Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version française: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versión española : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Uiterlijk » Plastische Chirurgie
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Plastische Chirurgie en krijg online een antwoord van de specialist in Plastische Chirurgie

Zelf een vraag over Plastische Chirurgie? Klik hier.
Meer vragen over Plastische Chirurgie.
De huidige beheerder van de rubriek Plastische Chirurgie:
Naam: Diana Gabriels Verweijen
Bedrijf: Praktijk gabriels
Reactiesnelheid: 82 uur
Waardering: 7.4 (van max. 10)
Meer informatie over Diana Gabriels Verweijen vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Plastische ChirurgieVragen over Plastische Chirurgie via RSS. Klik hier.
RSS over Plastische Chirurgie op jouw website?Vragen over Plastische Chirurgie op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Plastische ChirurgieVragen over Plastische Chirurgie via E-mail. Klik hier.

risico's bilvergroting

[Gesteld op: 28-02-2008]

Toelichting:
Het valt me op dat mensen hier gelijk worden doorverwezen of worden uitgenodigd voor een consult?? wat heeft dan het nut van deze site nog??? Het lijkt me stug dat u geen algemene info kan geven over een bilvergroting operatie en de risico's daarvan. Een afspraak voor een consult had ik zelf ook kunnen bedenken. Beetje jammer dit ik had gehoopt op 'nuttige bruikbare' informatie. Als u dan zo objectief bent kunt u mij ook via de site de ups en downs van zo een ingreep vertellen.


Toelichting:
Ik ben een meisje van 23 jaar en ben inprincipe erg tevreden met mezelf. Mijn grootste probleem en onzekerheid zijn mijn billen. Ik heb gewoon geen billen. Ik schaam me hier echt voor en raak hier ook onzeker door. Ik hoef geen jlo kont absoluut niet ik wil het niet eens. Ik wil gewoon mooie billen. Ik ben erg bang voor de risico's ? Wat zijn de mogelijkheden? Ik heb begrepen dat deze ingreep in nederland niet vaak word gedaan maar ik wil niet naar het buitenland? Kan iemand mij meer vertellen?


Antwoord:
Voor informatie hierover kan ik je uitnodigen voor een consult bij dr. Martin Janssen. Bijvoorbeeld aanstaande zaterdag zou dat kunnen in Rotterdam.
Hij kan dan kijken wat precies gedaan kan worden en uitleggen hoe en wat.

Zonder dat hij gezien heeft wat er precies gedaan moet worden is het heel moeilijk om informatie te geven.

Als je langs wilt komen kan je bellen naar 010-4955250.


Beantwoord door:
Diana Gabriels Verweijen
profielpagina
Antwoord:
Bilvergroting
Wat is een bilvergroting?
Bilvergroting is een procedure voor esthetische chirurgie waarmee de grootte en de vorm van billen veranderd kunnen worden. De ingreep wordt vooral uitgevoerd bij vrouwen en mannen die vinden dat zij te kleine of te platte billen hebben.

Een zacht en natuurlijk aanvoelend implantaat vergroot het volume en zorgt voor een steviger, natuurlijk uiterlijk van de billen. Uw arts kan u tijdens een consult nog meer vertellen over de mogelijkheden van een bilvergroting en of een billift in uw specifieke situatie het gewenste resultaat oplevert.

Billen bestaan uit vetweefsel, bloedvaten, zenuwen en spieren, bedekt door huid. De vorm van billen wordt vooral bepaald door de elasticiteit van de huid en de verhouding tussen vetweefsel en huidweefsel. Jonge billen zijn stevig.

In de loop der jaren kunnen door de zwaartekracht en de vermindering van huidelasticiteit de billen gaan hangen. Ook zwangerschap en gewichtsverlies kunnen van invloed op de vorm van billen.

Tevens kan er een huidoverschot ontstaan in de bil en de beenplooi. Wanneer het volume van de billen voldoende is maar veel huidoverschot aanwezig is, kan er een billift worden verricht. Hierbij ontstaat er een vrij lang litteken achterop de rug in de onderbroekslijn.

Implantaten (alle implantaten hebben 10 jaar garantie op lekkage)
Er zijn tegenwoordig meerdere implantaten beschikbaar die bij een bilvergroting gebruikt kunnen worden. De implantaten verschillen qua grootte, maar ook qua oppervlak, vulling en vorm. De keuze van het juiste implantaat is sterk persoonsgebonden.

