Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Onderwijs » Basisonderwijs
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Basisonderwijs en krijg online een antwoord van de specialist in Basisonderwijs

Zelf een vraag over Basisonderwijs? Klik hier.
Meer vragen over Basisonderwijs.

Beheerder worden?

De rubriek Basisonderwijs heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Basisonderwijs Klik hier.

RSS over BasisonderwijsVragen over Basisonderwijs via RSS. Klik hier.
RSS over Basisonderwijs op jouw website?Vragen over Basisonderwijs op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over BasisonderwijsVragen over Basisonderwijs via E-mail. Klik hier.

Kind voor 2e keer overplaatsen?

[Gesteld op: 18-06-2012]

Toelichting:
Mijn dochter wordt in december 7, Een lief en zorgzaam kind, ligt heel erg goed in de groep staat ook in haar rapport dat ze zo vriendelijk en sociaal is, dat het zo gezellig is met haar in de klas. Wordt via een mail de klassen indeling bekend gemaakt vrijdagochtend, en wordt dit ook zomaar even in de klas meedegedeeld aan mijn dochter dat ze naar een andere klas wordt overgeplaatst, met nog 2 uit de klas.
Mijn dochter is vorig jaar ook al een half jaar overgeplaatst naar een andere groep met 4 anderen, omdat zij plaats moesten maken voor andere kinderen. En na dat half jaar zijn ze uiteindelijk weer teruggeplaatst in de klas. Mijn dochter heeft dit ondergaan maar ze was ontzettend blij dat ze weer terug was in haar vetrouwde klas. Nu wordt ze dus zonder overleg zo overgeplaats naar een ander klas met nog 2 andere kinderen. Ik ben hier helemaal van overstuur mijn kind heeft het zo erg naar haar zin. Kunnen ze dit zomaar doen? En er wordt niks overlegd, heb die donderdagavond nog een 10 min gesprek gehad zonder dat er wat werd gezegd en de volgend ochtend wordt het mijn dochter meegedeeld. Ze zei mama ik moet zomaar naar een ander klas en dat vind ik helemaal niet leuk dat gaat mij door merg en been. En toen ze in der bedje lag zei ze mama als ik heel erg lief ben misschien mag ik dan wel in deze klas blijven.
Dit kunnen ze toch niet zomaar doen en dit allemaal in anderhalf jaar tijd? De anderen kinderen ziiten al 2,5 jaar relaxed in de klas en nu is mijn kind weer de pineut
Antwoord:
Ik kan me heel goed voorstellen dat u van slag bent van dit nieuws. Ik vind het ook een onbegrijpelijke keuze van de directie. Uw dochter is al eerder overgeplaatst en het lijkt mij niet eerlijk als zij nu nog een keer de pineut is. Daarbij is nu ook het welzijn van uw kind in het geding. Zij krijgt nu het idee dat ze iets fout doet, waardoor ze telkens wordt overgeplaatst.
Het lijkt mij verstandig dat u met de directie gaat praten en aangeeft dat u het niet eens bent met de keuze uw dochter over te plaatsen. Geef daarbij aan dat ze al eerder overgeplaatst is en dat dit haar sociaal-emotionele ontwikkeling niet ten goede komt. Haar leerresultaten lijken er nog niet onder te leiden, maar dit is natuurlijk niet uit te sluiten nu ze een tweede keer is overgeplaatst.
De school heeft helaas wel de uiterlijke beslissing. Mocht de directie de beslissing niet veranderen, dan is het belangrijk dat u uw dochter duidelijk maakt dat de overplaatsing niet komt doordat ze niet goed werkt of lief genoeg is. Hoewel het waarschijnlijk geen willekeurige keus is geweest (uw dochter is juist evenwichtig genoeg om zo'n overplaatsing aan te kunnen) kunt u dit wel  zo aan haar overbrengen. Als ze weet dat het juist door haar goede gedrag komt, zou ze dit negatief kunnen veranderen en dat is natuurlijk ook niet de bedoeling.

Ik wens u heel veel sterkte in deze situatie en hoop dat een gesprek met de directie wat oplevert. Ik vind hun keuze echt onverantwoordelijk.

Met vriendelijke groeten, Tirza van der Meyden
Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl

Subrubrieken binnen de rubriek Basisonderwijs:
Lesmateriaal


Gerelateerde vragen aan Kind voor 2e keer overplaatsen?:

Trainingsschema?
      [Gesteld in Fitness]
2009-01-08 15:17:05
Ik heb een fitnessschema hoe veel val ik af?
      [Gesteld in Fitness]
2009-12-18 11:02:47
Lichaam verpest door eetstoornis..wat nu?
      [Gesteld in Fitness]
2010-07-25 18:50:05
Help ik ben zo'n beetje al mijn spiermassa kwijt!
      [Gesteld in Fitness]
2010-03-08 14:26:55
Buikspieren, borstpieren, armspieren
      [Gesteld in Fitness]
2010-06-25 21:13:26

Gemiddelde score Basisonderwijs: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

 • Ron Jedema
  9.3
 • Ad Appel
  9.0
 • Anita
  9.0
 • Totalen:

  Vragen:  258155
  Beheerders:  1029

  Gemiddelden:

  Reeds beantwoord:  99 %
  Reactiesnelheid:  172 uur
  Waardering:  7.9
Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+