Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franÁaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiůn espaŮola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Advocaten » Arbeidsrecht Advocaat » Arbeidsrecht Advocaat-Gelderland
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Arbeidsrecht advocaat-Gelderland en krijg online een antwoord van de specialist in Arbeidsrecht advocaat-Gelderland

Zelf een vraag over Arbeidsrecht advocaat-Gelderland? Klik hier.
Meer vragen over Arbeidsrecht advocaat-Gelderland.
De huidige beheerder van de rubriek Arbeidsrecht advocaat-Gelderland:
Naam: UwJurist.nl mr. Monique Doomernik
Bedrijf: Uwjurist.nl
Reactiesnelheid: 5 uur
Waardering: 8.1 (van max. 10)
Meer informatie over UwJurist.nl mr. Monique Doomernik vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Arbeidsrecht advocaat-GelderlandVragen over Arbeidsrecht advocaat-Gelderland via RSS. Klik hier.
RSS over Arbeidsrecht advocaat-Gelderland op jouw website?Vragen over Arbeidsrecht advocaat-Gelderland op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Arbeidsrecht advocaat-GelderlandVragen over Arbeidsrecht advocaat-Gelderland via E-mail. Klik hier.

wat zijn nou eigenlijk MIJN rechten?

[Gesteld op: 05-03-2008]

Toelichting:
Geachte lezer,

Sinds 01-12-2007 ben ik in dienst voor bepaalde tijd ( 6 maanden) bij een rijschool in Maastricht.

In dit contract staat opgenomen dat:

Als het dienstverband door werknemer/gever word beeindigd komen de kosten van de opleiding voor rekening van de werknemer en wel als volgt:
1e jaar na afsluiten cursus 80%
2jaar na afsluiten cursus 60%
3jaar na afsluiten cursus 40%
4jaar na afsluiten cursus 20%

Werkgever heeft mij meteen aan het begin van dit contract opgegeven voor 2 cursussen met naar schatting een totaalwaarde van Ä 2000,-
Nu komen zij alle gemaakte afspraken ( mondelinge) niet na, en zie ik er niets meer in om deze arbeidsrelatie te laten continueren.
Wanneer dit arbeidscontract afloopt, en ik GEEN nieuw contract teken, kan de werkgever zich dan toch opdit artikel herroepen?
In principe word het contract dan niet beeindigd, maar gewoonweg niet verlengd.

verder staat er in dat ik 4 weken proefperiode heb, maar ik moet wel 2x 4 weken van te voren opzeggen, kan dit? En ben ik ook verplicht op te zeggen wanneer ik maar van plan ben tot de laatste dag van dit contract 02-06-2008 te blijven?

ik wil grag weten waar ik aan toe ben zodat ik stappen kan ondernemen wanneer het uit de hand dreigt te lopen. Mijn werkgever is vrij moeilijk.

Alvast bedankt,

Mvg D Maes
Antwoord:
In bovengenoemde case staan juridisch een aantal punten centraal waar u antwoord op wilt. Ik zal u stap voor stap informeren over uw rechten.

Ten eerste bent u een arbeidsovereenkomst aangegaan voor de duur van 6 maanden. In een arbeidsovereenkomst van bepaalde tijd kan met zoveel woorden opgenomen zijn dat partijen gebonden zijn om de arbeidsovereenkomst op te zeggen voor het einde van de overeengekomen periode. De door u genoemde opzeggingstermijn kan hier betrekking op hebben. Het is ook dat genoemde opzeggingstermijn betrekking heeft op het tussentijds opzeggen van de arbeidsovereenkomst. Er van uitgaande dat de genoemde opzeggingstermijn betrekking heeft op het opzeggen van de arbeidsovereenkomst aan het einde van de overeengekomen duur, ja dan bent u verplicht om de arbeidsovereenkomst op te zeggen op het moment dat u van plan bent om de overgekomen arbeidsovereenkomst niet te willen verlengen.

