Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Aandoeningen & Ziekten » Geestelijke Stoornissen » Borderline
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Borderline en krijg online een antwoord van de specialist in Borderline

Zelf een vraag over Borderline? Klik hier.
Meer vragen over Borderline.
De huidige beheerder van de rubriek Borderline:
Naam: L.Koppenol
Bedrijf: Geen
Reactiesnelheid: 3 uur
Waardering: 4.0 (van max. 10)
Meer informatie over L.Koppenol vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over BorderlineVragen over Borderline via RSS. Klik hier.
RSS over Borderline op jouw website?Vragen over Borderline op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over BorderlineVragen over Borderline via E-mail. Klik hier.

Uit relatie stappen.

[Gesteld op: 03-08-2012]

Toelichting:
Mijn dochter heeft een aantal jaren een relatie met-diagnose onlangs- iemand met borderline. De relatie verliep moeizaam, hij vertoonde claimerig gedrag en had woede-aanvallen. Buiten dat draaide hij leuk mee in ons gezin, met nog 2 dochters en een schoonzoon. Ging ook mee op wintersport, was altijd gezellig. Hij is een actieve, ondernemende man. Thuissituatie bij hem: moeizame relatie met moeder, die gezondheidsproblemen heeft. Vader is 3 jaar geleden overleden, dit kan hij heel moeilijk verwerken. Moeder heeft momenteel een relatie met een Turkse man waarmee hij ruzie heeft gemaakt en alsgevolg waarvan hij door vrienden daarvan in elkaar is geslagen. Of dat verhaal overdreven wordt weet ik niet, maar onze dochter raakt door dit soort dingen behoorlijk overstuur.Onze band met haar vriend was goed, hij ging vaak zeilen en motorrijden met mijn man,maar sinds onze dochter heeft aangegeven dat ze niet meer verder met hem wil en inmiddels een eigen flatje heeft, blijft hij haar lastig vallen en dreigt met van alles en nog wat. Ook heeft hij nog spullen van haar, waarmee hij haar manipuleert. Mijn dochter durft het contact niet rigoureus te verbreken, is bang voor zijn gedrag dan. Ik maak me zorgen om haar, maar ook om hem. Is het verstandig om hem te laten weten dat we begrijpen dat er achter zijn gedrag die angst om verlaten te worden zit en dat we hem waar dat in ons vermogen ligt, willen helpen andere keuzes te maken. Wij hebben ook al eens laten weten dat ondanks het verbreken van de relatie, hij best nog activiteiten met mijn man kan ondernemen, we willen hem niet zomaar laten vallen, maar hoe kan mijn dochter de situatie het beste aanpakken? Hij is onder behandeling van een psycholoog, is het verstandig te proberen hiermee contact te zoeken of met zijn huisarts? Graag uw advies.
Antwoord:

Mijn anwoord staat ertussen.

=====================

Uit relatie stappen.
Mijn dochter heeft een aantal jaren een relatie met-diagnose onlangs- iemand met borderline. De relatie verliep moeizaam, hij vertoonde claimerig gedrag en had woede-aanvallen. Buiten dat draaide hij leuk mee in ons gezin, met nog 2 dochters en een schoonzoon. Ging ook mee op wintersport, was altijd gezellig.

--Neem me niet kwalijk. ...was ALTIJD gezellig schrijft u. En daarvoor: relatie verlip MOEIZAAM,  claimerig gedrag, woede-aanvalen, en borderline (heeft u diagnose ervan gezien?)  Moeite met moeder. Vader is overleden. Kan moeilijk verwerken.

Ruzie met man moeder. etc etc. Wat u schrijft is zodanig tegenstrijdig datik begin met deze opmerking: Probeer niet te gaan vergoeilijken, even voor uzelf anders loopt en gaat u op eieren lopen.==

==

 

 Hij is een actieve, ondernemende man. Thuissituatie bij hem: moeizame relatie met moeder, die gezondheidsproblemen heeft. Vader is 3 jaar geleden overleden, dit kan hij heel moeilijk verwerken. Moeder heeft momenteel een relatie met een Turkse man waarmee hij ruzie heeft gemaakt en alsgevolg waarvan hij door vrienden daarvan in elkaar is geslagen. Of dat verhaal overdreven wordt weet ik niet, maar onze dochter raakt door dit soort dingen behoorlijk overstuur.

