Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Personeel & Organisatie » Personeel & Organisatie-Noord Holland
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Personeel & Organisatie-Noord Holland en krijg online een antwoord van de specialist in Personeel & Organisatie-Noord Holland

Zelf een vraag over Personeel & Organisatie-Noord Holland? Klik hier.
Meer vragen over Personeel & Organisatie-Noord Holland.
De huidige beheerder van de rubriek Personeel & Organisatie-Noord Holland:
Naam: Martin van den Berg
Bedrijf: Buro paraplu
Reactiesnelheid: 28 uur
Waardering: 8.6 (van max. 10)
Meer informatie over Martin van den Berg vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Personeel & Organisatie-Noord HollandVragen over Personeel & Organisatie-Noord Holland via RSS. Klik hier.
RSS over Personeel & Organisatie-Noord Holland op jouw website?Vragen over Personeel & Organisatie-Noord Holland op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Personeel & Organisatie-Noord HollandVragen over Personeel & Organisatie-Noord Holland via E-mail. Klik hier.

Van 4 dagen naar 5 dagen

[Gesteld op: 13-06-2012]

Toelichting:
Ik ben al 10 jaar in vaste dienst. Werk 23 uur, verdeeld over 4 dagen. Nu moet ik naar een andere locatie en wil de werkgever dat ik mijn uren ga verdelen over 5 dagen. Als ik dit niet doe ga ik in het aantal uren achteruit, dan kan het wel over 4 dagen verdeeld worden. Mag mijn contract zomaar veranderd worden? Of sta ik in mijn recht als ik 4 dagen wil blijven werken met hetzelfde aantal uren? Graag uw advies.
Antwoord:
Beste vraagsteller,

In dit soort gevallen is het altijd de vraag wat de situatie precies is en wat er van beide partijen verwacht mag worden in die situatie. 

Eerste vraag is waarom u naar een andere locatie wordt overgeplaatst? Als er sprake is van bedrijfseconomische redenen of sluiting van de vestiging, dan heeft de werkgever veel rechten, omdat hij u alsnog behoudt van een baan aanbied, maar dat het misschien minder goed aansluit bij de wensen. Als u zomaar wordt overgeplaatst, omdat dat nu eenmaal zo uitkomt (kan ik me niet voorstellen) heeft de werkgever minder rechten en zal hij meer rekening moeten houden met uw belang.

Uiteindelijk komt het er wel op neer dat u recht heeft op uw contract en uw uren, maar ook van u mag flexibiliteit worden verwacht bij een verandering van omstandigheden. Er is dan ook sprake van een afweging van belangen van partijen en afhankelijk van de situatie en de motivatie van ieder der partijen zal het recht van de een sterker zijn dan van de ander. Belangrijk is om te onthouden dat er in geval van bedrijfseconomische problemen of van een zwaarwegend bedrijfsbelang van de werkgever hij meer rechten heeft en u eerder zult moeten inschikken. 

Een mooi voorbeeld in deze vind ik altijd bij het schoonmaakbedrijf waar dit soort situaties regelmatig voorkomt. Als gevolg van een wisseling van het schoonmaakcontract, waarbij de medewerker niet door de overnemende partij wordt overgenomen, moet de medewerker binnen het bedrijf worden herplaatst. In veel gevallen zijn dan niet dezelfde uren en tijden beschikbaar en zal de medewerker dus anders moeten worden ingedeeld. Vaak houdt dit ook meer reistijd en verschillende werklocaties in. Voor zowel werkgever als werknemer geen ideale situatie, maar vaak kan het niet anders worden opgelost. Mogelijk dat er hier ook sprake is van een dergelijke situatie.

Mocht u nog vragen hebben of aanvullende informatie, laat het mij dan weten, dan zal ik hier alsnog op reageren.

Met vriendelijke groet,


Thea Thibaudier-Zondervan
Thizo HR
www.thizo.nl
Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Van 4 dagen naar 5 dagen:

geldt het recht van voorkoop bij bouwgrond
      [Gesteld in Notaris-Belgie]
2008-09-29 18:37:27
hoe krijg ik dunne benen en een patte buik ?
      [Gesteld in Kickboksen]
2009-06-25 17:35:32
Trainingsschema?
      [Gesteld in Fitness]
2009-01-08 15:17:05
Verjaring 20 of 30 jaar ????
      [Gesteld in Tuin]
2008-12-01 20:19:05
hond plast & poept soms in de zetel
      [Gesteld in Hondengedrag]
2013-08-22 10:27:02

Gemiddelde score Personeel & Organisatie-Noord Holland: 8.5 (13x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+