Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version française: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versión española : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Advocaten » Contractenrecht
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Contractenrecht en krijg online een antwoord van de specialist in Contractenrecht

Zelf een vraag over Contractenrecht? Klik hier.
Meer vragen over Contractenrecht.
De huidige beheerder van de rubriek Contractenrecht:
Naam: UwJurist.nl mr. Monique Doomernik
Bedrijf: Uwjurist.nl
Reactiesnelheid: 5 uur
Waardering: 8.1 (van max. 10)
Meer informatie over UwJurist.nl mr. Monique Doomernik vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over ContractenrechtVragen over Contractenrecht via RSS. Klik hier.
RSS over Contractenrecht op jouw website?Vragen over Contractenrecht op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over ContractenrechtVragen over Contractenrecht via E-mail. Klik hier.

Eindafrekening servicekosten kamerverhuur

[Gesteld op: 15-07-2012]

Toelichting:
Geachte heer/mevrouw,

Omdat ik € 100,- per maand aan voorschot op servicekosten betaal en ik dat vrij veel vind was ik benieuwd naar de eindafrekening. De verhuurder heeft mij niet tijdig een eindafrekening over de servicekosten over de kalenderjaren 2010 en 2011 verstrekt. Na opvraag hiervan ontvang ik een eindafrekening waar niks van klopt over alleen 2011 met daarin kosten die niet zijn overeengekomen in het contract. Zoals servicecontract energiewacht en servicecontract brandbeveiliging. Mag dit zomaar? Ook zet ik mijn vraagtekens bij afvalstoffenheffing, waterzuivering en zuiveringsheffing, rioolheffing en onroerende zaakbelasting. Het energieverbruik word berekend per m2 ipv kWh en kubieke meter. In totaal zou ik voor € 82,56 per maand energie verbruikt hebben. Als ik dan lees dat een persoon gemiddeld € 33,- verbruikt vind ik het bedrag op de eindrekening zeer vreemd. Volgens de eindafrekening heb ik per maand € 136,60 aan servicekosten gemaakt. Dat betekend dat ik zelfs nog € 36,60 per maand met terugwerkende kracht zou moeten betalen.

Hoogachtend,

F. V.
Antwoord:

Geachte vraagsteller,
Niet overeengekomen servicekosten mogen niet aan u berekend worden. Verder hoeft u geen eigenarenheffingen te betalen (de onroerende zaakbelasting bijv. is er alleen voor eigenaren), alleen gebruikersheffingen. Qua verdeelsleutels zijn er verschillende methoden. U kunt (pas als u er met verhuurder niet uitkomt) de Huurcommissie vragen hier uitspraak over te doen. Dit kan tot maximaal twee jaar ná de datum waarop de verhuurder het servicekostenoverzicht had moeten verstrekken. De Huurcommissie toetst of de servicekosten van de eindafrekening overeenkomen met de werkelijk gemaakte kosten en of voldaan is aan de wettelijke voorschriften en termijnen.Meer hierover en over de andere aspecten van servicekostenafrekeningen kunt u lezen op http://www.huurcommissie.nl/huurder/servicekosten/#c730. U kunt ons - met de stukken bij de hand - vrijblijvend bellen voor meer informatie, van maandag tot en met vrijdag van 9.30 tot 17 uur. Zie www.uwjurist.nl, voor telefoonnummer (normaal tarief), klanttevredenheid enz. We helpen u graag.
Met vriendelijke groet,
UwJurist.nl
mr. Monique Doomernik
Ons advies is vrijblijvend en enkel gebaseerd op de vaak summiere vraagstelling. Het kan geen volwaardig juridisch advies vervangen. We zijn niet aansprakelijk voor eventuele gevolgen van handelen/nalaten naar aanleiding van dit beknopte antwoord.

 
Reactie vraagsteller:
Geachte mr. M. Doomernik,

bedankt voor uw antwoord. Na een bezwaar te hebben ingediend n.a.v. de ontvangen eindafrekening weigert de verhuurder omtrent dit geschil met mij een gesprek te voeren of een gecorrigeerde eindafrekening te verstrekken. Ook de eindafrekening over 2010 wil ze niet verstrekken of er in ieder geval mee wachten. Dit omdat ik mij niet aan de verplichting betreffende tijdige betaling van de huur houdt. Ik vraag me daarbij nog het volgende af.

Kan ik mij in dit geval beroepen op art. 6:52 BW en art. 6:61 lid 1 BW door opschorting van een deel van het voorschot op de servicekosten? Of het verstandig is om te doen zal ik later over nadenken. Ik vraag me alleen of dit gerechtelijk gezien door de beugel kan?

Hoogachtend,

F. Visser
 
Antwoord Beheerder:

Geachte vraagsteller,
Nee, de juiste weg is om dit voor te leggen aan de huurcommissie. Ook huur moet overigens uiteraard wel op tijd betaald worden. U kunt ons - met de stukken bij de hand - vrijblijvend bellen voor meer informatie, van maandag tot en met vrijdag van 9.30 tot 17 uur. Zie www.uwjurist.nl, voor telefoonnummer (normaal tarief), klanttevredenheid enz. We helpen u graag.
Met vriendelijke groet,
UwJurist.nl
mr. Monique Doomernik
Ons advies is vrijblijvend en enkel gebaseerd op de vaak summiere vraagstelling. Het kan geen volwaardig juridisch advies vervangen. We zijn niet aansprakelijk voor eventuele gevolgen van handelen/nalaten naar aanleiding van dit beknopte antwoord.

Beantwoord door:
UwJurist.nl mr. Monique Doomernik
profielpagina


Gerelateerde vragen aan Eindafrekening servicekosten kamerverhuur:

Bedrijf verkopen,maar verhuurder wil niet meewerke
      [Gesteld in Zakelijke Dienstverlening]
2012-03-27 21:45:55
Is dit een nieuwe manier van "woonfraude" ?
      [Gesteld in Belastingen-Overijssel]
2013-07-15 22:15:06
Verhoging servicekosten
      [Gesteld in Vereniging van Eigenaren]
2014-09-04 19:48:15
Verhoging servicekosten
      [Gesteld in Vereniging van Eigenaren]
2014-09-04 19:48:16
Huurtoeslag krijgen zonder servicekosten?
      [Gesteld in Woningen]
2013-01-12 17:25:32

Gemiddelde score Contractenrecht: 8.4 (503x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+