Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Zorg » Jeugdzorg
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Jeugdzorg en krijg online een antwoord van de specialist in Jeugdzorg

Zelf een vraag over Jeugdzorg? Klik hier.
Meer vragen over Jeugdzorg.

Beheerder worden?

De rubriek Jeugdzorg heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Jeugdzorg Klik hier.

RSS over JeugdzorgVragen over Jeugdzorg via RSS. Klik hier.
RSS over Jeugdzorg op jouw website?Vragen over Jeugdzorg op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over JeugdzorgVragen over Jeugdzorg via E-mail. Klik hier.

AMK en Jeugdzorg zijn 1....??? Monopolypositie??

[Gesteld op: 02-08-2012]

Toelichting:
Melding anoniem gedaan bij AMK. Netjes behandeld en werd serieus genomen.Moeder van mijn zoontje (2 jaar) had al jeugdzorg over de vloer.Deze kwam nog maar 1x per week 1 uur mits niet werd afgezegd. Heb voor het contact met AMK.... gebeld met Persoonlijke Begeleider en zorgen gemeld. Deze ontkende problemen direct. Heb dit ook aan AMK doorgegeven en gezegd dat ik P.B . niet hoog heb. Tot mijn verbazing werd P.B. spil in onderzoek. Mijn bevindingen zijn tot stant gekomen daar ik meer dan 4 dagen en nachten per week bij de moeder en mijn zoon verblijf. Mijn insteek is niet om zoon bij moeder weg te laten halen maar relatie moeder zoon te verbeteren. Heb ook dit aan AMK doorgegeven. Moeder heeft al meer dan 10 jaar verscheidene problemen ivm borderline. Deze problemen zijn allemaal bij RvKB genoteerd en bevonden. Ook bekend bij AMK. Na onderzoek word gezegd niets aan de hand... Hebben contact gehad met docter en P.B. en nog andere instellingen. Net of moeder zal toegeven van haar verslavingsproblematiek. Te veel gebruik van cocaine, drank, gokken, valium. Waardoor zorg voor zoon tekort word gedaan. Bijzonderheid... P.B. komt altijd op vooraf afgesproken tijden. Daardoor kan moeder alles op dat moment in orde hebben. Hopenlijk is mijn vraag door toelichting duidelijk... Gr. bezorgde vader...
Antwoord:
Uw positie is niet benijdenswaardig. U maakt zich zorgen over uw zoon en voelt zich machteloos tegenover AMK en Jeugdzorg. Dat komt omdat u niet de juiste weg bewandelt en daardoor mogelijk de verdenking op u laadt dat u juist wel uit bent op een uithuisplaatsing. Jeugdzorg heeft de uitdrukkelijke opdracht zo transparant mogelijk te werken en heeft daarbij de medewerking van beide ouders nodig. Binnen dat beleid past het niet dat een vader, die samenleeft met de moeder, anoniem meldt. Jeugdzorg zal zich dan achter de oren krabben en zich afvragen wat uw (bij)bedoelingen mogelijk kunnen zijn.  Jeugdzorg zal zich afvragen waarom u niet eerst zelf met moeder in gesprek gaat. Uiteraard heeft u dat allang geprobeerd, maar heeft het niets opgeleverd. Met een diagnose Borderline is dat ook zeker geen gemakkelijke opgave, waar u zonder professionele hulp niet uitkomt. Uw relatie met moeder ligt dus al flink onder vuur. Het wederzijds vertrouwen in elkaar is ver te zoeken. Het dilemma waar u mee zit is, denk ik, dat als u moeder verlaat, u het zicht op de veiligheid van uw zoon verliest. Als u blijft moet u óf moeder, óf jeugdzorg zien te overtuigen dat de situatie ernstig is. Als moeder er achter komt dat u anoniem gemeld heeft, zet dat uw relatie ook onder druk. Kortom, wat blijft er dan nog over?
In uw situatie is het realistisch om te beseffen dat een escalatie van de problemen mogelijk niet lang meer te vermijden is. Het is dan onverstandig om te proberen de kool en de geit te sparen. Wees dus vanaf nu maar gewoon duidelijk. Op de eerste plaats naar moeder. Maak een lijst van uw zorgen en leg deze aan moeder voor, maar met het verzoek (niet eisen) dat je de lijst samen met moeder met de P.B. wilt bespreken. Moeder heeft namelijk het recht om van u te weten wat u van haar vindt om haar weerwoord te kunnen geven. De P.B. kan de ouders doorverwijzen naar een professionele relatietherapeut bij wie de ouders onder deskundige leiding hun gedachten en gevoelens tegenover elkaar kunnen uiten. 
Kortom: zorg er eerst voor dat u weer serieus genomen wordt. Geef het goede voorbeeld door het gesprek met moeder open, eerlijk en transparant aan te gaan, maar doe dat niet zonder professionele hulp! U zult zien dat jeugdzorg u dat in dank af gaat nemen en vervolgens wel open zal staan voor uw, op zich zorgwekkende, signalen. Want ik ben met u eens, dat als maar de helft van uw zorgen waar zijn, jeugdzorg allang had moeten doorpakken. U bent voor jeugdzorg een belangrijke bron van informatie, maar alleen als zij u kunnen vertrouwen. Nogmaals: een anonieme melding hoort daarin niet thuis.
De reden dat uw melding bij het AMK bij de P.B. terecht is gekomen, is dat het AMK alleen nieuwe meldingen (over kinderen die nog niet bij jeugdzorg bekend zijn) zelf onderzoekt. Het AMK is een onderdeel van bureau jeugdzorg. Dus als al een casemanager met een gezin aan het werk is, wordt de AMK melding naar die casemanager doorgestuurd. Dat is wel zo efficiënt, want het dossier ligt daar.
Mocht u er toch niet uitkomen, ga dan eens praten met een vertrouwenspersoon (vp) jeugdzorg van het AKJ (www.akj.nl) of Zorgbelang. (afhankelijk van de provincie waar u woont.) Een vp kan voor u bemiddelen bij jeugdzorg. Deze onafhankelijke ondersteuning is wettelijk geregeld in de wet op de jeugdzorg en gratis.

