Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Onderwijs » Speciaal Onderwijs
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Speciaal Onderwijs en krijg online een antwoord van de specialist in Speciaal Onderwijs

Zelf een vraag over Speciaal Onderwijs? Klik hier.
Meer vragen over Speciaal Onderwijs.
De huidige beheerder van de rubriek Speciaal Onderwijs:
Naam: Bert
Bedrijf: Sbo de werf
Reactiesnelheid: 29 uur
Waardering: 0.0 (van max. 10)
Meer informatie over Bert vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Speciaal OnderwijsVragen over Speciaal Onderwijs via RSS. Klik hier.
RSS over Speciaal Onderwijs op jouw website?Vragen over Speciaal Onderwijs op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Speciaal OnderwijsVragen over Speciaal Onderwijs via E-mail. Klik hier.

Wel of geen SBO

[Gesteld op: 29-07-2012]

Toelichting:
Mijn zoon van 9 jaar (05/2003) volgt onderwijs op een daltonschool. Groep 3 heeft hij gedoubleerd. Na onderzoeken is de diagnose algemene brede leerstoornis (ADHD/Dyslexie/etc.) vastgesteld. Wegens bezuinigingen (overheid) en financiŰle problemen van de stichting waar de school onder valt is er minimaal aan extra begeleiding binnen school. De aanvraag van de zogenaamde "rugzak" is onlangs afgewezen omdat het gedrag van mijn zoon op school goed is. Na de zomervakantie gaat hij naar groep 5 met 27 leerlingen in de groep. Mijn moedergevoel zegt dat mijn zoon het niet gaat trekken het niveau van groep 5 en overweeg nu om te switchen van het reguliere basisonderwijs naar een SBO. Is dit een juiste stap of creŰer ik hier juist meer onrust door.
Antwoord:

Beste moeder,

Neem altijd uw moedergevoel serieus! Als u denkt dat uw zoon beter af is op het SBO, is het de moeite waard om die mogelijkheid te onderzoeken.

De huidige school van uw zoon zal in voorkomende gevallen kinderen doorverwijzen naar een bepaalde SBO-school in de buurt.
Als u weet welke school dat is, spreek dan eens een vrijblijvend kennismakingsbezoek af. Wanneer u daarna denkt dat het een goede oplossing voor uw zoon kan zijn, kunt u - in overleg met de huidige school - overgaan tot aanmelding bij een Zorgadviesteam (ZAT). In dat ZAT zal een aantal deskundigen zich vervolgens buigen over uw aanvraag, en bekijken of het SBO voor uw kind de juiste oplossing is.

De huidige school kan u ongetwijfeld meer vertellen over de te volgen procedure. Ook hebben de meest ZAT's een eigen website en telefonisch loket, waar u terecht kunt met uw vragen. Veel succes!

Beantwoord door:
Bert
profielpagina

Subrubrieken binnen de rubriek Speciaal Onderwijs:
Etiquette


Gemiddelde score Speciaal Onderwijs: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+