Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Personeel & Organisatie » Personeel & Organisatie-Gelderland
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Personeel & Organisatie-Gelderland en krijg online een antwoord van de specialist in Personeel & Organisatie-Gelderland

Zelf een vraag over Personeel & Organisatie-Gelderland? Klik hier.
Meer vragen over Personeel & Organisatie-Gelderland.

Beheerder worden?

De rubriek Personeel & Organisatie-Gelderland heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Personeel & Organisatie-Gelderland Klik hier.

RSS over Personeel & Organisatie-GelderlandVragen over Personeel & Organisatie-Gelderland via RSS. Klik hier.
RSS over Personeel & Organisatie-Gelderland op jouw website?Vragen over Personeel & Organisatie-Gelderland op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Personeel & Organisatie-GelderlandVragen over Personeel & Organisatie-Gelderland via E-mail. Klik hier.

Compensatie overwerk tijdens zakenreis?

[Gesteld op: 03-07-2012]

Toelichting:
Wij zijn een stichting die zich bezighoudt met ontwikkelingswerk. Soms moeten medewerkers voor internationale vergaderingen naar het buitenland. Hiervoor zijn zij soms langer dan een week weg. Hoe kan je omgaan met de extra uren die je werkt tijdens zo'n reis? Ik heb al her en der gelezen dat overwerk tijdens dienstreizen gewoon bij hogere functies hoort. Maar wat zou billijk zijn voor 'gewone' medewerkers? Onze stichting is niet gebonden aan een CAO en in onze arbeidsvoorwaarden staat niets vermeld over compensatie van extra werktijd. Heeft u advies m.b.t. compensatie van bijvoorbeeld de weekenddagen, reisuren 's nachts, extra dagen t.o.v. het arbeidscontract. We hebben een werkweek van 40 uur. En hoe ga je daarmee om als een medewerker parttime in dienst is?
Antwoord:
Beste vraagsteller,

lastige vraag in een bijzondere situatie. Mijn advies zou zijn om de gemaakte werkuren gewoon te zien als werkuren, dus compensatie van die uren in vrije tijd of uit te betalen. De reisuren is een ander verhaal. Dit hangt een beetje van de situatie af, maar hiervoor zou ik kiezen voor een samsam oplossing. Voor medewerkers die parttime werken betekent dit dat zij naar een buitenlands overleg veel extra vrije tijd of inkomen hebben of de weekuren moeten hierop worden aangepast. 

Een optie voor parttimers zou kunnen zijn dat zij bijv. 2 dagen per week werken, maar een contract hebben voor 24 uur. Die extra uren maken zij dan door de buitenlandse overleggen en de compensatie daarvoor. Of iets in die trant. 

Vaak is er ook bij dit soort organisatie sprake van grote betrokkenheid van de medewerkers bij het doel van de organisatie. Dit maakt ook dat het veelal goed mogelijk is om redelijke afspraken te maken over de werktijd/reistijd/eigen tijd verhoudingen af te stemmen.

Mijn voorstel zou ook zijn om met het personeel te bespreken wat zij een redelijke regeling zouden vinden en dit dan vast te leggen voor iedereen.

Ik hoop de vraag hiermee te hebben beantwoord. Als je nog vragen hebt, dan mag je mij altijd, vrijblijvend bellen, mijn telefoonnummer vind je op mijn site www.thizo.nl. 

Met vriendelijke groet,


Thea Thibaudier-Zondervan
Thizo HR
www.thizo.nl
Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Compensatie overwerk tijdens zakenreis?:

waneer heb ik recht op ww-uitkering in belgie
      [Gesteld in Arbeidsrecht-Belgie]
2007-10-07 12:04:46
Re-integratie ADV dagen
      [Gesteld in Reýntegratie]
2010-03-01 10:08:39
Overwerk wordt niet betaald boven 22 uur per maand
      [Gesteld in Rechtshulp-Noord Brabant]
2010-04-20 22:28:09
recht op niet meer dan 40 uur per week?
      [Gesteld in Bedrijfsformules]
2011-02-15 22:26:55
tijd voor tijd regeling
      [Gesteld in Arbeidsvoorwaarden]
2011-11-22 18:33:35

Gemiddelde score Personeel & Organisatie-Gelderland: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+