Elk implantaat bestaat uit een omhulsel met stugge siliconengel. Dit omhulsel kan een ruw of een glad oppervlak hebben. Bij het inbrengen van een lichaamsvreemd weefsel, zoals een bilimplantaat, vormt het lichaam een kapsel rond dit weefsel. Bij het inbrengen van bilimplantaten trekt dit kapsel soms samen, waardoor randen en plooien zichtbaar kunnen worden. In zeldzame gevallen kan het harde en pijnlijke billen veroorzaken. De kans op het ontstaan hiervan is rond de 5%.

Bij een ruw oppervlak is een zekere ingroei van weefsel mogelijk, waardoor de kans op samentrekking van het kapsel geringer is. Het siliconenomhulsel wordt gevuld met een hoogcohesieve gel, siliconengel die niet kan lekken. Een implantaat gevuld met siliconengel geeft het meest natuurlijke resultaat. De vorm van de implantaten is rond of anatomisch.

Niet alleen over het soort implantaat, maar ook over de grootte van het implantaat zult u samen met uw arts een beslissing moeten nemen. Het meest natuurlijke resultaat krijgt u door uw nieuwe billen een natuurlijk geheel te laten vormen met uw lichaam. Wanneer u echter totaal natuurlijke billen wenst, moet u deze ingreep niet laten verrichten.

De grootte van het implantaat wordt beperkt door de elasticiteit van uw huid en de hoeveelheid spierweefsel. Implantaten die eigenlijk te groot zijn voor de huid of het spierweefsel, kunnen zichtbaar of voelbaar blijven onder de huid. Dit geeft een onnatuurlijk effect en kan zelfs leiden tot ongewenste resultaten. Het litteken (ongeveer zes cm) zal in de meeste gevallen in de bilplooi komen; dit is de minst opvallende plaats.

Wanneer de huid met vetweefselbedekking minder dan twee cm dik is, adviseer ik om de bilimplantaten onder de bilspier te plaatsen. Deze ingreep is wel pijnlijker dan het plaatsen van het implantaat onder de huidvetlaag, maar kan dan wel tot een natuurlijker resultaat leiden.

Het consult
Voorafgaand aan elke behandeling vindt een uitgebreid informatiegesprek plaats met de plastisch chirurg in onze kliniek. Tijdens dit consult zal de plastisch chirurg vragen stellen over uw medische achtergrond en uw algemene fysieke gesteldheid. U dient uw plastisch chirurg zo uitgebreid en eerlijk mogelijk te informeren over uw wensen en uw verwachtingen. Alleen zó kan de chirurg aangeven wat wel en wat niet haalbaar is. Op basis van uw wensen en persoonlijke karakteristieken kiest u samen met uw chirurg het voor u meest geschikte implantaat.

De plastisch chirurg neemt de ingreep met u door en geeft aan welke resultaten kunnen worden verwacht. Tevens worden de mogelijke risico's en complicaties, die zelfs bij een veilige operatie als een bilvergroting kunnen optreden, met u besproken.

Risico’s zijn een bloeding of een infectie, kapsel- en plooirandvorming. Treedt er een infectie op, dan zal de prothese operatief verwijderd moeten worden. Er kan enkele maanden later een hersteloperatie plaatsvinden. De kosten hiervoor worden niet vergoed; deze zijn voor u.

De ingreep
Voor een bilvergroting wordt u gedurende een dag opgenomen in onze kliniek. Wanneer het implantaat onder de bilspier zal worden geplaatst, volgt een overnachting in de kliniek. De ingreep vindt plaats onder narcose.

Een implantaat kan ingebracht worden via een sneetje in de bilplooi, zodat er na de operatie een minimaal, nauwelijks zichtbaar litteken overblijft. Het implantaat wordt hierna onder het vet/huidweefsel of onder de bilspier geplaatst. De randen van het implantaat kunt u voelen wanneer u een dunne huidvetweefsellaag hebt.

Plaatsing onder de bilspier heeft als voordeel dat er minder kans op kapselsamentrekking is. Nadeel is dat het herstel na de ingreep langer duurt en pijnlijker is. De exacte plaatsing van het implantaat is overigens ook één van de thema's die de plastisch chirurg met u zal bespreken tijdens het consult.

Na de ingreep wordt het sneetje met oplosbare hechtingen gesloten. Tevens wordt in enkele gevallen bij elke bil een dun slangetje aangebracht om het wondvocht af te voeren, maar meestal is dat niet nodig.

