Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Bedrijfsformules
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Bedrijfsformules en krijg online een antwoord van de specialist in Bedrijfsformules

Zelf een vraag over Bedrijfsformules? Klik hier.
Meer vragen over Bedrijfsformules.
De huidige beheerder van de rubriek Bedrijfsformules:
Naam: A.P.de Ruyter RA
Bedrijf: A+a voor accountancy & advies
Reactiesnelheid: 13 uur
Waardering: 7.3 (van max. 10)
Meer informatie over A.P.de Ruyter RA vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over BedrijfsformulesVragen over Bedrijfsformules via RSS. Klik hier.
RSS over Bedrijfsformules op jouw website?Vragen over Bedrijfsformules op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over BedrijfsformulesVragen over Bedrijfsformules via E-mail. Klik hier.

Hoe krijg ik ziekenkosten uit buitenland vergoed

[Gesteld op: 16-07-2012]

Toelichting:
Mijn vrouw en ik wonen in Nederland. Mijn vrouw is duits en verzekerd bij de AOK. Ze heeft een directe link met de CZ. Ze werkt in Nederland.
Nu is mijn zoon per keizersnee gehaald in Nordhorn Duitsland, De OAK zou gewoon de kosten van de baby op zich nemen. Toen de baby terug kwam in nederland wouden ze niet de kosten op zich nemen daar de baby in nederland woont. Nou volgens nederlands recht ??? moest de baby bij mij op de polis. Ik ben bij zilveren kruis verzekerd. Hij bij mij op de polis.
Vervolgens krijgen we een brief van de AOK dat ze wel de kosten willen betalen. Nu hebben ze een zogenaamde E106 formulier opgestuurd naar de CZ. Vervolgens stuurde CZ het terug , daar zij mijn baby niet kunnen nemen. Ok wie betaald dan de kosten dan. Zilveren Kruis wil niet betalen , CZ wil niet betalen en ik ook niet (daar ik het geld niet heb) Alleen AOK die het wel wil betalen krijgt de rekening gewoon niet. Wat moet ik doen
Antwoord:

Uw vraag heeft feitelijk niets te maken met deze rubriek "Bedrijfsformules", en het onderwerp behoort dan ook niet tot mijn deskundigheid. Ik krijg echter wel vaker vragen over ziektekosten verzekeringen met internationale problematiek, en kan u dan ook waarschijnlijk wel op weg helpen.

Ik heb het gevoel dat uw vrouw niet juist is verzekerd. Zij woont en werkt in Nederland, en is daarom verplicht zich in te schrijven bij een ziektekostenverzekeraar in Nederland. Daar betaalt zij premies aan, en daar declareert zij ook haar kosten. U noemt dat ze een link heeft met CZ. Als u daarmee bedoelt dat zij daar is verzekerd, dan is dat dus goed gegaan. Maar een verzekering in Duitsland is dan dus wel overbodig, omdat ze dan dubbel is verzekerd, en ook dubbel betaalt.
Wel is het zo dat een Nederlandse zorgverzekeraar niet alle kosten betaalt die in het buitenland worden gemaakt, dus daarom kan het wellicht handig zijn om ook bij AOK verzekerd te zijn, maar ik vermoed dat de kosten daarvan niet opwegen tegen de baten.

Verder vermoed ik dat er iets fout is gegaan bij de verzekering in Duitsland. Als uw vrouw in Duitsland zou wonen terwijl ze in Nederland werkt, dan kan ze inderdaad zowel in Nederland als in Duitsland verzekerd zijn tegen ziektekosten, waarbij ze dan alleen in Nederland premie betaalt. Hiervoor moet de verzekering in Nederland een verklaring afgeven dat ze hier is verzekerd (E-106-formulier) en met dit formulier zou ze dan een verzekering in Duitsland kunnen afsluiten. Bij u is het andersom, en heeft de verzeraar in Duitsland een E-106 afgegeven. Het lijkt wel alsof ze denken dat uw vrouw in Duitsland werkt, en in Nederland woont. Was dat wellicht eerst het geval, en is vergeten de wijziging door te geven in Duitsland?

Van belang is dat u goed nagaat waar uw vrouw is verzekerd, en tegen welke voorwaarden (zie de polisvoorwaarden). U moet uw zoon overigens binnen 4 maanden inschrijven bij een Nederlandse zorgverzekeraar. U heeft hierbij de keuze tussen de polis van de vader of de polis van de moeder, er is geen wettelijke verplichting om bij de vader te verzekeren. Het is slim om te kiezen voor de verzekering bij de ouder met de meest uitgebreide polis, want dat kost niets extra.
Voor de nu gemaakte kosten maakt dit echter geen verschil; de bevallingskosten zijn geen kosten van uw zoon, maar van uw echtgenote. Dat betekent dat CZ of AOK moet betalen. AOK zou dit kunnen weigeren omdat uw vrouw wellicht ten onrechte bij hun is verzekerd. CZ zou hier ook moeilijk over kunnen doen omdat bevallingen in Nederland wel zijn verzekerd, maar als er geen medische noodzaak was om in Duitsland te bevallen kan dit zijn uitgesloten van de dekking. Ik raad u daarom aan de polisvoorwaarden te lezen.

 
Reactie vraagsteller:
Excuses idd het verhaal is verkeerd geplaatst.. Echter ik heb een stelling fout gemaakt.. Ze woont in nederlands , ze is duits en WERKT ook in duitsland
 
Antwoord Beheerder:
Deze aanpassing maakt een groot verschil in de beantwoording; uw vrouw werkt in Duitsland, en is daardoor verplicht verzekerd tegen ziektekosten bij OAK.
Dat betekent dat de kosten van de bevalling door OAK moeten worden vergoed (voor zover dit past binnen de polisvoorwaarden van OAK). Het maakt daarbij geen verschil dat uw vrouw in Nederland woont, of dat zij ook bij CZ is verzekerd. De woonplaats mag hier geen verschil maken, de kosten van uw vrouw moeten gelijk worden vergoed zoals een Duitse vrouw in Duitsland die ook krijgt vergoed. Zij betaalt daar immers premie voor aan OAK.
Beantwoord door:
A.P.de Ruyter RA
profielpagina

Subrubrieken binnen de rubriek Bedrijfsformules:
AlliantiesFranchisingMulti-level-marketing


Gerelateerde vragen aan Hoe krijg ik ziekenkosten uit buitenland vergoed:

Vergoeding voor werken in het buitenland
      [Gesteld in Arbeidsrecht-Zuid Holland]
2009-06-27 12:29:34
Mag een foto ongevraagd gepubliceerd worden?
      [Gesteld in Televisie]
2010-03-10 16:44:04
portretrecht ja of nee?
      [Gesteld in Televisie]
2010-03-19 16:48:08
geen kinderopvangtoeslag door vrijwilligerswerk
      [Gesteld in Belastingen-Zeeland]
2012-01-20 15:38:02
hulpverlener haakt af
      [Gesteld in schuldadvies & schuldbegeleiding]
2012-08-30 11:14:07

Gemiddelde score Bedrijfsformules: 8.3 (619x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+