Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Wetenschap » Geesteswetenschappen
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Geesteswetenschappen en krijg online een antwoord van de specialist in Geesteswetenschappen

Zelf een vraag over Geesteswetenschappen? Klik hier.
Meer vragen over Geesteswetenschappen.
De huidige beheerder van de rubriek Geesteswetenschappen:
Naam: CeesWillem
Bedrijf: Sunvitalife - het beste leven
Reactiesnelheid: 20 uur
Waardering: 8.8 (van max. 10)
Meer informatie over CeesWillem vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over GeesteswetenschappenVragen over Geesteswetenschappen via RSS. Klik hier.
RSS over Geesteswetenschappen op jouw website?Vragen over Geesteswetenschappen op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over GeesteswetenschappenVragen over Geesteswetenschappen via E-mail. Klik hier.

Peony rose 75,30-01-1975

[Gesteld op: 08-07-2012]

Toelichting:
ik droom dat ik samen met mijn partner bij mijn schoonmoeder ben, en vervolgens zegt ze erg ge-iriteerd, dat ik mijn spullen moet pakken en naar mijn eigen huis moet gaan. mijn partner zegt niets tegen zijn moeder, vervolgens pak ik mijn kleding bij elkaar maar ik zie geen deur en ik maak ook geen deur open. vervolgens hoor ik mijn naam in de verte, maar het is de stem van mijn vriend die mij wakker maakt. wat houdt deze droom in? is men jaloers op mij of heeft er iemand een hekel aan mij? of zie ik mijn schoonmoeder voor iemand anders aan? gaarne uitleg aub.
Antwoord:

Beste Peony Rose,

Wat een bijzondere, adviserende droom is dit! Dromen noemt men wel eens "de taal van de goden" en dit is toch wel een bijzonder aantal aanwijzingen voor jouw - innerlijk - welzijn.

Niet alleen zie je jouw schoonmoeder voor iemand anders aan, maar ook jouw partner en vriend.

Ten diepste is jouw "schooinmoeder" een eigenschap (van jezelf) die wat verder van jou af staat (niet toegeëigend minder geaccepteerd). Anders gezegd, je hebt een wat geïrriteerde kant in jezelf waarvan je je onbewust bent(?). Zaaks is uit te vinden wat de oorzaak van die irritatie kan zijn (vraag daar eens een specifieke droom over!). Het innerlijk advies naar jouw eigen huis t gaan zou ik wel opvolgen, maar niet letterlijk. Anders gezegd, je krijgt het advies om meer en beter bij jezelf te blijven, in plaats van de oren (en ogen) laten hangen naar wat anderen zeggen (luisteren en kijken naar jouw innerlijk zelf!). Trouwens "jouw schhoonmoder" kan jouw innerlijke, vrouwelijke kant (yin) vertegenwoordigen.

Inderdaad kun je geen deur zien waar je uit dient te gaan, want de scene speelt zich af in jezelf. Door bij/in jezelf te blijven (zie hierboven) kun je ook de innerlijke stem van "Jouw Grote Vriend" horen die jou wakker maakt (ook overdrachtelijk bedoeld hoor!). Die "Vriend" kan jouw wijze mannelijke kant vertegenwoordigen. Tijd om je daarvoor meer open te stellen, vragen aan te stellen (via bijv. dromen/meditatie/gebed), enzovoorts.

Jouw vraag of jaloezie een rol speelt, is begrijpelijk. Yin en Yang zijn de befaamde tegenstellingen die in iedereen voorkomen. Zaaks is de ogenschijnlijke tegenstellingen te gaan zien en beleven als elkaars noodzakelijke aanvullingen (licht bestaat bij de gratie van donker, koud van warm, enzovoorts). Hoe beter jou dit lukt, des te meer harmonie ga je creëren in jezelf en daarmee ook in jouw omgeving!

Blijkbaar heb je een (onbewuste?) instelling om primair jouw eigen gang te gaan binnen de relatie met jouw partner. Dat kan voor de ander bedreigend overkomen en kan doordoor "jaloezie/achterdocht" veroorzaken. Wanneer je dit binnen jezelf loskoppelt van de buitenwereld (dus ook geen jaloezie plakken op e buitenwereld!) en koppelt aan jouw innerlijke vrouwelijke en mannelijke kwaliteiten, neemt jaloezie af en ontwikkel je meer harmonie (zie hiervoor).

Kortom, best een mooie droom die aangeeft dat je nog wat innerlijk werkt aan jezelf te doen hebt. Yin en Yang zijn in persoonlijke beleving meestal niet elkaars grootste vrienden en dat dienen we dus bij te leren.

Veel plezier met jouw "Familie".

CeesWillem

 

Beantwoord door:
CeesWillem
profielpagina

Subrubrieken binnen de rubriek Geesteswetenschappen:
FilosofieGodsdienstwetenschapTheologie


Gerelateerde vragen aan Peony rose 75,30-01-1975:

wat is subchondrale sclerosering?
      [Gesteld in Chiropractie]
2009-02-16 17:42:06
hallo ik wil weten wat uncovertebrale artrose is
      [Gesteld in Chiropractie]
2009-04-15 14:00:31
versnelde atrose na whiplash trauma Geachte m.
      [Gesteld in Chiropractie]
2009-06-24 20:31:29
hoe rosei collis handvoeden ?
      [Gesteld in Parkieten]
2010-04-14 15:33:12
artrose of gevolg van whiplash?
      [Gesteld in Whiplash]
2012-12-19 16:41:17

Gemiddelde score Geesteswetenschappen: 8.8 (23x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+