Na de ingreep
Direct na de ingreep blijft u onder controle van de medische staf in de kliniek. Wanneer u bijkomt uit de narcose kunt u zich slap en moe voelen. De reacties op de narcose verschillen per individu.

Tot het moment waarop u de kliniek verlaat, wordt u begeleid door een verpleegkundige, een anesthesist en uw plastisch chirurg. U kunt na de operatie wat pijn hebben als gevolg van zwelling van het behandelde gebied, en lichte bloeduitstortingen. Voor dit ongemak volstaat vaak een lichte pijnstiller als Paracetamol.

Uw billen zullen een gespannen gevoel geven tot het moment waarop de huid zich heeft aangepast aan de nieuwe bilomvang. U zult gedurende zes weken dag en nacht een step-in onderbroek moeten dragen, die de nieuwe vorm van uw billen ondersteunt en de zwelling tegengaat.

Wij raden u aan om een aantal dagen rust te houden na de ingreep. Hierna kunt u uw dagelijkse bezigheden weer oppakken. Toch verdient het aanbeveling om hevige inspanning, zowel geestelijk als lichamelijk, gedurende enkele weken te vermijden. Wanneer er in de eerste drie maanden veel trekkracht komt op het litteken, kan dit wat breder worden. Uw plastisch chirurg zal u enkele specifieke adviezen geven over hoe u het beste kunt werken aan een voorspoedig herstel in uw persoonlijke situatie.

Na de ingreep mag u de eerste zes weken de implantaten niet belasten. U dient bij het zitten in een stoel rechtop te zitten en dus niet onderuitgezakt. De eerste tijd kunt u dus ook niet slapen op uw rug, maar wel in zijligging of op de buik.

De relatie met uw plastisch chirurg en de medewerkers van onze kliniek eindigt niet na de ingreep. Na één week komt u voor controle naar de kliniek en zullen eventuele resterende knoopjes van de oplosbare hechtingen worden verwijderd. Hierna komt u nog enkele keren terug voor controle.

Als u extra informatie wilt na de behandeling, dan kunt u vanzelfsprekend altijd contact met ons opnemen.

Het resultaat
Een bilvergroting is een chirurgische ingreep. Het resultaat is niet direct na de behandeling te zien. De zwelling zal moeten afnemen en het weefsel (en eventueel de bilspier) moet zich aanpassen aan de nieuwe vorm.

Na ongeveer drie maanden hebt u een goed zicht op het uiteindelijke resultaat. Het gevoel in uw billen kan een aantal weken anders zijn. Dit varieert per persoon. Het litteken zal enkele maanden rood zijn. Hierna zal dit meer en meer de kleur van de huid aannemen en minder zichtbaar worden
Bilvergroting
Wat is een bilvergroting?
Bilvergroting is een procedure voor esthetische chirurgie waarmee de grootte en de vorm van billen veranderd kunnen worden. De ingreep wordt vooral uitgevoerd bij vrouwen en mannen die vinden dat zij te kleine of te platte billen hebben.

Een zacht en natuurlijk aanvoelend implantaat vergroot het volume en zorgt voor een steviger, natuurlijk uiterlijk van de billen. Uw arts kan u tijdens een consult nog meer vertellen over de mogelijkheden van een bilvergroting en of een billift in uw specifieke situatie het gewenste resultaat oplevert.

Billen bestaan uit vetweefsel, bloedvaten, zenuwen en spieren, bedekt door huid. De vorm van billen wordt vooral bepaald door de elasticiteit van de huid en de verhouding tussen vetweefsel en huidweefsel. Jonge billen zijn stevig.

In de loop der jaren kunnen door de zwaartekracht en de vermindering van huidelasticiteit de billen gaan hangen. Ook zwangerschap en gewichtsverlies kunnen van invloed op de vorm van billen.

Tevens kan er een huidoverschot ontstaan in de bil en de beenplooi. Wanneer het volume van de billen voldoende is maar veel huidoverschot aanwezig is, kan er een billift worden verricht. Hierbij ontstaat er een vrij lang litteken achterop de rug in de onderbroekslijn.

Implantaten (alle implantaten hebben 10 jaar garantie op lekkage)
Er zijn tegenwoordig meerdere implantaten beschikbaar die bij een bilvergroting gebruikt kunnen worden. De implantaten verschillen qua grootte, maar ook qua oppervlak, vulling en vorm. De keuze van het juiste implantaat is sterk persoonsgebonden.

