Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Mens & Maatschappij » Recht » Rechtshulp » Rechtshulp-Noord Holland
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Rechtshulp-Noord Holland en krijg online een antwoord van de specialist in Rechtshulp-Noord Holland

Zelf een vraag over Rechtshulp-Noord Holland? Klik hier.
Meer vragen over Rechtshulp-Noord Holland.
De huidige beheerder van de rubriek Rechtshulp-Noord Holland:
Naam: Yoeri Arends
Bedrijf: Juridische gabber
Reactiesnelheid: 160 uur
Waardering: 7.9 (van max. 10)
Meer informatie over Yoeri Arends vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Rechtshulp-Noord HollandVragen over Rechtshulp-Noord Holland via RSS. Klik hier.
RSS over Rechtshulp-Noord Holland op jouw website?Vragen over Rechtshulp-Noord Holland op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Rechtshulp-Noord HollandVragen over Rechtshulp-Noord Holland via E-mail. Klik hier.

Borg verrekenen en extra kosten rekenen

[Gesteld op: 25-07-2012]

Toelichting:
Ik huur op dit moment al een jaar een kamer. Mijn verhuurder woont ook in het pand als hoofdhuurder. De woningcorporatie is niet van mijn huren. Wel heb ik me gewoon met zijn medeweten ingeschreven bij de gemeente. Ik heb een all-in contract waarin geen onderscheid wordt gemaakt tussen kale huur en overige kosten, alleen van totale kosten.

Bij het ondertekenen van het contract hebben we afgesproken dat ik twee maanden huur als borg zou betalen en dat de laatste maand dan met deze borgsom zou worden verrekend. Dit omdat ik op dat moment moeite had om de borgsom bij elkaar te brengen. Deze afspraak staat helaas niet zwart op wit..

Ik heb nu ruim op tijd de kamer opgezegd en zal over een maand uit de woning gaan. Plots komt hij, de verhuurder, met de mededeling dat hij de rekening voor belastingen als de afvalstoffenheffing en waterschapsbelasting van de borgsom zal afhalen. Dit omdat de belastingen zgn. door mijn inschrijven in de gemeente zijn verhoogt (de vorige huurder was ook ingeschreven en hij is zelf meegegaan naar het gemeentehuis om mij in te schrijven). Ook komt hij terug op de afspraak dat de borgsom verrekend mag worden.

Ik twijfel nu of ik niet voor twee maanden huur de boot in ga en de manier waarop het nu gaat lijkt het erop alsof het wel die kant op gaat. Ik wil dat risico zo klein mogelijk maken. Vraag 1: Ik weet dat huur officieel niet mag worden verrekend met borg, maar mag dat ook niet als daar een mondelinge afspraak over is gemaakt nÓ het ondertekenen van het contract en het er naar uit ziet dat hij een groot deel of de hele borg zal houden? Ben ik niet gerechtigd de schade zou klein mogelijk te houden?

Vraag 2: Mag de verhuurder bij een all-in contract aan het eind van het huurcontract enige belasting (in dit geval ter waarde van een maand huur) zonder overleg verrekenen met de borg? Moet dat niet gewoon bij een eventuele jaarlijkse huurverhoging en zou ik niet mogen verwachten dat die kosten (zoals GWL e.d.) in de all-in huurprijs zijn opgenomen? Indien dat mag, mag hij dan dan de meerkosten door het feit dat er voor twee personen moet worden betaald verhalen of de hele belasting (voor 2 pers.)?

Vraag 3: Mocht dat niet juridisch acceptabel zijn en hij doet het toch, wat kan ik dan doen? Moet ik dan wel de sleutels inleveren? Hoe krijg ik dan mijn borg terug?

Bij voorbaat veel dank.
Antwoord:

Goedendag,

Vraag 1: Officieel mag de huur inderdaad niet verrekend worden met de borg. De borg dient namelijk als middel voor de verhuurder die bij de eindinspectie kan controleren of de woning is zoals het was. In uw geval heeft u daar een mondelinge afspraak over gemaakt. Ook een mondelinge afspraak is juridisch bindend, ware het niet dat u dit dan wel moet kunnen bewijzen. Afhankelijk van wat in uw huurcontract staat mag de verhuurder u de lasten alsnog laten betalen. Daar kan ik niet over oordelen, omdat ik de huurovereenkomst niet heb gezien.

Vraag 2: Of de verhuurder dit wel of niet mag, hangt af wat u hierover bent overeengekomen in uw huurcontract. Nu ik dat niet heb gezien kan ik daar niet over oordelen. De verhuurder mag echter niet zomaar extra kosten verrekenen met de borg.

Vraag 3: Borg verrekenen mag niet, maar indien u een groot vermoeden heeft dat de verhuurder u de borg niet zal teruggeven, terwijl de woning er na eindinspectie er goed uitziet, dan zou ik als ik u was de borg wel verreken met de huur. Achteraf kunt u een zaak beginnen, waarbij u m.i. een grote kans maakt.

Voor meer info, neem contact met ons op. (lage tarieven)

mr. Elise van Es
legalitas juridisch adviesbureau
info@legalitas.nl
Ook buiten kantoortijden bereikbaar!

Het antwoord op de vraag kan geen volledig juridisch advies vervangen. Er kunnen derhalve geen rechten aan worden ontleend.

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Borg verrekenen en extra kosten rekenen:

incassokosten
      [Gesteld in Incasso]
2009-06-17 18:45:52
Vanaf welke inkomensgrens moet er ca.33% bel. af?
      [Gesteld in Thuiswerk]
2010-01-27 20:47:54
Mijn ex betaald mij kinderalimentatie.
      [Gesteld in Alimentatierecht]
2012-02-16 21:24:11
Bedrijf verkopen,maar verhuurder wil niet meewerke
      [Gesteld in Zakelijke Dienstverlening]
2012-03-27 21:45:55
Mag het incassobedrag verschillen van vonnisbedrag
      [Gesteld in Incasso]
2012-06-12 10:21:52

Gemiddelde score Rechtshulp-Noord Holland: 10.0 (4x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

 • Ron Jedema
  9.3
 • Ad Appel
  9.0
 • Anita
  9.0
 • Totalen:

  Vragen:  258130
  Beheerders:  1028

  Gemiddelden:

  Reeds beantwoord:  99 %
  Reactiesnelheid:  172 uur
  Waardering:  7.9
Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+