==Als het brderline is, is geen enkele verklaring te vertrouwen bij voorbaat= 

Onze band met haar vriend was goed, hij ging vaak zeilen en motorrijden met mijn man,maar sinds onze dochter heeft aangegeven dat ze niet meer verder met hem wil en inmiddels een eigen flatje heeft, blijft hij haar lastig vallen en dreigt met van alles en nog wat. Ook heeft hij nog spullen van haar, waarmee hij haar manipuleert. Mijn dochter durft het contact niet rigoureus te verbreken, is bang voor zijn gedrag dan.

==Zowiezo beschrijft u en aantal zaken, die niet kunnen. Vraag er een hulpverlener bij, heeft persoon een ggz-hulpverlener zo niet WAAROM niet dan? Ga angs huisarts of maatschappellijk werk omdat u kennellijk niet in staat bent in verband met angst van dcchter etc het zelf te doen, en vraag of er iemand ij gesprek gaat zitten tussen dochter en persoon!  Ga geen gedrag langer pikken op deze manier en stop met zijn  allen  te laten manipuleren!==

 Ik maak me zorgen om haar, maar ook om hem. Is het verstandig om hem te laten weten dat we begrijpen dat er achter zijn gedrag die angst om verlaten te worden zit en dat we hem waar dat in ons vermogen ligt, willen helpen andere keuzes te maken. Wij hebben ook al eens laten weten dat ondanks het verbreken van de relatie, hij best nog activiteiten met mijn man kan ondernemen, we willen hem niet zomaar laten vallen,

==beste weet u dan niet wat BORDERLINEsyndroom is? Ga NIET met deze mensen in discussie......Ga lezen:

www.bpdcentral.com

www.moeilijkemensen.nl

www.trimbos.nl

etc etc Ga bijvoorbeeld boek lezen "Stop walking on Eggshells" vertaald in Leven met een borderliner . Verkrijgbaar bij Bol.com bijvoorbeeld

maar hoe kan mijn dochter de situatie het beste aanpakken? Hij is onder behandeling van een psycholoog, is het verstandig te proberen hiermee contact te zoeken of met zijn huisarts? Graag uw advies.

-----Uiteraard is het van grootste belang dat OMstanders betrokken zijn bij gesprekken en behandeling in de GGZ. Is hierom al gevraad verder? Heeft dochter dan nooit bij die behandelaar gezeten ebij? Vreemd en onverstandig.

Laat u niet met kluitje in het riet sturen en zeker niet door borderliners! Kemerken bijvoorbeeld andere verhalen vertellen, fantasierijk, toneelspelen vaak, enik noem er enkele.

Voorts. Accepteer niet dat zulke mensen over UW grenzen gaan!

Want u schrijft namelijk dat dat al gebeurd is of gebeurt.

(Zie adviezen en richtlijnen ggz etc etc).

Succes.

Beantwoord door:
L.Koppenol
profielpagina


Gerelateerde vragen aan Uit relatie stappen.:

wat doe ik met mijn relatie? ik wordt er depri van
      [Gesteld in Psychologie]
2009-06-09 19:53:38
Kan ik mijn vriend nog vertrouwen?
      [Gesteld in Psychologie]
2009-09-22 21:56:09
Gaan we het redden ondanks bindingsangst?
      [Gesteld in Psychologie]
2011-03-04 19:37:54
Bindingsangst of niet?
      [Gesteld in Psychologie]
2011-05-02 18:43:55
nieuwe relatie met jonge kinderen.
      [Gesteld in NLP]
2013-02-13 16:26:09

Gemiddelde score Borderline: 3.7 (637x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+