Elk implantaat bestaat uit een omhulsel met stugge siliconengel. Dit omhulsel kan een ruw of een glad oppervlak hebben. Bij het inbrengen van een lichaamsvreemd weefsel, zoals een bilimplantaat, vormt het lichaam een kapsel rond dit weefsel. Bij het inbrengen van bilimplantaten trekt dit kapsel soms samen, waardoor randen en plooien zichtbaar kunnen worden. In zeldzame gevallen kan het harde en pijnlijke billen veroorzaken. De kans op het ontstaan hiervan is rond de 5%.

Bij een ruw oppervlak is een zekere ingroei van weefsel mogelijk, waardoor de kans op samentrekking van het kapsel geringer is. Het siliconenomhulsel wordt gevuld met een hoogcohesieve gel, siliconengel die niet kan lekken. Een implantaat gevuld met siliconengel geeft het meest natuurlijke resultaat. De vorm van de implantaten is rond of anatomisch.

Niet alleen over het soort implantaat, maar ook over de grootte van het implantaat zult u samen met uw arts een beslissing moeten nemen. Het meest natuurlijke resultaat krijgt u door uw nieuwe billen een natuurlijk geheel te laten vormen met uw lichaam. Wanneer u echter totaal natuurlijke billen wenst, moet u deze ingreep niet laten verrichten.

De grootte van het implantaat wordt beperkt door de elasticiteit van uw huid en de hoeveelheid spierweefsel. Implantaten die eigenlijk te groot zijn voor de huid of het spierweefsel, kunnen zichtbaar of voelbaar blijven onder de huid. Dit geeft een onnatuurlijk effect en kan zelfs leiden tot ongewenste resultaten. Het litteken (ongeveer zes cm) zal in de meeste gevallen in de bilplooi komen; dit is de minst opvallende plaats.

Wanneer de huid met vetweefselbedekking minder dan twee cm dik is, adviseer ik om de bilimplantaten onder de bilspier te plaatsen. Deze ingreep is wel pijnlijker dan het plaatsen van het implantaat onder de huidvetlaag, maar kan dan wel tot een natuurlijker resultaat leiden.

Het consult
Voorafgaand aan elke behandeling vindt een uitgebreid informatiegesprek plaats met de plastisch chirurg in onze kliniek. Tijdens dit consult zal de plastisch chirurg vragen stellen over uw medische achtergrond en uw algemene fysieke gesteldheid. U dient uw plastisch chirurg zo uitgebreid en eerlijk mogelijk te informeren over uw wensen en uw verwachtingen. Alleen zó kan de chirurg aangeven wat wel en wat niet haalbaar is. Op basis van uw wensen en persoonlijke karakteristieken kiest u samen met uw chirurg het voor u meest geschikte implantaat.

De plastisch chirurg neemt de ingreep met u door en geeft aan welke resultaten kunnen worden verwacht. Tevens worden de mogelijke risico's en complicaties, die zelfs bij een veilige operatie als een bilvergroting kunnen optreden, met u besproken.

Risico’s zijn een bloeding of een infectie, kapsel- en plooirandvorming. Treedt er een infectie op, dan zal de prothese operatief verwijderd moeten worden. Er kan enkele maanden later een hersteloperatie plaatsvinden. De kosten hiervoor worden niet vergoed; deze zijn voor u.

De ingreep
Voor een bilvergroting wordt u gedurende een dag opgenomen in onze kliniek. Wanneer het implantaat onder de bilspier zal worden geplaatst, volgt een overnachting in de kliniek. De ingreep vindt plaats onder narcose.

Een implantaat kan ingebracht worden via een sneetje in de bilplooi, zodat er na de operatie een minimaal, nauwelijks zichtbaar litteken overblijft. Het implantaat wordt hierna onder het vet/huidweefsel of onder de bilspier geplaatst. De randen van het implantaat kunt u voelen wanneer u een dunne huidvetweefsellaag hebt.

Plaatsing onder de bilspier heeft als voordeel dat er minder kans op kapselsamentrekking is. Nadeel is dat het herstel na de ingreep langer duurt en pijnlijker is. De exacte plaatsing van het implantaat is overigens ook één van de thema's die de plastisch chirurg met u zal bespreken tijdens het consult.