Indien uw werkgever u geen aanbieding doet voor een nieuwe arbeidsovereenkomst en hij ook de arbeidsovereenkomst niet opzegt (rekeninghoudend met de overeengekomen opzeggingstermijn) en u ook de arbeidsovereenkomst niet hebt opgezegd, dan zal de arbeidsovereenkomst stilzwijgend worden voortgezet onder dezelfde voorwaarden en duur van 6 maanden.

Hierbij ziet u direct dat de arbeidsovereenkomst inderdaad bij de einddatum van rechtswege ophoudt te bestaan, maar dat er direct een nieuwe arbeidsovereenkomst totstand komt. Ook op het moment dat de werkgever u een nieuw aanbod doet.

Indien u de arbeidsovereenkomst opzegt (ook aan het einde van de overeengekomen periode) is het normaal dat de werknemer een deel van de studiekosten terugbetaalt aan de werkgever. Maar wat als de werkgever opzegt? Dit is een vreemde situatie dat als de werkgever besluit om de arbeidsovereenkomst te beŽindigen u een deel van de studiekosten terug moet betalen. Een dergelijke bepaling is in strijd met de goede trouw en goed werkgeverschap. Toch is het mogelijk dat de werkgever ondanks goede trouw en goed werkgeverschap met succes een beroep kan doen op deze bepaling in de arbeidsovereenkomst. Om dit te bepalen is het noodzakelijk om te weten in welke context en omstandigheden de studiekostenregeling tussen u en uw werkgever hoe deze totstand is gekomen.

U overweegt om de arbeidsovereenkomst te beŽinidigen aangezien de werkgever de mondeling overeengekomen afspraken niet nakomt. Het verbaast mij wel dat u deze afspraken niet opgenomen heeft in de arbeidsovereenkomst of schriftelijk heeft laten vastleggen. Uit uw reactie leid ik af dat u veel waarde hecht aan de mondelinge afspraken. Door deze schriftelijk vast te leggen zou u uw werkgever aan kunnen spreken op een wanprestatie (het niet nakomen van zijn verplichting). Nu wordt het voor u bewijstechnisch moeilijk om dit aan te tonen.

Mijn advies aan u:
Ja, tot op zekere hoogte kan de werkgever u verplichten om een deel van de studiekosten terug te betalen bij beŽindiging van de arbeidsovereenkomst. Mocht de arbeidsovereenkomst worden beŽindigd door de werkgever en doet hij een beroep op de arbeidsovereenkomst met betrekking tot de studiekostenregeling, dan kunt u het beste u zich laten bijstaan door een juridisch adviseur. Ook zou ik u laten bijstaan door een juridisch adviseur op het moment dat de arbeidsovereenkomst wordt beŽindigd naar aanleiding van een onwerkbare arbeidsrelatie.

Succes ermee.

Met vriendelijke groet,
Robert Wonnink

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan wat zijn nou eigenlijk MIJN rechten?:

terugbetaling registratierechten
      [Gesteld in Notaris-Belgie]
2008-06-27 10:36:19
Fotograferen in openbare ruimtes
      [Gesteld in Fotografie]
2008-11-14 11:24:14
Ivm meeneembaarheid - registratierechten ed.
      [Gesteld in Notaris-Belgie]
2008-12-20 12:24:07
Van wie zijn nu de uitzendrechten van het voetbal?
      [Gesteld in Sportrecht]
2009-12-02 20:49:21
Woonland Belgie ww uitkering Nederland.
      [Gesteld in Europees recht]
2011-01-27 12:25:31

Gemiddelde score Arbeidsrecht advocaat-Gelderland: 7.1 (60x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

 • Ron Jedema
  9.3
 • Ad Appel
  9.0
 • Anita
  9.0
 • Totalen:

  Vragen:  258156
  Beheerders:  1029

  Gemiddelden:

  Reeds beantwoord:  99 %
  Reactiesnelheid:  172 uur
  Waardering:  7.9
Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+