Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Mens & Maatschappij » Recht » Strafrecht » Strafrecht-Drenthe
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Strafrecht-Drenthe en krijg online een antwoord van de specialist in Strafrecht-Drenthe

Zelf een vraag over Strafrecht-Drenthe? Klik hier.
Meer vragen over Strafrecht-Drenthe.
De huidige beheerder van de rubriek Strafrecht-Drenthe:
Naam: Mr. Mathieu van Linde, strafrechtadvocaat
Bedrijf: Eckert van linde van der zee advocaten
Reactiesnelheid: 9 uur
Waardering: 8.3 (van max. 10)
Meer informatie over Mr. Mathieu van Linde, strafrechtadvocaat vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Strafrecht-DrentheVragen over Strafrecht-Drenthe via RSS. Klik hier.
RSS over Strafrecht-Drenthe op jouw website?Vragen over Strafrecht-Drenthe op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Strafrecht-DrentheVragen over Strafrecht-Drenthe via E-mail. Klik hier.

Aanklacht geseponeerd wegens gebrek aan bewijs.

[Gesteld op: 08-06-2012]

Toelichting:
Via het arrondissementsparket te Assen heb ik bericht ontvangen dat een tweetal aanklachten tegen mij wegens belaging zijn geseponeerd wegens gebrek aan bewijs.
Uiteraard is dit voor mij een hele opluchting, daar dit wel enige stress met zich meebracht. De aanklacht is ingediend door mijn exvriendin die zich gestalkt en belaagd zou voelen door mij. Het vreemde is dat ik enkele vragen omtrent stalking heb gehad, hier ook als verdachte in ben gehoord maar dat dus op dit sepot bericht staat dat er sprake is van belaging. Zit hier verschil tussen?
Tevens staat er een periode van 20 mei tot 31 oktober. het vreemde is eveneens dat op 26-27-28-29 ei door haar juist contact naar mij toe is gelegd, dit ivm verjaardag, verhuizing, studie, thuissituatie van haar etc. mede daarom vind ik het vreemd als destijds ik haar al belaagd zou hebben. Vanaf 3 juni is de relatie gestopt, daarvoor dus nog normaal in omgang.
Daarbij vraag ik me af in hoeveere dit spot betekent dat er een valse aangifte is gedaan tegen mij. Mede gevoed dus door de data, alsmede enkele vragen die ik heb dienen te beantwoorden. Bijv de schade toegebracht aan een auto van haar moeder, of ik hier meer van wist. let wel, ben er niet van beschuldigd in aanklacht maar moest wel de vraag aanhoren of ik hier meer van wist. Wat ik overigens niet weet.
Los overigens van de vele leugens die betreffende persoon richting 3n over mij vertelt ( ik zou vreemdgaan, ik hou haar bedreigt hebben met glas, haar broer meld dat ik haar fysiek iets zou aangedaan hebben, dit zijn allemaal leugens)
Is het raadzaam middels een eventuele tegenaaklacht terug te reageren, dit inzake smaad en laster? Mijn verstsnd zxegt de zaak te laten rusten nu, echter krijg ik een zeer nate smaak in dem mond omtrent hun gedrag en verhalen en wens dit eigenlijk ook te stoppen.
Antwoord:
De officiële naam (kwalificatie) in de wet voor stalking is "belaging". Het is is precies hetzelfde.

Het feit dat de zaak geseponeerd is wegens onvoldoende wettig bewijs betekent niet dat de aangifte vals is. Overigens beantwoord ik geen vragen meer over smaad of laster (zie policy). Wat overigens niet wegneemt dat het mij - zoals u zelf al suggereert - verstandig lijkt om de zaak te laten rusten.
 
Reactie vraagsteller:
Geachte heer van Linde,
Hartelijk dank voor uw snelle en korte heldere reactie cq uitleg. Zo ben ik zelf ook weer iets te weten gekomen inzake bepaalde termen.
Wat betreft uw raad/advies om het te laten rusten, dit is ook hetgeen is ik het liefst zou willen.
Echter heb ik het idee dat betreffende persoon ( eigenlijk personen) hun verhalen blijven rondvertellen. Nu haar aanklacht word geseponeerd, vrees ik dat ze verder zullen zoeken om juist mij te dwarsbomen, mede om haar angst voor mij weg te zetten.
Hun angst zit ( mijn inziens) in het feit dat ik een aantal van hun leugens heb doorzien, zoals eht vermeend sexueel misbruik van haar vader, de familie zou hen gedwarsboomd hebben en financieel benadeeld en een vorig exvriendje zou haar emotieneel beschandigd hebben ( vreemdgaan, hij zou narcistisch gedrag vertonen etc) Bij een gesprek na de split heb ik haar dit eens gevraagd, dit gesprek ontstaat op haar initiatief waarbij ze naar mij toekwam, maar ik juist door haar familie en exvriendje was ingelicht inzake hun leugens.

Ik besef al te goed dat ik boven hun verhalen en beleving moet staan. Door het seponeren heb ik het idee dat ik mijn 'gelijk'wel haal daar ik de feiten kan reproduceren en grotedeneels ook kan documenteren, bv mail.chat/sms contact destijds alsmede verkalringen van anderen.
Dat lukt deels, echter bemerk ik indirect via derden dat ik nog steeds 'onderwerp van geprek' ben zoals
- de verhalen omtrent mijn vermeend vreemdgaan ( mijn ex heeft mij hier eens van beschudligd tijdens relatie , maar dit was gelogen, haar aantijging was in een kroeg waar anderen bijstonden en kunnen dit beamen)
-de vermeende mishandeling richting haar ( juist zij heeft ooit mij een keer aangevallen en keel dichtgeknepen)
-vermeende bedreiging (Juist haar moeder bedreigde mij een glas toe te gooien, evenals haar moeder vriend mij 'een les 'zou leren)
-mijn ex aan derden vertelde dat de poltie had gemeld dat zij mij mochten aanpakken indien ik hun zou belagen en er verder geen getuigen bij waren. Navraag bij de politie ( tijdens mijn verhoor) leverde op dat dit nimmer door het korps aldaar haar geadviseerd is.
Ik besef dat dit geen aanklcht waard is, maar heb dus mijn grote twijfels of juist zij zich zullen houden aan de uitspraak. En vraag ik me af hoelang ik hierboven kan en zelfs moet staan.
 
Antwoord Beheerder:
Geen juridisch advies, wel een tip: Niets doen, negeren en het waait uiteindelijk vanzelf over.
Beantwoord door:
mr. Mathieu van Linde, strafrechtadvocaat
profielpagina


Gerelateerde vragen aan Aanklacht geseponeerd wegens gebrek aan bewijs.:

autoverzekering met belgisch rijbewijs
      [Gesteld in Autoverzekering]
2007-10-17 15:08:05
Bedrijf verkopen,maar verhuurder wil niet meewerke
      [Gesteld in Zakelijke Dienstverlening]
2012-03-27 21:45:55
Kan een Roemeem auto verzekeren ?
      [Gesteld in Autoverzekering]
2007-11-22 19:02:31
auto verzekering afsluiten met een buit rijbewijs
      [Gesteld in Autoverzekering]
2008-05-29 17:35:53
Mag de knvb een belgisch stadionverbod overnemen?
      [Gesteld in Sportrecht]
2014-01-23 02:59:16

Gemiddelde score Strafrecht-Drenthe: 7.7 (58x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+