Na de ingreep wordt het sneetje met oplosbare hechtingen gesloten. Tevens wordt in enkele gevallen bij elke bil een dun slangetje aangebracht om het wondvocht af te voeren, maar meestal is dat niet nodig.

Na de ingreep
Direct na de ingreep blijft u onder controle van de medische staf in de kliniek. Wanneer u bijkomt uit de narcose kunt u zich slap en moe voelen. De reacties op de narcose verschillen per individu.

Tot het moment waarop u de kliniek verlaat, wordt u begeleid door een verpleegkundige, een anesthesist en uw plastisch chirurg. U kunt na de operatie wat pijn hebben als gevolg van zwelling van het behandelde gebied, en lichte bloeduitstortingen. Voor dit ongemak volstaat vaak een lichte pijnstiller als Paracetamol.

Uw billen zullen een gespannen gevoel geven tot het moment waarop de huid zich heeft aangepast aan de nieuwe bilomvang. U zult gedurende zes weken dag en nacht een step-in onderbroek moeten dragen, die de nieuwe vorm van uw billen ondersteunt en de zwelling tegengaat.

Wij raden u aan om een aantal dagen rust te houden na de ingreep. Hierna kunt u uw dagelijkse bezigheden weer oppakken. Toch verdient het aanbeveling om hevige inspanning, zowel geestelijk als lichamelijk, gedurende enkele weken te vermijden. Wanneer er in de eerste drie maanden veel trekkracht komt op het litteken, kan dit wat breder worden. Uw plastisch chirurg zal u enkele specifieke adviezen geven over hoe u het beste kunt werken aan een voorspoedig herstel in uw persoonlijke situatie.

Na de ingreep mag u de eerste zes weken de implantaten niet belasten. U dient bij het zitten in een stoel rechtop te zitten en dus niet onderuitgezakt. De eerste tijd kunt u dus ook niet slapen op uw rug, maar wel in zijligging of op de buik.

De relatie met uw plastisch chirurg en de medewerkers van onze kliniek eindigt niet na de ingreep. Na één week komt u voor controle naar de kliniek en zullen eventuele resterende knoopjes van de oplosbare hechtingen worden verwijderd. Hierna komt u nog enkele keren terug voor controle.

Als u extra informatie wilt na de behandeling, dan kunt u vanzelfsprekend altijd contact met ons opnemen.

Het resultaat
Een bilvergroting is een chirurgische ingreep. Het resultaat is niet direct na de behandeling te zien. De zwelling zal moeten afnemen en het weefsel (en eventueel de bilspier) moet zich aanpassen aan de nieuwe vorm.

Na ongeveer drie maanden hebt u een goed zicht op het uiteindelijke resultaat. Het gevoel in uw billen kan een aantal weken anders zijn. Dit varieert per persoon. Het litteken zal enkele maanden rood zijn. Hierna zal dit meer en meer de kleur van de huid aannemen en minder zichtbaar worden
Bilvergroting
Wat is een bilvergroting?
Bilvergroting is een procedure voor esthetische chirurgie waarmee de grootte en de vorm van billen veranderd kunnen worden. De ingreep wordt vooral uitgevoerd bij vrouwen en mannen die vinden dat zij te kleine of te platte billen hebben.

Een zacht en natuurlijk aanvoelend implantaat vergroot het volume en zorgt voor een steviger, natuurlijk uiterlijk van de billen. Uw arts kan u tijdens een consult nog meer vertellen over de mogelijkheden van een bilvergroting en of een billift in uw specifieke situatie het gewenste resultaat oplevert.

Billen bestaan uit vetweefsel, bloedvaten, zenuwen en spieren, bedekt door huid. De vorm van billen wordt vooral bepaald door de elasticiteit van de huid en de verhouding tussen vetweefsel en huidweefsel. Jonge billen zijn stevig.

In de loop der jaren kunnen door de zwaartekracht en de vermindering van huidelasticiteit de billen gaan hangen. Ook zwangerschap en gewichtsverlies kunnen van invloed op de vorm van billen.

Tevens kan er een huidoverschot ontstaan in de bil en de beenplooi. Wanneer het volume van de billen voldoende is maar veel huidoverschot aanwezig is, kan er een billift worden verricht. Hierbij ontstaat er een vrij lang litteken achterop de rug in de onderbroekslijn.