Veel sterkte en succes,

Peter Smits 
Reactie vraagsteller:
Peter....
Thanks voor je 1e regel. Ben je ook dankbaar voor je antwoord. Deze is met zorg gegeven. Heb bijna alle wegen al bewandeld maar zit in z'n geheel klem. Zal alles moeten nemen zoals het is en zal gaan. Heb jou ook niet een totaalbeeld kunnen geven daar er maar 2500? tekens beschikbaar waren. Moeilijkheidsgraad ligt hem in het feit dat ik mijn zoon niet heb kunnen erkennen op moment van geboorte (had geen geldig legitimatie). Heb aan moeder toestemming erkenning gevraagd maar deze weigerde dat uiteraard.(Machtspositie) Ben nu via advocaat bezig aan vervangende toestemming rechter alsmede gezag en omgangsregeling. Deze drie zullen mij waarschijnlijk niet toekomen daar er informatie wordt ingewonnen door curator bij jeugdzorg en RvKB. Jeugdzorg geeft toch info aan RvKB. Dit alles komt erop neer dat ik alles zal moeten nemen zoals het is en continue op tenen lopen om maar geen aanleiding te geven tot conflicten. Alles voor welzijn en veiligheid van mijn zoon. Hij heeft niet gekozen om hier te zijn en hij heeft recht op zijn moeder.
Peter thanks
Gr. bezorgde vader
 
Antwoord Beheerder:

Beste vader. Bedankt voor de nadere toelichting. Dat maakt het een stuk duidelijker. Hoewel ik niet begrijp waarom een omgangsregeling nodig is als je 4 dagen en nachten per week bij moeder en zoon verblijft. Maak van de erkenning geen halszaak, dat kan onnodige stress bij moeder oproepen. Via "Mediation naast rechtspraak" (even googlen hierop?)  bijvoorbeeld kun je hierover het gesprek met moeder onder deskundige begeleiding aangaan, waardoor de procedure bij de rechter voorkomen kan worden. Jeugdzorg gaat er terecht vanuit dat het recht op omgang een recht van het kind is. Dat bevestig je gelukkig ook zelf in je laatste zin. Een kind heeft een vader en een moeder nodig! Het is jullie gezamenlijke veranwoordelijkheid daar een goede invulling aan te geven. Erkenning en gezag zijn niet nodig om een goed vader te kunnen zijn voor je zoon. Op basis van de Family Life zoals die nu al bestaat, heeft je zoon er recht op het contact met beide ouders voort te zetten. De belangrijke beslissingen waar gezag voor nodig is, zoals doktersbezoek en aanmelden op school, kunnen ook door moeder alleen genomen worden. Gezamenlijk gezag betekent dat je er bij die beslissingen altijd samen over moet overleggen en met een moeder met Borderline kan dat best ingewikkeld worden. Dus bij twijfel: kies voor het welzijn van je zoon en zorg er voor dat je een vader voor hem kunt blijven, ook al heb (of krijg) je geen gezag. Veel vaders vinden dat gevoelsmatig een moeilijke beslissing. Neem van mij aan dat daar moed voor nodig is! Ik wens je daarom veel sterkte en succes toe.

met vriendelijke groet,

Peter Smits 

 

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan AMK en Jeugdzorg zijn 1....??? Monopolypositie??:

Stop a.u.b. met doorverwijzen naar Jeugdzorg.
      [Gesteld in Familierecht]
2009-07-11 12:59:00
12,5 jarig dienstverband en jubileumgratificatie
      [Gesteld in Arbeidsrecht-Drenthe]
2009-10-29 15:52:21
Rechten van vader
      [Gesteld in Rechtshulp-Limburg]
2010-03-16 17:03:02
ik stel een instantie aan sprakelijk
      [Gesteld in Aansprakelijkheidsrecht]
2013-01-09 23:57:49
ik stel een instantie aan sprakelijk
      [Gesteld in Aansprakelijkheidsrecht]
2013-01-09 23:57:49

Gemiddelde score Jeugdzorg: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

 • Ron Jedema
  9.3
 • Ad Appel
  9.0
 • Anita
  9.0
 • Totalen:

  Vragen:  258138
  Beheerders:  1029

  Gemiddelden:

  Reeds beantwoord:  99 %
  Reactiesnelheid:  172 uur
  Waardering:  7.9
Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+