Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Verslaving
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Verslaving en krijg online een antwoord van de specialist in Verslaving

Zelf een vraag over Verslaving? Klik hier.
Meer vragen over Verslaving.
De huidige beheerder van de rubriek Verslaving:
Naam: John
Bedrijf: Nvt
Reactiesnelheid: 8 uur
Waardering: 5.6 (van max. 10)
Meer informatie over John vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over VerslavingVragen over Verslaving via RSS. Klik hier.
RSS over Verslaving op jouw website?Vragen over Verslaving op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over VerslavingVragen over Verslaving via E-mail. Klik hier.

ben ik seksverslaafd?

[Gesteld op: 04-08-2012]

Toelichting:
Na 22 jaar is het huwelijk met m'n schoolvriendinnetje over doordat ik niet trouw ben geweest. Ik heb veel contact met andere vrouwen en in kroegen zoek ik altijd contact met andere vrouwen. Alles gaat steeds een stapje verder.. Ik heb daarna even een kater gevoel maar kan het gemakkelijk van me afzetten. Als ik nu terug kijk dan ben ik die persoon niet,zo hard en emotiloos. Ik heb geen emoties en voel helemaal niks , voor mezelf helemaal niet. Ik had totaal geen emoties toen ik te horen kreeg dat ik misschien een levensbedreigende ziekte zou kunnen hebben. De echte ik zou m'n vrouw en kinderen nooit iets aandoen maar ik kon niet stoppen met het zoeken van aandacht van vrouwen en een paar keer over de grens te gaan. Zou dit iets met seksverslaving te maken hebben?
Antwoord:
Hallo,

Ik wil eerst reageren op uw ontwikkelde zelfinzicht, zo te lezen bent u iemand die veel heeft nagedacht over de situatie. Voor wat betreft uw vraag of u seksverslaafd bent, kan ik het volgende zeggen: U lijkt inderdaad wel wat criteria te scoren die geldt voor een seksverslaving, het is echter niet zeker op te maken uit uw verhaal. Wat ik ook lees in uw verhaal is een mogelijk onderliggend probleem wat misschien wat meer uit uw persoonlijkheid komt. Om hier zekerheid over te hebben kan het een goed idee zijn om hier met een hulpverlener over te gaan praten, zodat duidelijk wordt of uw persoonlijkheid en eventuele problemen die u ondervindt, mede oorzaak kunnen zijn van uw seksueel/aandachts-verstoorde gedrag.
Ik raad u daarom aan om verdere hulp te zoeken zodat er een duidelijker beeld ontstaat.

www.momentumggz.nl is een instelling die ervaring heeft met seksueel gerelateerde problematiek in combinatie met persoonlijkheidsproblemen. Misschien kunt u hier eens om een duidelijk advies vragen, ik ben hier overigens tevens werkzaam als behandelaar. 
Reactie vraagsteller:
Bedankt voor je antwoord. Het probleem zou ook wel uit mijn persoonlijkheid kunnen komen maar een aantal jaren geleden zou me dit nooit zijn overkomen. IK ben veranderd na een aantal jaren van stress van m'n werk. Ik heb ongeveer 1.5 jaar maar 3 tot 5 uurtjes per nacht geslapen doordat ik m'n werk niet meer voorelkaar kon krijgen en daar 's nachts wakker van lag. Ik werk ongeveer 70-80uur per week en dat al 20jaar achter elkaar. Toen de resultaten slecht waren kon ik niet achter de oorzaak komen. Uiteindelijk is gebleken dat het niks met mijn functioneren te maken had maar dat het door fraude binnen het bedrijf kwam. Die onzekere jaren en twijfel aan mezelf hebben me veranderd. Toen ben iik ook afgegleden en begon het zoeken van aandacht en dat ging verder totdat ik heel diep ben gezonken en dingen heb gedaan wat me nu uiteindelijk m'n gezin hebben gekost. Zou ik een burn out hebben verwaarloosd?
 
Antwoord Beheerder:
Zoals u zelf al aangeeft zijn er meerdere zaken uit uw leven die van invloed zijn. Het is onmogelijk om u door middel van contact via dit medium van een goed advies te voorzien, of om een diagnose te stellen. Ik kan daarom geen antwoord geven op de vraag of u seksverslaafd, persoonlijkheidsproblemen of een verwaarloosde burn-out heeft.
Indien u een juiste diagnose wil, raad ik u aan om op gesprek te gaan bij een daartoe geschikte instelling.
Beantwoord door:
John
profielpagina

Subrubrieken binnen de rubriek Verslaving:
Alcoholverslaving
Drugsverslaving
Eetverslaving
Gokverslaving
Jongeren En Verslaving
Nicotineverslaving
SexverslavingGerelateerde vragen aan ben ik seksverslaafd?:

Na 35 jaar ontdek ik zijn seksverslaving
      [Gesteld in Sexverslaving]
2007-05-15 23:09:30
Mijn man is sexverslaafd en wil geen hulp zoeken.
      [Gesteld in Sexverslaving]
2007-06-15 12:58:10
seksverslaving
      [Gesteld in Sexverslaving]
2007-06-29 15:30:30
mijn vriend mastrubeert elke dag!
      [Gesteld in Seksualiteit]
2009-06-24 00:30:27
hoe moet ik met mijn seksverslaafde vriend omgaan?
      [Gesteld in Sexverslaving]
2011-01-09 20:17:00

Gemiddelde score Verslaving: 4.9 (54x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+