Implantaten (alle implantaten hebben 10 jaar garantie op lekkage)
Er zijn tegenwoordig meerdere implantaten beschikbaar die bij een bilvergroting gebruikt kunnen worden. De implantaten verschillen qua grootte, maar ook qua oppervlak, vulling en vorm. De keuze van het juiste implantaat is sterk persoonsgebonden.

Elk implantaat bestaat uit een omhulsel met stugge siliconengel. Dit omhulsel kan een ruw of een glad oppervlak hebben. Bij het inbrengen van een lichaamsvreemd weefsel, zoals een bilimplantaat, vormt het lichaam een kapsel rond dit weefsel. Bij het inbrengen van bilimplantaten trekt dit kapsel soms samen, waardoor randen en plooien zichtbaar kunnen worden. In zeldzame gevallen kan het harde en pijnlijke billen veroorzaken. De kans op het ontstaan hiervan is rond de 5%.

Bij een ruw oppervlak is een zekere ingroei van weefsel mogelijk, waardoor de kans op samentrekking van het kapsel geringer is. Het siliconenomhulsel wordt gevuld met een hoogcohesieve gel, siliconengel die niet kan lekken. Een implantaat gevuld met siliconengel geeft het meest natuurlijke resultaat. De vorm van de implantaten is rond of anatomisch.

Niet alleen over het soort implantaat, maar ook over de grootte van het implantaat zult u samen met uw arts een beslissing moeten nemen. Het meest natuurlijke resultaat krijgt u door uw nieuwe billen een natuurlijk geheel te laten vormen met uw lichaam. Wanneer u echter totaal natuurlijke billen wenst, moet u deze ingreep niet laten verrichten.

De grootte van het implantaat wordt beperkt door de elasticiteit van uw huid en de hoeveelheid spierweefsel. Implantaten die eigenlijk te groot zijn voor de huid of het spierweefsel, kunnen zichtbaar of voelbaar blijven onder de huid. Dit geeft een onnatuurlijk effect en kan zelfs leiden tot ongewenste resultaten. Het litteken (ongeveer zes cm) zal in de meeste gevallen in de bilplooi komen; dit is de minst opvallende plaats.

Wanneer de huid met vetweefselbedekking minder dan twee cm dik is, adviseer ik om de bilimplantaten onder de bilspier te plaatsen. Deze ingreep is wel pijnlijker dan het plaatsen van het implantaat onder de huidvetlaag, maar kan dan wel tot een natuurlijker resultaat leiden.

Het consult
Voorafgaand aan elke behandeling vindt een uitgebreid informatiegesprek plaats met de plastisch chirurg in onze kliniek. Tijdens dit consult zal de plastisch chirurg vragen stellen over uw medische achtergrond en uw algemene fysieke gesteldheid. U dient uw plastisch chirurg zo uitgebreid en eerlijk mogelijk te informeren over uw wensen en uw verwachtingen. Alleen zó kan de chirurg aangeven wat wel en wat niet haalbaar is. Op basis van uw wensen en persoonlijke karakteristieken kiest u samen met uw chirurg het voor u meest geschikte implantaat.

De plastisch chirurg neemt de ingreep met u door en geeft aan welke resultaten kunnen worden verwacht. Tevens worden de mogelijke risico's en complicaties, die zelfs bij een veilige operatie als een bilvergroting kunnen optreden, met u besproken.

Risico’s zijn een bloeding of een infectie, kapsel- en plooirandvorming. Treedt er een infectie op, dan zal de prothese operatief verwijderd moeten worden. Er kan enkele maanden later een hersteloperatie plaatsvinden. De kosten hiervoor worden niet vergoed; deze zijn voor u.

De ingreep
Voor een bilvergroting wordt u gedurende een dag opgenomen in onze kliniek. Wanneer het implantaat onder de bilspier zal worden geplaatst, volgt een overnachting in de kliniek. De ingreep vindt plaats onder narcose.

Een implantaat kan ingebracht worden via een sneetje in de bilplooi, zodat er na de operatie een minimaal, nauwelijks zichtbaar litteken overblijft. Het implantaat wordt hierna onder het vet/huidweefsel of onder de bilspier geplaatst. De randen van het implantaat kunt u voelen wanneer u een dunne huidvetweefsellaag hebt.

Plaatsing onder de bilspier heeft als voordeel dat er minder kans op kapselsamentrekking is. Nadeel is dat het herstel na de ingreep langer duurt en pijnlijker is. De exacte plaatsing van het implantaat is overigens ook één van de thema's die de plastisch chirurg met u zal bespreken tijdens het consult.

