele kant klets recht wat krom is voor jouw innerlijke, vrouwelijke kant.

De waarschuwing en vraag van de jouw droom moge duidelijk zijn: wil je dat jezelf deze innerlijke kromme zaken allemaal aandoen? Wat zal dat voor jou uiteindelijk opleveren wanneer je zo met jezelf omgaat?

Veel wijsheid toegewenst en bedenk dat: Lekker is maar 1 vinger lang en heeft een heel beperkte houdbaarheid...

CeesWillem

P.S. Meer informatie over de innerlijke vrouwelijke (yin) en mannelijke (yang) kanten in jezelf, zie de volgende link: http://www.sunvitalife.com/leven/home.htm

Beantwoord door:
CeesWillem
profielpagina

Subrubrieken binnen de rubriek Geesteswetenschappen:
FilosofieGodsdienstwetenschapTheologie


Gerelateerde vragen aan Welke betekenis kan ik uit mijn droom halen?:

Wat zijn de kenmerken van Rett?
      [Gesteld in Autisme]
2006-12-29 20:39:10
Ik droom mijn moeders gedachte, hoe kan dat??
      [Gesteld in Dood]
2008-01-22 11:18:01
droom
      [Gesteld in Geestelijke Stoornissen]
2009-09-01 06:06:20
Dromen over de dood,
      [Gesteld in Dood]
2010-12-17 21:28:38
" Kikkers "
      [Gesteld in Droomuitleg]
2017-09-28 13:53:28

Gemiddelde score Geesteswetenschappen: 8.8 (23x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+