Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Huis & Tuin » Woningen » Vereniging Van Eigenaren
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Vereniging van Eigenaren en krijg online een antwoord van de specialist in Vereniging van Eigenaren

Zelf een vraag over Vereniging van Eigenaren? Klik hier.
Meer vragen over Vereniging van Eigenaren.

Beheerder worden?

De rubriek Vereniging van Eigenaren heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Vereniging van Eigenaren Klik hier.

RSS over Vereniging van EigenarenVragen over Vereniging van Eigenaren via RSS. Klik hier.
RSS over Vereniging van Eigenaren op jouw website?Vragen over Vereniging van Eigenaren op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Vereniging van EigenarenVragen over Vereniging van Eigenaren via E-mail. Klik hier.

schade vergoeding bij funderingsherstel VVE

[Gesteld op: 28-07-2012]

Toelichting:
Ons pand in A'dam wordt opnieuw gefundeerd. Wij wonen in het souterrain + beg grond, daarboven zijn nog 3 woningen.
-het achterdeel vh sou is niet in gebruik, wel toegankelijk alleen vanuit ons sou, met stahoogte maar alleen zand , geen beton vloer. Door funderingsherstel komt hier automatisch een constructieve betonnen vloer . Echter het is dan nog steeds geen bruikbare ruimte, geen ramen, electra, verwarming etc. Wij willen dit wel allemaal aanleggen, uiteraard op eigen kosten zodat deze ruimte bewoonbaar wordt. De vve stelt nu dat hierdoor een waardevermeerdering onstaat van ons pand door de extra m2 die hierdoor ontstaan en wil meedelen in de opbrengst. Wij zijn niet van plan te verkopen dus er is geen opbrengst. Bovendien is de fundering gemeenscahppelijk en dus VVE. De kosten om de ruimte bewoonbaar te maken nemen wij zelf dus wij vragen ons nu af of dit een terechte eis is?

Verder wil onze bovenbuurman zijn woning aan expads ( zonder officiele goedkeuring vve) voor een hoog bedrag. Mochten de huurders gecompenseerd willen worden in de huur of de huur opzeggen wegens funderingsherstel overlast, wil onze bovenbuurman dit verhalen op de VVE. Wij vinden deze verhuur een prive aangelegenheid die volledig los staat van de VVE. Moeten wij meebetalen aan schadevergoeding?

-Onze bovenbuurman wil als de fundering hersteld is en sterk genoeg is een grote uitbouw plaatsen op zijn dakterras. Dit is net zo goed alleen mogelijk doordat er een nieuwe sterkere fundering komt straks. Hierdoor onstaat natuurlijk ook een waardevermeerdering. Wij vinden dit een soort gelijke situatie als de ruimte in ons souterrain en vinden het dan ook niet logisch dat wij mee zouden profiteren van een waardevermeerdering door de extra m2 die hierdoor ontstaan.
- Klopt deze redenering?

-Moeten deze extra ruimtes kadastraal worden vastgelegd en splitsingsakte worden aangepast en moet er een een nwe verdeelsleutel komen? Of kan
blijven als bestaand met het verschil dat ieder het onderhoud van de extra ruimtes zelf betaald?

Ik hoor heel graag van u
Antwoord:
U dient in de splitsingsakte en op de bijbehorende splitsingstekening te kijken of het gedeelte van het souterain dat nu niet gebruikt kan worden tot de gemeenschappelijke gedeelten van de VvE of tot uw privé gedeelte behoort. Als het tot de gemeenschappelijke gedeelten behoort is het logisch dat u dit van de VvE koopt, behoort het nu al tot uw privé gedeelte hoeft u uiteraard niets te betalen.

Uw buurman heeft toestemming nodig van de VvE om de uitbouw te mogen plaatsen. Hiervoor hoeft hij de VvE niet te compenseren. Wel zal vastgelegd kunnen worden dat hij moet betalen voor het wijzigen van de splitsingsakte en tekening en dat het toekomstig onderhoud van de uitbouw voor zijn en zijn wettige opvolgers rekening zal zijn. Dit laatste geldt ook voor u als het gedeelte van het souterrain niet tot uw privé gedeelte behoort.

Omdat zowel u als uw bovenbuurman veel voordeel heeft met het repareren van de fundering zou u kunnen overwegen een groter deel van de reparatiekosten voor uw rekening te nemen. U bent hier echter niet tot verplicht.

In de meeste modelreglementen, die onderdeel zijn van de splitsingsakte, is opgenomen dat indien er door reparaties schade geleden wordt door een individuele eigenaar deze hiervoor compensatie krijgt. Dit kan dus ook gelden voor uw bovenbuurman. Tegelijkertijd kan dit in de onderhandelingen als wisselgeld gebruikt worden om toestemming te krijgen voor zijn uitbouw.

Met vriendelijke groet,

Wim Verhees
www.abon-vve-beheer.nl

www.slapende-vve.nlBeantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan schade vergoeding bij funderingsherstel VVE:

Mag een foto ongevraagd gepubliceerd worden?
      [Gesteld in Televisie]
2010-03-10 16:44:04
portretrecht ja of nee?
      [Gesteld in Televisie]
2010-03-19 16:48:08
geen kinderopvangtoeslag door vrijwilligerswerk
      [Gesteld in Belastingen-Zeeland]
2012-01-20 15:38:02
vliegtuig vertraging claim indienen
      [Gesteld in Europees recht]
2010-02-21 11:39:20
hulpverlener haakt af
      [Gesteld in schuldadvies & schuldbegeleiding]
2012-08-30 11:14:07

Gemiddelde score Vereniging van Eigenaren: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+