Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Kinderen & Tieners » Kinderbescherming
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Kinderbescherming en krijg online een antwoord van de specialist in Kinderbescherming

Zelf een vraag over Kinderbescherming? Klik hier.
Meer vragen over Kinderbescherming.
De huidige beheerder van de rubriek Kinderbescherming:
Naam: L.Koppenol
Bedrijf: Geen
Reactiesnelheid: 3 uur
Waardering: 4.0 (van max. 10)
Meer informatie over L.Koppenol vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over KinderbeschermingVragen over Kinderbescherming via RSS. Klik hier.
RSS over Kinderbescherming op jouw website?Vragen over Kinderbescherming op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over KinderbeschermingVragen over Kinderbescherming via E-mail. Klik hier.

Rechten ongehuwde vader

[Gesteld op: 03-06-2012]

Toelichting:
Mijn zwager is vader van drie meiden van 5.6 en 9 jaar die bij hun moeder wonen. Hij is erkend als vader maar is nooit getrouwd geweest of heeft geen samenlevingscontract met de moeder gehad. Zij is met de kinderen vertrokken en leeft in caravans, chalets en is al vaker op de vlucht geslagen voor schuldeisers e.d. Onlangs heeft zij nog enkele maanden in een opvanghuis voor daklozen gezeten. Nu zit ze weer in een caravan met de kinderen en een man. De meiden veranderen continu van school. De jongste twee hoeven volgens haar op vrijdag niet naar school. De oudste van 9 rijd nu iedere dag een half uur alleen op de fiets naar school. Mijn zwager heeft zelf met haar een afspraak dat hij ieder tweede weekend de kinderen heeft. Soms worden ze gebracht, soms moet hij ze halen. Hij heeft nu zelf een nieuwe lieve vriendin en een jong dochtertje van twee. Nu wil het geval dat de oudste dochter behoorlijk opstandig begint te worden tegen haar moeder. Zij ziet natuurlijk alles en begint het e.e.a. te begrijpen. Moeder steelt ook en doet waarschijnlijk andere zaken die het daglicht niet kunnen verdragen. De moeder heeft nu met haar vriend besloten dat de oudste dochter maar "moet oprotten naar haar vader." Mijn zwager wil haar graag hebben. Zijn vriendin zegt dan haar baan op. Mijn vraag is deze: welke rechten heeft mijn zwager en kan hij een vuist maken naar zijn ex? Kan hij de voogdij voor de kinderen opeisen? Als hij nu gerechtelijke stappen onderneemt is hij bang dat ze weer met de noorderzon vertrekt en dat hij zijn kinderen nooit meer ziet. Mijn vrouw en ik willen ook graag wat betekenen voor de meiden maar kunnen zo ook niets doen. Kunt u mij adviseren of kan ik ergens terecht met deze sistuatie? Regelmatig is de kleding die ze meekrijgen erg vies (poeponderbroeken e.d.) en zijn de meiden zelf ook allesbehalve fris.
Antwoord:

Het is een heel verhaal en ik zal een paar antwoorden ertussen zetten.

===============================================

Mijn zwager is vader van drie meiden van 5.6 en 9 jaar die bij hun moeder wonen. Hij is erkend als vader

===staat die juridische erkenning op papier??? Dwz. op geboorteaktes kinderen etc etc?

Heeft hij op papier gezag, verkregen door rechter? Neem maar even aan van niet. Dan is hij biologisch vader-verwekker tenminste? Of zijn ook kinderen van een andere vader ter sprake? 

 maar is nooit getrouwd geweest of heeft geen samenlevingscontract met de moeder gehad. Zij is met de kinderen vertrokken en leeft in caravans, chalets en is al vaker op de vlucht geslagen voor schuldeisers e.d. Onlangs heeft zij nog enkele maanden in een opvanghuis voor daklozen gezeten.

==M.a.w. "instanties" weten daar van?? Jeugdzorg, bedoel ik o.a.?? 

Nu zit ze weer in een caravan met de kinderen en een man. De meiden veranderen continu van school. De jongste twee hoeven volgens haar op vrijdag niet naar school. De oudste van 9 rijd nu iedere dag een half uur alleen op de fiets naar school. Mijn zwager heeft zelf met haar een afspraak dat hij ieder tweede weekend de kinderen heeft.

