Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Mens & Maatschappij » Relaties
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Relaties en krijg online een antwoord van de specialist in Relaties

Zelf een vraag over Relaties? Klik hier.
Meer vragen over Relaties.
De huidige beheerder van de rubriek Relaties:
Naam: Thijs van den Brink
Bedrijf: Nvs-automatisering
Reactiesnelheid: 39 uur
Waardering: 6.2 (van max. 10)
Meer informatie over Thijs van den Brink vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over RelatiesVragen over Relaties via RSS. Klik hier.
RSS over Relaties op jouw website?Vragen over Relaties op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over RelatiesVragen over Relaties via E-mail. Klik hier.

Kan ik mijn vriendin vertrouwen?

[Gesteld op: 13-07-2012]

Toelichting:
Ik zit met een probleem, ik weet het niet meer, en ik heb daarom de mening van een persoon nodig die er niet bij betrokken is. Ik heb nu ruim drie jaar een relatie. In deze periode heeft mijn vriendin meerdere keren gelogen: over een betalingsachterstand bij haar universiteit(had ze zogenaamd niet), ze is bij me ingetrokken onder valse voorwendselen (ze is haar huis uit gezet wegens wanbetaling), ze heeft gezegd dat haar vader zelfmoord gepleegd heeft (vader leeft nog); ze heeft gelogen over het volgen van therapie (ze kreeg een brief, ik vroeg wat hier in stond, zij zei: een verhuisbericht v.d. psych; in werkelijkheid: 'u bent al tweemaal niet komen opdagen voor afspraken, bij deze halen we u uit het systeem') en over het solliciteren naar werk (zij zei: ik heb vandaag zesmaal gesoliciteerd, de browsergeschiedenis zei: nieuwssites; entertainmentsites, geen vacaturesites). Dit is alles wat ik weet. Verder gaat alles goed tussen ons.

Ben ik te achterdochtig als ik op basis hiervan denk dat ze niet anders kan dan liegen als het moelijk wordt, of ben ik juist te na´ef in mijn wens haar weer te vertrouwen?
Antwoord:
Beste anoniem,

Ik denk dat als je je verhaal zelf terugleest, je het antwoord wel weet.
Liegen over geld, liegen over de thuissituatie, liegen over zelfmoord, niet naar de psychiater willen gaan, en daar dan over liegen, liegen over het zoeken naar werk.

De vraag is dus niet of je haar wel kan vertrouwen, maar wanneer ze eens niet liegt, en wat jij in godsnaam bij haar doet.

Aan de andere kant... Het klinkt alsof je vriendin een zwaar leven heeft gehad, en zelfs tegen jou moet liegen om de dag door te komen... Mensen liegen vaak vanuit een gebrek aan respect voor degene tegen wie ze liegen, maar ook vaak juist omdat ze veel van iemand houden.
Wellicht zoekt ze geen werk, omdat ze dat nog niet durft/aankan, maar wil ze haar... onvermogen niet met je delen, omdat ze bang is dat je haar dan afwijst, of met onuitvoerbare wensen/eisen komt. Langzaam liegt ze zichzelf dieper de put in. Als ze tegen je liegt, heeft ze blijkbaar geen alternatief gehad dan liegen, zorg dat ze je de waarheid kan vertellen.

Probeer het volgende eens:
Ga samen met haar naar de psychiater, en breng haar daarheen, verveel je een uurtje, en neem haar weer mee. Ook als ze reeds buiten is gegooid daar, kun je de afspraken wellicht hervatten als jij je als een soort van escorte opstelt. Niet zeiken, meekomen jij.
Laat het zoeken naar een baan maar even zitten, probeer haar in plaats daarvan gedeeltelijk af te laten keuren, zodat je nog een beetje uitkering krijgt, terwijl jullie samen jullie leven een beetje fixen.
Doet ze niet mee met jou plannen, pas je dan aan aan de hare, of gooi haar buiten. Een beetje aanmodderen en je weer voor de gek laten houden... lijkt me een slecht plan.

Wat gaat er precies goed tussen jullie? Als mijn vrouw tegen me liegt over zulke belangrijke zaken, is het voorlopig niet meer gezellig.

Succes met de vele gesprekken die jullie samen zullen moeten hebben...
 
Reactie vraagsteller:
Bedankt voor uw heldere antwoord. Inderdaad dacht ik er al hetzelfde over, maar soms is het in een relatie moeilijk om objectief te oordelen, vandaar deze 'second opinion'. Bedankt ook voor de tips hoe dit alles op te lossen, eindelijk heb ik een idee wat ik zelf kan doen om de situatie te verbeteren.
 
Antwoord Beheerder:
;-) Dank voor je antwoord, ik krijg niet zo heel vaak een reactie terug. ;-)

Let je er overigens wel op dat ik alleen je problemen van commentaar voorzie, maar niet de goede dingen uit jullie relatie. Er is vast veel om voor te knokken, en wat je ook doet, doe het samen.
Beantwoord door:
Thijs van den Brink
profielpagina

Subrubrieken binnen de rubriek Relaties:
Alleenstaanden
Bemiddeling
Dating
Familie
Gezinstherapie
Huwelijk
Partnertherapie
Relatieproblemen
Relatietherapie
Gerelateerde vragen aan Kan ik mijn vriendin vertrouwen?:

nieuwe vriendinnen
      [Gesteld in Pubers]
2007-09-04 17:18:10
Verlatingsangst of gewoon het gebrek aan een baan?
      [Gesteld in Psychologie]
2009-05-08 15:13:29
ga ik weg of blijf ik?
      [Gesteld in Psychologie]
2009-06-28 09:53:02
Is mijn moeder verslaafd aan telefoneren?
      [Gesteld in Verslaving]
2009-12-04 09:06:08
Mijn vriendin zit bij het BAC, samenwonen?
      [Gesteld in schulden & inkomen]
2010-10-12 00:14:04

Gemiddelde score Relaties: 6.7 (334x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+