Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Mens & Maatschappij » Paranormaal » Reiki
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Reiki en krijg online een antwoord van de specialist in Reiki

Zelf een vraag over Reiki? Klik hier.
Meer vragen over Reiki.
De huidige beheerder van de rubriek Reiki:
Naam: Annemieke Zwaan
Bedrijf: Reiki
Reactiesnelheid: 39 uur
Waardering: 7.2 (van max. 10)
Meer informatie over Annemieke Zwaan vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over ReikiVragen over Reiki via RSS. Klik hier.
RSS over Reiki op jouw website?Vragen over Reiki op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over ReikiVragen over Reiki via E-mail. Klik hier.

Is Reiki iets voor mij?

[Gesteld op: 02-03-2008]

Toelichting:
nadat ik gebruik had gemaakt van een oogmassage-apparaat met acupunctuurpunten heb ik vele klachten gekregen, waaronder een elektromagnetisch veld. Ik ben heel goed geholpen door een vrouw die bioresonantie beoefde en ze zegt dat mijn chakra's daardoor open zijn gaan staan. Ik stroomde uit mijn handen en voeten en had rare klachten en droomde vaak over ongelukken (weet niet waarom) en had angstige nachten. Ik heb een hele zware tijd achter de rug. Ik heb een kind van twee en ik dacht zelfs dat ik er niet meer voor haar kon zijn of dat het misschien beter zou zijn dat ze maar zonder mij op moest groeien. Ik kon het niet aan. Nu, maanden later, gaat het beter maar ik voel het af en toe stromen en kan daardoor niet in slaap komen en niet kunnen slapen is mijn grootste probleem, daar is het allemaal mee begonnen. Er is mij gezegd dat ik ook genezende handen heb daardoor, maar dat denk ik niet, merk het ook niet, geen warm gevoel. Wat ik wel denk is dat ik iemands gemoedstoestand aan kan voelen. Als mijn man boos is of erg teleurgesteld dan gaan mijn handen stromen of als mijn dochter zich rot voelt. Als ik echter mijn handen op mijn dochter leg,die nu een longontsteking heeft, merk ik geen verschil in haar, ik ga ook niet stromen en ik kan het ook niet sturen. Ik ben echter wel bang, bang dat ik het stromen niet tegen kan houden, dat het erger wordt en mijn leven gaat beheersen, en vooral dat ik niet voor mijn dochter kan zorgen. Soms zijn mijn vingers zo verschrikkelijk gevoelig dat ik niets aan kan raken, alsof ik over een schoolbord kras, en dat doet pijn en dat is zo'n verschrikkelijk gevoel en dat duurt soms wel een week en ben ik bang dat mijn andere hand ook begint of dat het door mijn lichaam trekt. Zijn dit klachten die met een reikibehaneling verholpen kunnen worden of moet ik het misschien gaan beoefenen? Ik heb hier niet voor gekozen, kennelijk heeft het mij gekozen maar ik weet niet wat ik ermee aan moet.
Antwoord:
Na het lezen van jouw verhaal denk ik dat Reiki een goede manier voor je zou zijn om te ontspannen.
Je zou om te beginnen eens kunnen kijken wat een Reiki behandeling voor je doet. Het is aan te raden om in de eerste week 4 behandelingen te krijgen en voor het onderhoud 1 behandeling per week te krijgen. Zoek daar voor een master uit die bij www.reikialliance.com of de www.nvrm.nl is aangesloten en kijk of jij je bij deze persoon op je gemak voelt. Zelf ben ik bij de Reiki Alliance aangesloten, maar sta niet op de lijst met masters door problemen met de website.
Ik begrijp dat de energie die je voelt je ook angstig maakt. Reiki is een goede energie daar wordt je niet bang van. Het is dus zeker ook aan te raden om een Reiki I cursus te doen. Dan zul je aangesloten worden op de Reiki energie. Zie dit een beetje als een radio die je op een bepaald kanaal afstemt.
Je bent een heel gevoelig persoon en ik herken ook je gevoeligheid t.a.v. de stemmingen van personen. Het is niet persÚ nodig dat je de energie voelt stromen. Het kan ook zijn dat je niet voelt. Sommige mensen hebben ook tintelende handen. Het sturen van Reiki leer je pas in een Reiki II cursus en wordt doorgaans min.9 maanden tot 1 jaar na de Reiki I cursus gegeven.
Ik hoop dat je wat kunt met dit antwoord en mocht je nog meer willen weten dan kun je op mijn site nog het ÚÚn en ander lezen, waar ook mijn adres en e-mail vermeld staan.
Ik wens je heel veel kracht en sterkte toe.
Warme reikigroeten,
Annemieke Zwaan

Ps: Het zou ook fijn zijn als je me laat weten wat je doet en of dit voor jou resultaat heeft. feedback is altijd goed.
Beantwoord door:
Annemieke Zwaan
profielpagina

Subrubrieken binnen de rubriek Reiki:
Ama Deus


Gerelateerde vragen aan Is Reiki iets voor mij?:

wat met een depressie na reiki 1 inwijding ?
      [Gesteld in Reiki]
2007-12-02 21:34:45
Reiki behandeling
      [Gesteld in Reiki]
2009-10-11 00:23:35
reiki 1 inwijding oplossing psychische problemen?
      [Gesteld in Reiki]
2009-10-24 15:08:05
Ik heb het gevoel dat Reiki niet werkt.
      [Gesteld in Reiki]
2010-05-26 10:17:09
4 initiaties bij Reiki I inwijding
      [Gesteld in Reiki]
2014-08-20 21:47:54

Gemiddelde score Reiki: 7.2 (25x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

 • Ron Jedema
  9.3
 • Ad Appel
  9.0
 • Anita
  9.0
 • Totalen:

  Vragen:  258136
  Beheerders:  1029

  Gemiddelden:

  Reeds beantwoord:  99 %
  Reactiesnelheid:  172 uur
  Waardering:  7.9
Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+