Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Zakelijke Dienstverlening » Mediation » Alimentatie Mediation
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Alimentatie mediation en krijg online een antwoord van de specialist in Alimentatie mediation

Zelf een vraag over Alimentatie mediation? Klik hier.
Meer vragen over Alimentatie mediation.
De huidige beheerder van de rubriek Alimentatie mediation:
Naam: Nico K.J. Wiggers
Bedrijf: Wiggers mediation
Reactiesnelheid: 26 uur
Waardering: 8.2 (van max. 10)
Meer informatie over Nico K.J. Wiggers vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Alimentatie mediationVragen over Alimentatie mediation via RSS. Klik hier.
RSS over Alimentatie mediation op jouw website?Vragen over Alimentatie mediation op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Alimentatie mediationVragen over Alimentatie mediation via E-mail. Klik hier.

KA Draagkracht moeder hoger dat vader

[Gesteld op: 01-06-2012]

Toelichting:
Mijn ex en ik zijn 9 jaar geleden gescheiden. Er is er nooit een behoefteberekening en KA berekening gedaan omdat mijn ex vrouw een veel hoger inkomen had dan ik als zzp-er had. Voor 3 jaar KA 'afgekocht' uit overwaarde van ons huis. Toen we na 3 jaar de KA alsnog (volegsn het convenant) zouden laten berekenen liep mijn bedrijf zo slecht dat ik op nihil uitkwam en er dus geen KA door mij betaald kon worden. Na een lange tijd werkeloos te zijn geweest heb ik nu sinds kort een baan waarbij ik slechts 1400 euro netto verdien. Mijn ex en ook ik zijn inmiddels hertrouwd. Mijn 2 kinderen wonen bij moeder en bij ons wonen 2 tiener kinderen van mijn nieuwe vrouw. Mijn vrouw verdiend 1350 netto per maand. Mijn ex heeft een netto salaris van ongeveer 2600 euro net als haar nieuwe man. Ik ben een paar jaar geleden mondeling met mijn ex overeen gekomen dat ik 75 euro KA zou betalen en dat doe ik nog steeds. Meer kunnen we ook echt niet missen! Mijn ex vind dat nu ik weer werk heb ik ook meer KA zou kunnen betalen en heeft daarom een advocaat ingeschakeld om de KA te laten herberekenen (terwijl die nog nooit is berekend). De bedoeling is dat alleen mijn draagkracht wordt berekend en zo bepaald wordt wat ik voortaan zou kunnen betalen. Mijn vraag is of dat wel klopt? Is het niet zo dat er eerst een behoefte bepaling gedaan moet worden (maar met welke loon gegevens dan? Ik weet mijn en haar inkomen van toen niet meer). Kan ik eisen dat er een 'jus' vergelijking plaats gaat vinden en er ook van haar een draagkracht berekening wordt gemaakt? Mijn laatste vraag is of ik kan eisen dat er alvast rekening gehouden worden met de komende bezuinigingsmaatregelen voor volgend jaar zoals niet onbelaste woon werk reiskosten en hogere eigen risico Zorgverzekering en wellicht ook hogere premie vanaf januari? Deze maatregelen zullen mijn nl heel hard gaan raken. Of moet ik ik na januari dan zelf weer een herberekening aan vragen? Misschien vind u het vreemd dat ik over zulk soort kleine bedragen 'moeilijk' doe maar voor ons is elke euro hard nodig! Ik heb nog niet gereageerd op de brief van de advocaat, kunt u mij advies geven wat ik het beste kan doen? Zelf denk ik eraan om een te reageren zonder mijn inkomens gegevens etc mee te sturen maar aan te geven dat ik wil dat ook haar draagkracht wordt berekend. Als ze dit niet wil dan is mijn intentie om het op een gerechtelijk bevel uit te laten draaien. Maar is dit wel slim?
Antwoord:
Beste, u weet niet zeker of haar draagkracht niet wordt meegenomen. Ik ga ervan uit van wel. Als u gewoon uw gegevens aanlevert dan kan u altijd kijken wat eruit de berekening komt. Er wordt uitgegaan dat uw huidige partner voor eigen inkomen kan zorgen en wellicht ook alimentatie ontvangt voor haar twee kinderen. Zo niet dan moet u aangeven dat u mede onderhoudsplichtig bent ten aanzien van uw huidige kinderen.  Bij de berekening wordt rekening gehouden dat uw huidige partner de helft van de huur op zich neemt. Als het goed is mot u de herberekening en de wijze waarop dit gedaan is op papier krijgen. Is dat niet zo dan kunt u erom vragen. Bent u het er niet mee eens dan kunt u daarop altijd reageren. wordt het een procedure dan met u een advocaat inschakelen. Gaat u ermee akkoord dan dan is dit niet nodig en komen de kosten geheel voor rekening van uw ex.
Op dit moment is er over de bezuinigingen nog niets zeker. Dus kan dat op dit moment niet meegenomen worden. Maar deze niet vrijwillige eigen risico mag alleen afgetrokken worden als dit jaarlijks gerealiseerd is. Veel mensen komen er niet aan. Alleen chronisch zieken.
Ik ga ervan uit dat u iets meer alimentatie moet gaan betalen. Maar u kan dan ook de kinderalimentatie van de belastingdienst aftrekken. Nu kunt u dit niet omdat u te weinig betaald. Het minimale voor belastingaftrek is € 136,00 per maand. Afhankelijk van leeftijd krijgt u hiervan minimaal € 40,00 tot € 60,00 terug. Hoewel u aangeeft iedere cent te moeten omdraaien ga ik ervan uit dat uw ex dat ook zegt. Het is niet redelijk dat zij alleen voor de kosten van uw kind op draait.

Met vriendelijke groet

Lida Steekers

Mediation Collectief Rijnmond

Willem Alexanderlaan 11
3171 CR Poortugaal

Tel. 010-50.126.17: Mob. 06-401.09.255

Werktijden: ma., di. en do. van 9:00 tot 17:30 uur

Mail: lidasteekers@mediationcollectiefrijnmond.nl

www.mediationcollectiefrijnmond.nl

 Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan KA Draagkracht moeder hoger dat vader:

vader / partnerkeuze
      [Gesteld in Relaties]
2008-10-04 23:03:42
vragen seksueel misbruik
      [Gesteld in Geestelijke Gezondheid]
2009-09-03 13:47:31
welke rechten heeft mijn man bij gedeelde voogdij?
      [Gesteld in Familierecht]
2010-07-27 18:35:06
Heeft mijn moeder recht op een deel van erfenis?
      [Gesteld in Suriname]
2011-09-20 00:29:10
Faalt de kinderbescherming?
      [Gesteld in Persoonsrecht en familierecht]
2011-12-15 01:19:02

Gemiddelde score Alimentatie mediation: 8.3 (22x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+