Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Personeel & Organisatie » Personeel & Organisatie-Overijssel
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Personeel & Organisatie-Overijssel en krijg online een antwoord van de specialist in Personeel & Organisatie-Overijssel

Zelf een vraag over Personeel & Organisatie-Overijssel? Klik hier.
Meer vragen over Personeel & Organisatie-Overijssel.
De huidige beheerder van de rubriek Personeel & Organisatie-Overijssel:
Naam: Martin van den Berg
Bedrijf: Buro paraplu
Reactiesnelheid: 28 uur
Waardering: 8.6 (van max. 10)
Meer informatie over Martin van den Berg vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Personeel & Organisatie-OverijsselVragen over Personeel & Organisatie-Overijssel via RSS. Klik hier.
RSS over Personeel & Organisatie-Overijssel op jouw website?Vragen over Personeel & Organisatie-Overijssel op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Personeel & Organisatie-OverijsselVragen over Personeel & Organisatie-Overijssel via E-mail. Klik hier.

hoe zit het nu?

[Gesteld op: 10-07-2012]

Toelichting:
mijn man heeft 2 jaar en 9 maanden gwerkt voor bedrijf x en heeft daarna via dat bedrijf een contract gekregn voor 9 maanden. volgens ons zit hij nu in vast dienstverband omdat de 3 jaar verstreken zijn. Volgens het bedrijf was dit niet zo, vanmiddag gaven ze dat nu wel toe maar zeggen er toch nog een advocaat op te zetten om iets terug te draaien. Wat kunnen ze doen? Ik neem aan dat ze atlijd een ontslagvergunning kunnen aanvragen. Maar wat verder?
Ik mag toch aannemen dat de fout van een dame van personeelszaken toch niet zomaar kan leiden naar toch einde dienstverband per 1 augustus aanstaande.
Op 2 februari 2009 is hij begonnen bij dat bedrijf via het uitzendbureau met een contract van twee jaar, welke daarna stilzwijgend is verlengd (geen nieuw contract gehad toen) en daarna dus per 1 november 2011 een contract voor bepaalde tijd (9maanden) bij het bedrijf zelf.
Moeten we zelf al iets gaan ondernemen of regelen?
Wij balen want dit is nu de derde keer al in de zes jaar dat we weer voor zoiets staan en alles begint er aardig onder te lijden.
Graag spoedig antwoord zodat we er iets mee kunnen.
Met vriendelijke groet Ans
Antwoord:
Beste vraagsteller,

Zoals ik het in de vraag lees, is er in ieder geval geen sprake van een einde van de arbeidsovereenkomst per 1 augustus 2012 van rechtswege, zoals zou gelden bij een contract voor bepaalde tijd. Een fout van een medewerker personeelszaken kan niet voor rekening komen van een medewerker. 

Ik heb echter geen inzage in de van toepassing zijnde CAO, waar mogelijk nog een andere mogelijkheid is opgenomen, maar als daar ook niets in staat en uw man is niet jonger dan 27, dan eindigt het contract in ieder geval niet per 1 augustus 2012.

Wat u nu moet doen, is moeilijk te zeggen. Aan de vraagstelling te zien, is de werkgever van uw man niet van plan om verder te gaan met uw man en willen ze het contract toch gaan beëindigen. Om u hierop voor te bereiden en uw rechten goed in kaart te brengen, kunt u ook alvast verder advies inwinnen.

Er zijn verschillende manier om advies in te winnen:
1. rechtsbijstandverzekering, als u deze heeft;
2. vakbond, als u lid bent;
3. juridisch loket, staat altijd open voor werknemer, u moet wel een afspraak maken en dat kan lang duren;
4. advocaat inhuren, maar dat brengt wel de nodige kosten met zich mee.

Veel succes,

Thea Thibaudier-Zondervan
Thizo HR
www.thizo.nl

PS. Ik hoop dat het antwoord snel genoeg is, zat toevallig net mijn mail te doen, dus deze vraag kon ik meteen meenemen.
Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gemiddelde score Personeel & Organisatie-Overijssel: 8.7 (3x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+