Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Huis & Tuin » Interieur » Interieur-Noord Holland
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Interieur-Noord Holland en krijg online een antwoord van de specialist in Interieur-Noord Holland

Zelf een vraag over Interieur-Noord Holland? Klik hier.
Meer vragen over Interieur-Noord Holland.

Beheerder worden?

De rubriek Interieur-Noord Holland heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Interieur-Noord Holland Klik hier.

RSS over Interieur-Noord HollandVragen over Interieur-Noord Holland via RSS. Klik hier.
RSS over Interieur-Noord Holland op jouw website?Vragen over Interieur-Noord Holland op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Interieur-Noord HollandVragen over Interieur-Noord Holland via E-mail. Klik hier.

Lange saaie overloop

[Gesteld op: 05-03-2008]

Toelichting:
Wij hebben een lange overloop met twee deuren aan beide uiteinden en dan nog twee deuren aan beide 'zijkanten"(dus tot.6+ kozijn tot vloer waardoor je in trapgat kijkt).
De overloop kom je via een deur op 1/3 van de afmeting op en op 2/3 maakt deze een knik van 45gr. Vloerbedekking is beige sisalachtig, muren gebroken wit. Wil graag iets levendiger, wellicht een spiegel ergens,wit kastje verven en niet het gevoel hebben van een overloop met heel veel witte deuren. Welke kleur zou ik het kastje kunnen doen gezien het feit de beige achtige vloerbedekking.
Antwoord:
Er zijn allerlei beige kleuren maar in principe passen heel veel kleuren bij uw vloerbedekking. Heeft u een voorkeur voor een kleur of bepaalde kleuren? Denk bijvoorbeeld aan een frisse geelgroene tint, of een warme aubergine of oranje kleur. Te veel mogelijkheden om hier op te noemen. Het belangrijkste is dat u bij de vloerbedekking ÚÚn of meer kleuren kiest die u mooi vindt. Verder moet u erop letten hoe de kleuren (ook de kleur van de vloerbedekking) elkaar be´nvloeden. Kleuren krijgen onder invloed van een andere kleur een andere uitstraling. Sommige kleuren, die eerst zo mooi leken, vindt u opeens minder mooi of ronduit lelijk.
Haal kleurstalen in huis en bekijk deze kleuren altijd goed op de plaats waar ze moeten komen, zowel overdag als ĺs avonds bij kunstlicht. Een groot verschil! Hoe we kleuren waarnemen, wordt namelijk voor een belangrijk deel bepaald door het licht.

Om de overloop op te vrolijken, zijn er verschillende mogelijkheden. U kunt ÚÚn kant van de muren van de overloop een (opvallende) kleur geven en de deuren en tegenoverliggende muur wit laten. Het kastje schildert u in een andere kleur dan de muur, bijvoorbeeld een grijs kastje tegen een oranje muur. Maar een wit kastje doet het ook heel goed tegen een oranje muur! Wilt u meer actie en spanning? Schilder het kastje dan in een (bijna) contrasterende kleur van de muur. In het geval van een oranje muur, een groenblauw of een groen kastje. (mits u dit mooi vindt natuurlijk!) U kunt het kastje ook tegen de witte muur plaatsen en bijvoorbeeld de kleur van de andere muur geven, maar dan een paar tonen lichter of donkerder. Boven het kastje kunt u natuurlijk een spiegel hangen.
Als u voldoende muur heeft kunt u op een ander deel van de overloop ook een collage van fotoĺs en/of schilderijen aanbrengen. Dit keer eens niet heel strak geordend, maar allerlei verschillende vormen lijsten met afbeeldingen in een bepaalde kleurstelling, die op verschillende hoogtes aan de wand hangen. (plaats ze niet te hoog, maar op ooghoogte en wat hoger en lager)
U kunt de overloop ook vrolijk maken door alle deuren verschillende tinten te geven. De kleuren van de verschillende deuren zouden bijvoorbeeld kunnen verwijzen naar de inrichting of functie van de kamer waar ze toegang toe geven. Bij het gebruik van veel verschillende kleuren in een ruimte, moet u ervoor zorgen dat de kleuren iets gemeenschappelijks hebben. Dus bijvoorbeeld allemaal pasteltinten. Of allemaal donkere maar vergrijsde kleuren. U schildert alleen de deuren in een kleurtje. De muren en deurposten krijgen een mooie offwhite kleur. Zo gaat alle aandacht uit naar (de vorm van) de deuren.

Om de vorm van de lange gang te be´nvloeden, kunt u de korte wanden (en deuren) het beste een donkere (warme) kleur geven. Op die manier lijkt de overloop minder lang.

Is het u nog niet helemaal duidelijk? Een kleuradvies is een nauwkeurig karwij, waar veel bij komt kijken. Begrijpelijk als u nog met vragen zit. Wilt u een uitgewerkt kleurenplan, schakel dan een professionele interieurontwerper/stylst in. U kunt vrijblijvend contact opnemen voor meer (prijs)informatie.

Veel succes.

Met vriendelijke groet,

Merel Havenaar

Havenaar Interieurs
Oranje Nassaulaan 123
2051 HL Overveen
t 023 - 5269002
e info@havenaarinterieurs.nl


Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Lange saaie overloop:

Hoe kan ik het beste overgaan van bv naar fles?
      [Gesteld in Borstvoeding]
2007-07-23 17:43:50
Wat of wie ben ik geweest in een vorig leven?
      [Gesteld in Vorige Levens]
2009-12-05 19:25:00
Nieuw te bouwen woning van box3 weer naar box 1
      [Gesteld in Belastingen-Zuid Holland]
2010-04-25 17:14:31
Kleuradvies verf kozijnen en deuren
      [Gesteld in Interieur-Noord Holland]
2010-11-10 16:48:33
Wat betekenen mij dromen?
      [Gesteld in Droomuitleg]
2012-04-17 08:21:56

Gemiddelde score Interieur-Noord Holland: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+