Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Onderwijs » Basisonderwijs
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Basisonderwijs en krijg online een antwoord van de specialist in Basisonderwijs

Zelf een vraag over Basisonderwijs? Klik hier.
Meer vragen over Basisonderwijs.

Beheerder worden?

De rubriek Basisonderwijs heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Basisonderwijs Klik hier.

RSS over BasisonderwijsVragen over Basisonderwijs via RSS. Klik hier.
RSS over Basisonderwijs op jouw website?Vragen over Basisonderwijs op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over BasisonderwijsVragen over Basisonderwijs via E-mail. Klik hier.

Hoe krijg ik mijn kind weg van huidige school?

[Gesteld op: 28-06-2012]

Toelichting:
Mijn dochter had in gr 6 een i-pod van een klasgenootje meegenomen. Heel erg natuurlijk! ik bracht haar naar de huisarts voor verdere verwijzing maar na dat zij met haar een gesprek had gehad vond zij dat niet nodig. Er volgde een hoop gepest maar school vond dat dat de consequenties waren. In groep 7 begon het slecht te gaan met haar resultaten en haar zelf. Ze werd beschuldigt van het verdwijnen van een mobiel maar bleek haar eigen mobiel te zn die verstopt was in een doos. De school had duidelijk geen vertrouwen meer in haar en die valse beschuldiging trok ze zich erg aan. Het pesten ging door en Nina belandde bij SMW en die adviseerde mij haar op een andere school te plaatsen. Na 2 scholen te hebben benadert werd ze afgewezen nadat ze contact hadden gehad met de huidige school. Schoolmaatschappelijk werkster was inmiddels weg en ik klopte aan bij leerplicht. Helaas had SMW het advies niet in dossier vermeld maar omschreven had dat dat de keuze was van de ouders om Nina op een andere school te plaatsen. Leerplicht kon niet actief handelen. Nu de 3e school te hebben benaderd werd ze toegelaten. Ze had kennisgemaakt en er was een meedraaimiddag gepland. Ik belde haar juf op om mede te delen dat ze naar een andere school ging en binnen 10 minuten werd ik gebeld door de nieuwe school dat toelating niet door ging. Dit voelt zo vernederend aan, maar ook als een gevangenis. Mijn dochter kan niet meer optimaal functioneren op die school en lijkt wel of ze haar geestelijk kapot willen maken. Ik voel me echt machteloos staan omdat ze op geen andere school word geaccepteerd. Zij en wij natuurlijk kunnen ook niet met het idee leven dat ze verder moet gaan op deze school. We zijn ten einde raad! gesprek met directrice gehad maar geeft aan dat wij vluchtgedrag hebben en op de school opgelost moet worden. Maar ten kostte van wat? het kind functioneert gewoon niet meer op deze school en daar word niet eens naar gekeken.
Antwoord:
Laat ik 1 ding voorop stellen: pesten is geen consequentie en in alle gevallen ongewenst!
Een consequentie van stelen is dat uw dochter minder vertrouwd zal worden. En dat ze dat vertrouwen zal moeten terug winnen. Uit uw verhaal maak ik echter op dat ze daar nooit de kans voor heeft gehad. En het negatieve gedrag van de leerkrachten en de klasgenootjes leidt uiteraard ook weer tot negatief gedrag van uw dochter.
Ik ben het met de schoolmaatschappelijk werkster en u eens dat Nina beter af is op een nieuwe school zonder vooroordelen. Dit is geen vluchtgedrag (dat zou het zijn als u zou zeggen dat Nina niets heeft gedaan of dat ze er het recht toe had), maar het bieden van een nieuwe start. Het probleem zou opgelost kunnen worden op school, als de school daar ook werkelijk moeite voor deed, maar ik heb het idee dat de schuld volledig bij u en Nina gelegd wordt, en dan zal er natuurlijk niets veranderen.

Probleem is nu dat de school op alle mogelijke manieren zorgt dat uw dochter niet naar een andere school kan. Het is normaal dat scholen in dezelfde regio contact met elkaar opnemen als een kind van de ene naar de andere school gaat. Dit is voor de veiligheid, bijvoorbeeld als een kind steeds naar een andere school gaat als de leerkrachten kindermishandeling vermoeden. In uw geval vind ik het ongelofelijk dat de school een overstap tegenhoudt.
Tja, er blijven in dit geval weinig mogelijkheden over. Misschien kunt u proberen buiten uw woonplaats een school te vinden. Geef duidelijk aan wat er gebeurd is op de oude school en dat u uw dochter een nieuwe start wilt geven. Ik hoop dat er dan een school is die uw dochter wil toelaten.

Ik zou in elk geval zeker een klacht indienen bij de school. De klachtenprocedure is per school verschillend en moet u bij school opvragen (het is ook mogelijk dat deze in de schoolgids op op de schoolsite staat).

Ik wens u heel veel sterkte in deze situatie. Heeft u nog meer vragen, dan kunt u altijd weer contact opnemen.

Met vriendelijke groeten,
Tirza van der Meyden
Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl

Subrubrieken binnen de rubriek Basisonderwijs:
Lesmateriaal


Gerelateerde vragen aan Hoe krijg ik mijn kind weg van huidige school?:

Diagnose Ontwikkelingsachterstand, hoe gaat dat?
      [Gesteld in Groei & Ontwikkeling]
2007-06-11 14:42:50
Leeftijd dat kind zelf mag bepalen waar hij woont
      [Gesteld in Kinderbescherming]
2009-02-14 12:35:16
Verhuizen met moeder naar duitsland na scheiding.
      [Gesteld in Kinderpsychologie]
2011-02-03 14:20:09
zoon heeft problemen wisselmoment co-ouderschap
      [Gesteld in Kinderpsychologie]
2012-02-09 14:50:08
Leerplicht bij kinderen met psychische klachten
      [Gesteld in Basisonderwijs]
2012-04-18 23:00:38

Gemiddelde score Basisonderwijs: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+