===Staat dat dan via de RECHTER in  een beschikking??

Is er een OUDERSCHAPSPLAN opgesteld??? (Kan hij verzoeken aan de rechter alleen dan moet hij eerst ook het beste naar een advokaat die daarin kan adviseren). 

Soms worden ze gebracht, soms moet hij ze halen. Hij heeft nu zelf een nieuwe lieve vriendin en een jong dochtertje van twee. Nu wil het geval dat de oudste dochter behoorlijk opstandig begint te worden tegen haar moeder. Zij ziet natuurlijk alles en begint het e.e.a. te begrijpen. Moeder steelt ook en doet waarschijnlijk andere zaken die het daglicht niet kunnen verdragen. De moeder heeft nu met haar vriend besloten dat de oudste dochter maar "moet oprotten naar haar vader."

===Is er bekend of onderzoek dan gedaan naar de betreffende ouder-moeder o.a. door bijvoorbeeld deskundige ggz o.a. en is dat door zwager aangegeven bij rechter en gemeld al deze zaken?  Lijkt me verstandig.....Hebben anderen dan niet aan de bel getrokken ?? 

Mijn zwager wil haar graag hebben. Zijn vriendin zegt dan haar baan op. Mijn vraag is deze: welke rechten heeft mijn zwager en kan hij een vuist maken naar zijn ex? Kan hij de voogdij voor de kinderen opeisen? Als hij nu gerechtelijke stappen onderneemt is hij bang dat ze weer met de noorderzon vertrekt en dat hij zijn kinderen nooit meer ziet. Mijn vrouw en ik willen ook graag wat betekenen voor de meiden maar kunnen zo ook niets doen.

===U kunt alleen wat doen als u als belanghebbende wordt gezien in procedures bijvoorbeeld. WEL kunt u melden welzeker in belang van kinderen, afgaande op hetgeen u HIER schrijft en meldt toch? 

Kunt u mij adviseren of kan ik ergens terecht met deze sistuatie? Regelmatig is de kleding die ze meekrijgen erg vies (poeponderbroeken e.d.) en zijn de meiden zelf ook allesbehalve fris

==Kortom en u geeft dat aan in verhaal met vraag om gezag te krijgen zal procedure moeten plaatsvinden doch melden zou ik zowiezo al......Uiteraard dient gemeld te worden wat er dan wordt gekonstateerd letterlijk uit waarneming en dat moet geen nattevingerwerk zijn of aannames. 

U kunt als u dat kindermishandeling vindt psychische twee dingen ook doen:

-aangifte ervan bij politie of melding

-melden bij het AMK in die regio.

-melden bij Jeugdzorg bijvoorbeeld verder.

---Deze moeder mankeert kennellijk wat ook wat Jeugdzorg wellicht al wist of weet m.a.w. dan dient zowiezo dat bekend te zijn en daar voorzichtig mee te worden omgesprongen logischerwijze ook.

---Is er al eens gepraat verder met die moeder en wie onderhouden dan verder kontakten???

Succes.

Beantwoord door:
L.Koppenol
profielpagina

Subrubrieken binnen de rubriek Kinderbescherming:
Jeugdzorg


Gerelateerde vragen aan Rechten ongehuwde vader:

vader / partnerkeuze
      [Gesteld in Relaties]
2008-10-04 23:03:42
ww uitkering stopt per februari 2009
      [Gesteld in Wet Werk en Bijstand]
2009-01-22 20:05:41
vragen seksueel misbruik
      [Gesteld in Geestelijke Gezondheid]
2009-09-03 13:47:31
Wel of geen alimentatie eisen en hoe.
      [Gesteld in Persoonsrecht en familierecht]
2010-10-22 22:06:06
fout in het testament door de notaris
      [Gesteld in Notaris-Zuid Holland]
2011-07-23 11:58:04

Gemiddelde score Kinderbescherming: 4.6 (351x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

 • Ron Jedema
  9.3
 • Ad Appel
  9.0
 • Anita
  9.0
 • Totalen:

  Vragen:  258155
  Beheerders:  1029

  Gemiddelden:

  Reeds beantwoord:  99 %
  Reactiesnelheid:  172 uur
  Waardering:  7.9
Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+