Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version française: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versión española : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Vastgoed » Hypotheken
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Hypotheken en krijg online een antwoord van de specialist in Hypotheken

Zelf een vraag over Hypotheken? Klik hier.
Meer vragen over Hypotheken.
De huidige beheerder van de rubriek Hypotheken:
Naam: M. Maris
Bedrijf: Plusplanner
Reactiesnelheid: 69 uur
Waardering: 9.0 (van max. 10)
Meer informatie over M. Maris vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over HypothekenVragen over Hypotheken via RSS. Klik hier.
RSS over Hypotheken op jouw website?Vragen over Hypotheken op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over HypothekenVragen over Hypotheken via E-mail. Klik hier.

Hypotheek aanvragen in proeftijd

[Gesteld op: 24-06-2012]

Toelichting:
Ik ben per 1 juni een nieuwe baan aangegaan: een jaarcontract met 2 maanden proeftijd (die proeftijd heb ik al ter vraagstelling gelegd in een ander forum). Nu hebben wij echter een unieke kans gekregen om ons droomhuis te kunnen kopen, middels een executieverkoop via de bank. Op dit moment zit ik dus tot 1 augustus in mijn proeftijd (mits die proeftijd rechtsgeldig is, ik denk zelf dat hij nietig is), kunnen wij dan een hypotheek aanvraag doen? Op dit moment is ons bod mondeling geaccepteerd onder onze voorwaarden, onder voorbehoud van financiering, bouwkundige keuring etc. en wordt het voorlopig koopcontract dus opgesteld, wat wij binnenkort gaan tekenen. Kan ik al wel een hypotheek aanvraag doen nu ik in mijn proeftijd zit? Het moment van passeren van de hypotheek zal hoogstwaarschijnlijk na 1 augustus liggen. En wordt er ook gekeken naar andere omstandigheden: wij hebben geen schulden, kunnen met z'n 2en €280.000 lenen en hebben nu hypotheek nodig van €205.000, partner heeft al 8 jaar vast contract, ik heb net mijn vaste contract opgegeven voor een baan aansluitend bij mijn (HBO)opleiding. Ook hebben wij eventueel (schoon)ouders die financieel een handje kunnen helpen, kunnen die dan een soort van borg staan? Het gaat eigenlijk alleen om de periode tot 1 augustus want de lasten kunnen we makkelijk zelf opbrengen. Bij voorbaat vriendelijk bedankt!
Antwoord:

Goedemiddag,

Een proeftijd hoeft voor banken geen probleem te zijn. Wel hebben zij als harde eis dat een hypotheek pas finaal akkoord gegeven wordt als deze proeftijd is verstreken. Met andere woorden, u weet pas zeker dat u de lening krijgt op het moment dat de proeftijd voorbij is.

Dit heeft als consequentie dat de termijn die u afspreekt met de verkopende partij voor het mogen ontbinden van de koopovereenkomst op basis van het al dan niet slagen van de financiering voldoende lang moet zijn. Daarmee zorgt u ervoor dat u nog onder de koop uit kan (zonder boete te hoeven betalen) als onverhoopt uw proeftijd niet leidt tot een arbeidsovereenkomst.

Concreet kunt u dus het beste met de verkopende partij een financieringsvoorbehoud afspreken dat geldt tot (ongeveer) 10 augustus. Daarmee geeft u uzelf voldoende tijd om het definitieve oordeel van de bank af te wachten. Voor die tijd kunt u inderdaad al wel aan de slag met het aanvragen van offertes en het zoveel mogelijk afwikkelen ervan. Alleen die definitieve handtekening van de bank zal dus pas na 1 augustus gezet worden.

Uiteraard ben ik meer dan bereid met u te kijken naar de financieringsmogelijkheden en het totstandbrengen van de juiste hypotheek. Als tussenpersoon heb ik bij meerdere partijen aanstellingen, zodat ik een uitgebreide vergelijking kan maken van de verschillende aanbieders. Dit doe ik tegen een vaste prijs (dus geen uurtatrief of provisie!)

Mocht u dit aanspreken, verzoek ik u contact met me op te nemen via 030-6062181 of per e-mail op info@plusplanner.nl. Belt u gerust, ik ben u graag van dienst!

Met vriendelijke groet,

Mark Maris, PlusPlanner
www.plusplanner.nl

 

Beantwoord door:
M. Maris
profielpagina


Gerelateerde vragen aan Hypotheek aanvragen in proeftijd:

Is er sprake van een proeftijd?
      [Gesteld in Arbeidsrecht advocaat-Limburg]
2009-12-03 13:54:01
Proeftijd 2 maanden bij jaarcontract?
      [Gesteld in Personeel & Organisatie-Gelderland]
2012-06-24 09:50:14
Proeftijd in arbeidsovereenkomst verplicht?
      [Gesteld in Contractenrecht]
2009-06-25 16:44:13
Kan contract veranderd worden? (Arts-assistent)
      [Gesteld in Arbeidsrecht-Noord Brabant]
2009-05-31 00:56:57
Een jaarcontract met een proeftijd van 3 maanden?
      [Gesteld in Personeel & Organisatie-Limburg]
2012-02-15 15:09:55

Gemiddelde score Hypotheken: 8.8 (89x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+