Na de ingreep wordt het sneetje met oplosbare hechtingen gesloten. Tevens wordt in enkele gevallen bij elke bil een dun slangetje aangebracht om het wondvocht af te voeren, maar meestal is dat niet nodig.

Na de ingreep
Direct na de ingreep blijft u onder controle van de medische staf in de kliniek. Wanneer u bijkomt uit de narcose kunt u zich slap en moe voelen. De reacties op de narcose verschillen per individu.

Tot het moment waarop u de kliniek verlaat, wordt u begeleid door een verpleegkundige, een anesthesist en uw plastisch chirurg. U kunt na de operatie wat pijn hebben als gevolg van zwelling van het behandelde gebied, en lichte bloeduitstortingen. Voor dit ongemak volstaat vaak een lichte pijnstiller als Paracetamol.

Uw billen zullen een gespannen gevoel geven tot het moment waarop de huid zich heeft aangepast aan de nieuwe bilomvang. U zult gedurende zes weken dag en nacht een step-in onderbroek moeten dragen, die de nieuwe vorm van uw billen ondersteunt en de zwelling tegengaat.

Wij raden u aan om een aantal dagen rust te houden na de ingreep. Hierna kunt u uw dagelijkse bezigheden weer oppakken. Toch verdient het aanbeveling om hevige inspanning, zowel geestelijk als lichamelijk, gedurende enkele weken te vermijden. Wanneer er in de eerste drie maanden veel trekkracht komt op het litteken, kan dit wat breder worden. Uw plastisch chirurg zal u enkele specifieke adviezen geven over hoe u het beste kunt werken aan een voorspoedig herstel in uw persoonlijke situatie.

Na de ingreep mag u de eerste zes weken de implantaten niet belasten. U dient bij het zitten in een stoel rechtop te zitten en dus niet onderuitgezakt. De eerste tijd kunt u dus ook niet slapen op uw rug, maar wel in zijligging of op de buik.

De relatie met uw plastisch chirurg en de medewerkers van onze kliniek eindigt niet na de ingreep. Na één week komt u voor controle naar de kliniek en zullen eventuele resterende knoopjes van de oplosbare hechtingen worden verwijderd. Hierna komt u nog enkele keren terug voor controle.

Als u extra informatie wilt na de behandeling, dan kunt u vanzelfsprekend altijd contact met ons opnemen.

Het resultaat
Een bilvergroting is een chirurgische ingreep. Het resultaat is niet direct na de behandeling te zien. De zwelling zal moeten afnemen en het weefsel (en eventueel de bilspier) moet zich aanpassen aan de nieuwe vorm.

Na ongeveer drie maanden hebt u een goed zicht op het uiteindelijke resultaat. Het gevoel in uw billen kan een aantal weken anders zijn. Dit varieert per persoon. Het litteken zal enkele maanden rood zijn. Hierna zal dit meer en meer de kleur van de huid aannemen en minder zichtbaar worden

met vriendelijke groet,

Diana

Beantwoord door:
Diana Gabriels Verweijen
profielpagina

Subrubrieken binnen de rubriek Plastische Chirurgie:
Borstvergroting
Facelift
Liposculpture
Liposuctie
Ooglidcorrectie
SchaamlipcorrectieGerelateerde vragen aan risico's bilvergroting:

graag ontvang ik meer info over schaamlipverkleing
      [Gesteld in Plastische Chirurgie]
2007-03-15 22:11:00
Pensioenregeling: wat zijn mijn rechten?
      [Gesteld in Pensioen]
2009-03-13 11:10:11
Eigen risico bij W.A. ?
      [Gesteld in Verzekeringen]
2009-04-20 15:55:57
Legionella in appartement wat lang niet is bewoond
      [Gesteld in Legionella]
2009-10-15 16:13:59
is er risico op legionella bij het spoelen van wc
      [Gesteld in Legionella]
2010-05-19 13:03:29

Gemiddelde score Plastische Chirurgie: 7.5 (645x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

 • Ron Jedema
  9.3
 • Ad Appel
  9.0
 • Anita
  9.0
 • Totalen:

  Vragen:  258148
  Beheerders:  1029

  Gemiddelden:

  Reeds beantwoord:  99 %
  Reactiesnelheid:  172 uur
  Waardering:  7.9
Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+