Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Mens & Maatschappij » Recht » Notaris » Notaris-Limburg
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Notaris-Limburg en krijg online een antwoord van de specialist in Notaris-Limburg

Zelf een vraag over Notaris-Limburg? Klik hier.
Meer vragen over Notaris-Limburg.

Beheerder worden?

De rubriek Notaris-Limburg heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Notaris-Limburg Klik hier.

RSS over Notaris-LimburgVragen over Notaris-Limburg via RSS. Klik hier.
RSS over Notaris-Limburg op jouw website?Vragen over Notaris-Limburg op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Notaris-LimburgVragen over Notaris-Limburg via E-mail. Klik hier.

Recht op een gewaarmerkt kopie testament?

[Gesteld op: 18-06-2012]

Toelichting:
In 1998 is een erflater overleden. Er bleven 4 erfgenamen achter, vader en 3 kinderen. Kinderen wisten niet dat vader als executeur aangewezen was. Vader heeft aangegeven dat er een langstlevende testament is, dat hij bij de notaris is langs geweest en dat alles goed geregeld is. Kinderen hebben blind vertrouwd op vader. Het in 2010 te koop zetten van het huis welke in de nalatenschap valt, is reden geweest om vragen te stellen. Kinderen wilden naar de notaris die het testament van de erflater beheert. De executeur/erfgenaam weigerde categorisch. Aangezien de spanningen toenamen en vader onaangenaam werd in uitingen en gedrag hebben de kinderen de zaak laten rusten.
Begin september 2011 is het onroerend goed verkocht. De kinderen werden geconfronteerd met een akte van berusting opgesteld en toegestuurd door de verkopende notaris.
Kinderen besloten deze akte niet te tekenen. Kinderen besloten vragen te stellen aan de notaris die dossier van erflater beheert. Deze notaris weigert elke medewerking, weigert een afschrift van het geldende testament. Kinderen weten inmiddels dat ll testament uit 1997 handmatig door erflater is gewijzigd in 1998 ten overstaan van de voorgaande notaris. De verkopende notaris heeft de opbrengst op derden rekening van de huidige het dossier beherende notaris gestort. Deze notaris heeft 180000 euro uitgekeerd aan executeur. Er is nog meer geld gelet op de verklaring van erfrecht die aan kinderen gestuurd is met verzoek te tekenen. Inmiddels is ook bekend dat executeur in 1998, 2003 en in 2011 bij notaris is geweest die dossier van erflater beheert. Tevens is bekend dat een levensverzekering is uitgekeerd in 2006. Hoe krijgen wij als kinderen de laatste wens van onze moeder boven tafel? Het is duidelijk dat onze vader met notaris onder 1 hoedje vals speelt. Er is onder de tafel met geld geschoven naar de notaris. Is de overdracht van he thuis wel rechtsgeldig als de kinderen erfgenamen daar geen toestemming voor hebben gegeven. De boedel is immers benadeeld door verkoop van de woning. Hoe kunnen wij openheid van zaken verkrijgen tav het dossier van de erflater?
Graag zo uitgebreid mogelijk advies.
Antwoord:

Deze vraag is al eens gesteld en heb ik al beantwoord.

Voor het gemak van anderen, hieronder nogmaals het antwoord.

====================================

Geachte heer, mevrouw,

Ik kan u uitgebreid antwoord geven, maar dan moet ik inzage hebben in alle relevante documenten. Bovendien zal ik u dan ook de kosten van het advies in rekening brengen. Die kosten worden op uur-basis berekent en ik zal u dan een opdrachtbevestiging moeten laten tekenen en een eerste storting voor de te maken kosten.

Of ik geef u kort een indruk waar u eventueel uw verhaal kunt doen zonder dat hier direct (hoge) kosten aan verbonden zijn.

Ik kies er nu voor om dat laatste te doen. Mocht u echter uitgebreid antwoord wensen (tegen betaling zoals beschreven) dan kunt u contact opnemen met Huenges Wajer & Joosten notarissen te Maastricht. (Contact gegevens hieronder).

U kunt uw klacht over de werkwijze van de notaris onder de aandacht brengen van de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB). De contact gegevens treft u op internet aan. De KNB bemiddelt echter alleen tussen u en de notaris en kan geen sancties opleggen.

Ook kunt u een formele klacht indienen bij de Kamer van Toezicht. (De KNB kan u het adres geven van de Kamer waaronder de notaris valt). De Kamer zal uw klacht in behandeling nemen en kan wel sancties opleggen. Maar het gaat dan om tucht maatregelen tegen de notaris omdat hij of zij het werk slecht heeft gedaan.

De KNB noch de Kamer kan u een schadevergoeding toekennen. Daarvoor zult u (middels een advocaat) een zogeheten civiele procedure moeten starten bij de rechtbank tegen de notaris.

De KNB en de Kamer zijn beiden kostenloos en u bent niet verplicht een advocaat in te schakelen. Daardoor zijn beide procedures laag-drempelig.

Mocht u meer informatie wensen, dan verstrek ik u die graag.
Houdt u er wel rekening mee dat ik u dan de kosten (op uur-basis) in rekening zal brengen ?

Met vriendelijke groet,

Mr Ernst Loendersloot
kandidaat notaris te Maastricht

Website kantoor:
http://www.hwj-notarissen.nl

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Recht op een gewaarmerkt kopie testament?:

Mensen met Schizofrenie
      [Gesteld in Psychiatrie]
2007-04-16 18:40:15
2 e vraag vernietigen nederlands testament
      [Gesteld in Notaris-Friesland]
2008-10-15 18:29:00
Onzorgvuldigheid of verkeerde testament?
      [Gesteld in Notaris-Limburg]
2010-08-24 16:37:11
Woonland Belgie ww uitkering Nederland.
      [Gesteld in Europees recht]
2011-01-27 12:25:31
erfgenamen recht op afschrift geldende testament?
      [Gesteld in Notaris-Friesland]
2012-06-10 14:54:05

Gemiddelde score Notaris-Limburg: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

 • Ron Jedema
  9.3
 • Ad Appel
  9.0
 • Anita
  9.0
 • Totalen:

  Vragen:  258139
  Beheerders:  1029

  Gemiddelden:

  Reeds beantwoord:  99 %
  Reactiesnelheid:  172 uur
  Waardering:  7.9
Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+